icon

Ako zvládnuť strach pred operáciou karpálneho tunela?

perthes
26. jan 2025

Ahojte. Zajtra idem na druhú operáciu karpálneho tunela s pravou rukou. Ľavú som absolvovala v decembri. Mám aj 1 lexaurin, že so ho dám pred zákrokom, ale minule mi nezabral, som myslela že odpadnem a pritom jediné čo boli je injekcia na umrtvenie. No ja si neviem pomôcť z doktor dovolil že zajtra môže prísť manžel a môže má držať za ruku..hanba ja viem. Na druhej strane si vravím, veľa ľudí sa bojí zubára a ja z toho nemám akosi hrôzu.

snehulak77
26. jan 2025

Ahojky. Pomôcť neviem, lexaurin by mohol trochu znížiť strach. Ale že bude pri tebe manžel a držať ťa za ruku, to nie je žiadna hanba. Každý máme z niečoho strach a pomôžeme si, ak je to možné. Želám ti, nech to dobre zvládneš 🤞🙂

luccija
26. jan 2025

@perthes daj si jeden večer a jeden ráno, ale aspoň hodinu pred zákrokom.

anos18
26. jan 2025

@perthes ahoj a pomohla ti, prosím tá operácia?

perthes
autor
26. jan 2025

@anos18 áno pomohlo. Hneď bol cítiť rozdiel ale ruku som mala v závese a cca po dvoch týždňom som ako tak ju začala používať

anos18
26. jan 2025

@perthes super, lebo mama ma ísť na operáciu, má hrozné bolesti. Tak dúfam, že sa jej uľaví

perthes
autor
26. jan 2025

@anos18 pomôže jej. Ja som po nociach nespala, mala som problém si dať špirálu, tak mi až lámali prsty, trpli a bolesť už išla do lsktov

anos18
27. jan 2025

@perthes aj ona má veľké bolesti, nespí, ma to bolestivé aj na dotyk, nevie si ani chlieb nakrájať.

anos18
27. jan 2025

@perthes len to je čudné,že bolesti jej prišli zrazu. Chytilo ju to pred vianočnými sviatkami. Neurologička hovorila, že to ochorenie sa jej vyvíjalo pár rokov. Pričom mama vravela, že ona bolesti necítila.

perthes
autor
27. jan 2025

@anos18 mne sa to vyvíjalo tiež pár rokov. Občas ma zabolela ruka keď som ju pretazila a potom dlhšie nič a tak sa to vracalo a som pred dvoma rokmi išla k neurologické a ta mi robila emg. Tam vyšiel zápal karpálneho tunela a odporúčanie na operáciu. Ale nešla som, lebo v tom čase mal syn zdravotné problémy. Ale teraz sa mi to už tak zhoršilo že som išla opäť k neurologické a ta mi urobila emg znova a bolo horšie, už to bolo akútne. Chirurg povedal že som prišla za 5 min. 12. Ženami zachránil ruku, lebo keď je nerv je veľmi poškodený operácia uz nepomôže. Tak mamka nech len pekne ide

brkodlak420
Odpoveď bola odstránená
anos18
27. jan 2025

@perthes veď ona ide, operácie sa nebojí, má veľa operácii za sebou. Termín má teraz v piatok na jednu ruku a na druhú to ešte neviem

perthes
autor
28. jan 2025

@anos18 super. Mne včera zoperovali druhú ruku. Na moje prekvapenie ma po operácii bolí a pritom to bola ľahšia operácia ako prvá ruka. Mamke držím palce

anos18
28. jan 2025

@perthes ďakujem. A tebe skoré uzdravenie 😊

perthes
autor
28. jan 2025

@anos18 ďakujem

anos18
28. feb 2025

@perthes ahoj, ako si po operácii? Mame operovali obe ruky, tu prvú mala 31.1 a teraz ju začala zasa bolieť, aj to má opuchnuté.

perthes
autor
5. mar 2025

@anos18 ahoj, ja práva ruka ok ale ľavá tým ze tak bol vysoký stupeň karpalu tak asi preto mám dva prsty také strpnute
Keď si po nich prejdem od nechta smerom k dlani tak cítim také pichanie. Chodím na rehabilitácie

anos18
5. mar 2025

@perthes aj mama chce chodiť na rehabku

perthes
autor
5. mar 2025

@anos18 ale tie prsty mam také zmeravete. Dúfam ze.sa to rozhýbe. A podľa mňa keď nastupim do roboty vráti sa mi to ,takže musím zmeniť prácu

anos18
5. mar 2025

@perthes ☹️ inak, aj teraz mi volala známa, niečo okolo 50, aj ona má karpal. Zrazu sa dozvedám, koľko ľudí v okolí to má

perthes
autor
22. apr 2025

@anos18 tak netrpnu mi ruky, spím v noci, fungujem dobre len na ľavej ruke mi dva prsty také ako meraveju, keď po nich prejdem tak ako ihly cítim a tým že v práci robímanualne s rukami tak cítim také preťaženie, ale to aj chodím do fitka takže to pripisujem aj tomu.

perthes
autor
22. apr 2025

@anos18 veľmi veľa ľudí to má aalonich si to dá zoperovat, boja sa. Aspoň v mojom okolí je veľa takych