icon

Ako zvládnuť starostlivosť o deti počas choroby?

29. jan 2024

Zaujímalo by ma ci nemate nejaké tipy a triky ako vsetko zvladnut ked ste cela domácnosť naraz chora...ja som na materskej s dvomi drobcami a schytali sme nejaku crevnu chripku dost hnusnu no po prvych dvoch dnoch uz meliem z posledneho 🙈

Strana
z2
betulinka1
31. jan 2024

Telka, tablet, telefon v neobmedzenom rozsahu. Navarit len uplne rychlovky alebo donaska. Tesco nakup az domov. Jedlo donesu aj dedo a babka, keby sme uplne nevládali. Vybavene. Ziadne upratovanie alebo nieco co netreba urobit surne.

jaond19
31. jan 2024

Druhy tyzden lezime cela rodina (2+3) s hnusnou chripkou, horucky,zimnica,kasel,sopel... Vsetko ide bokom, je tu bordel, robime len nevyhnutné, nachystame detom caj, strava je asi taka ze vyzivy, piskoty, banany.... aj tak im moc ine nechutí ale babka nam nosi k dveram este aj navarené a co nevyhnutne treba.

maaamiii
31. jan 2024

Momentálna situácia....všetci sme maródi. A to vrátane 8m miminka, ktorému lezú zuby (takže si to vieme predstaviť asi každá). Nepomáha mi nikto. Mám zapnutého autopilota, vyblokované všetky varovné kontrolky a proste idem 🫣🤣

kikuska_wedge
31. jan 2024

Ak mi nemá kto pomôcť, tak robím len to najnutnejšie podľa priorít.

simca06022011
31. jan 2024

Normálne, liecime sa a robia sa iba nutné veci. Z postele. Nejaké domáce práce priebežne ako treba ( nejaké zapnúť umývačku/ pracku, naložiť vyložiť... ak treba dezinfekciou striekacoi som prebehla kuchyňu, umývadlá, kľučky, WC... A to je vsetko)

euka210
1. feb 2024

Robim len nevyhnutne na prezitie mna a deti a ked bolo velmi zle, tak manzel si v pohode zobral ocr na chore dieta, aby trochu pomohol.

gaborka28
1. feb 2024

Ked som chorá “bežne”, fungujem naďalej. Ak sa cítim veľmi zle, ležím a všetko sa zastaví. Robime len zakladne, nevyhnutne veci. Deti majú povolene viac televízora a mobilu, ak sú zdrave. Keď boli menší, bolo to náročné, ale uz sú vacsi, takze aj pomôžu.

keralas
1. feb 2024

Tiez lezim aktualne doma, mala chora tiez, Muz je nastastie doma, pokym je treba. Urobil nakup a popratal.... vdaka za to. Aj starsi syn pomaha...

angel993
1. feb 2024

Robím iba najnutnejšie veci, ostatné robí manžel po práci. Jediný raz svokra strážila deti, kým som si ja ľahla a o 2 dni už mala aj ona a svokor to isté, takže sme sa s manželom museli starať aj o nich, nakoľko ich to zmohlo viac.

fion22
1. feb 2024

Hrozne, väčšinou je muž na tom vždy najhoršie, alebo to teda on donesie, sme sami, ďaleko od rodiny a pomoci...a keď nás niečo takéto chytí naraz, tak "snivame" o pomoci, že by sme si prenajali izbu v nemocnici, a niekto by nám aspoň dieťa prebalil, infúziu pichol...no máme aj také svetlejšie chorobné časy za sebou...že najprv ochorela malá a muž a ja som sa mohla o nich starať a ja som až dva dni na to, keď už muž bol z toho najhoršieho von, on sa mohol starať o nás, najhoršie bolo asi keď muž bol na služobke a ja zvracala a hn..kovala, chytila som od malej, tá už nezvracala, ale chcela sa iba kojiť...minúta trvala večnosť...všetky domáce práce išli bokom, do myčky išlo všetko aj to čo tam normálne nedávame, a inak mm keď už cíti, že naňho niečo lezie spraví obrovský nákup

autor
2. feb 2024

Ahojte baby 🙏 prepacte ze az teraz odpisujem, konecne sme z najhorsieho vonku, no u nas zial nie je moznost aby muz s nami zostal doma, takze som na vsetko sama, on sa vrati tak o desiatej vecer pomaly a hned odpadne
Vacsinou cez chripky/virozy/covid som si dala paraleny a kavy a isla ako vzdy, ale teda tato crevna chripka to bol extrem 🙈 som sa citila ako najhorsia matka na svete lebo som im ledva stihala davat suchare alebo kapsicky a mali kopu telky jeden den (ten pre mna najhorsi)

maryetta
2. feb 2024

Je to narocne. Ale skor v tom ze to proste nejde urychlit. Aby to skor preslo.
Taka crevna. U nas naposledy v septembri. Neviem co to schytali ale… 3z3 dokopy 11dni. To bolo skor zufalstvo ☹ Ja tehotna.

Strana
z2