Ako zvládnuť stres a potenie z kolegyne?
Baby mam taky problem...s kolegynou s ktorou sme spolu v kancli nevycgadzame velmi dobre, teda ja som s nou problem nemala, skor ona so mnou...problem sa zacal v lete kedy neustale vypinala klimu ze ju z toho boli chrbtica...no a mne bolo teplo a potila som sa tam...a tak ma zacala ohovarat po celej firme ako sa potim a ona tam nevie vydrzat...ked som sa to dozvedela velmi som sa hanbila pred ostatnymi kolegami...sprchujem sa 2x denne, oblecko len bavlnene, mam iba raz na sebe, jedlo uz jem len take z ktoteho nie je zapachajuci pot, takmer len zeleninu...toto pokracovalo aj v zimnych mesiacoch, aj ked som sa vobec najprv nepotila, onq zacala otvarat okna ked mrzlo, bola mi zase zima a tak som sa potila...skusala som s nou o tom hovorit ze preco to robi a vraj jej tam nieco smrdi nepovedala ze je...dala som si napichat botox proti poteniu, bohuzial po 3 tyzfnoch som sa zacala potit cize nemalp to taky ucinok a dalsi mi vraj mozu pichnut az za niekolko mesiacov...situacia je taka ze som z toho s nervami v koncoch a uz ked ju vidim zacnem sa potit, bije mi srdce, som objednana k psychologovi...vsetky testy som si dala spravait a vsetko je ok...aby ste chapali ja sa extra nepotim ale ako zacala vypinat tu klimu tak som sa prirodzene spotila a asi ma bolo citit no a ona odvtedy vravi ze smrdim a mna sa to tak strasne dotklo ze uz sa potim zo stresu z nej...
@pribinak nemam kde ist, nie su volne kancelarie...od inych kolegyn som sa dopocula ze uz aj nasa sefka o tom vie a vraj povedala ze dufa ze to nebude musiet riesit lebo by ma musela vyhodit...baby neviete si predstavit ako sa citim a bojim chodit do prace
Asi by som oslovila šéfku s tým, že máš dosť ako tá tvoje kolegyňa ohovára a že by si sa s niekym chcela vymeniť v kancelariii
A asi by som to dala aj písomne.
@pribinak len ja sa tak strasne hanbim...neviete si predstavit ake je to ponizujuce pritom vravim nikdy som s potenim extra problem nemala...
Tak ona najskor vypinala klimu a potom ta ohovarala, ze sa potis? A ty hladas chybu v sebe a este si aj das pichat botox proti poteniu? Akoze… uprimne, postav sa za seba a nemaj z nej stres! Mala si jej rovno v lete povedat, ked ti vadi, ze sa potim, budeme mat odteraz zapnutu klimu a na krize si dones deku! Vsak ona sa len vyziva v tom, ze skaces ako ona piska! Treba ju raz poriadne zhubovat a ona skrotne. Ked sa neda podobrotky, niektori ludia to potrebuju po zlom 🙄🤷🏼♀️
Q čo si nekúpiš driclor? To ti zastavi potenie
@mane01 ano uvedomujem si ze som urobila chybu ale chcela som jej vyhoviet, viem ake je neprijemne ked na vas fuka klima, len som netusila ze sa to takto zvrtne...a ano terqz uznavam ze sa uz potim ked je v mojej pritomnosti lebo hned ako pride tak zacnem rozmyslat ci smrdim a uz to ide, znervozniem a zacnem sa potit
@tramtada31 skusala som aj ten ale velmi mi podrazdil kozu, urobil sa mi taky ekzem tak preto som isla na botox len ten nezabral no...ako nieco to urobilo ale uz sa potim zas
Ty sa možno ani tak nepotis ako ti tvoja milá kolegyňa vyrobila problém
O to skôr by som šla v pondelok za šéfkou a chcela sa presadiť
Skus antiperspirant... Nepomôže?
že psychológ,botox a neviem aké hovadiny kvôli jednej blbej kačici v robote.Presne ako tu niektoré píšu.Vyžíva sa, že ťa šikunuje.Lebo vidí že môže a dáš sa. Pár krát na ňu dobre nahučať,dupnúť si a budeš mať pokoj a aj po smrade bude odrazu🙂 ešte jej aj voňať budeš🙂
Ten driclor si musis začať dávať pomaly. Prvý deň len jemnu malu vrstvu pred spanim. Dalsi deň tiež jednu malu vrstvu. Ak bude v pohode, na tretí deň dve vrstvy. Ak budeš citit pálenie, treba dva tri dni pockat. Vypalilo tá to, lebo si si ho dala veľa. Ale nič účinnejšie neexistuje a vyriesi ti to problem do 1,5 týždňa. Potom mi už stačilo si ho dávať raz za 1-2 týždne
Ja som kardiak,potim sa veľa a často,naučila som sa s tým žiť....mám pocit že tvoja kolegyňa len vyrobila veľkú bublinu a nafúkla to. Zajdi za šéfkou že ťa ohovára a že podávať na ňu sťažnosť za ohováranie a šikanu. A uvidíš ako sa to bude vyvíjať.
Normalne by som dala staznost (pisomne) aj za sikovanu (ako sa aj vyssie pise). Tu si po dobrotky asi nepomozes.
Psycholog a botox kvoli jednej pizde v robote? Je nacase, aby si sa vedela ozvat a postavit sa za seba..a pripadne to riesit oficialne cez nadriadenu/HR...
Ešte doplním sama seba. S takými ľuďmi musíš jednat len sprosto a nastaviť zrkadlo. Nenechaj sa šikanovať!
@veronicka88 viem ze som urobila chybu...mala som zareagovat inak no teraz uz som naozaj tak vynervovana ze sa velmi potim, este predtym ako pride si aj tricko idem vymenit lebo sa tak bojim ked pride...najhorsie je ze uz sa ludia vo firme na mna ppzeraju cez prsty
Tak začni za seba bojovat. Čo si sa zbláznila?kvôli jednej krave?jej by som povedala že podávam podnet nadriadenému za šikanu a osočovanie. A ak by som sa veľmi nasrala išla by som za šéfkou a rovkonjej povedala že ak tunkravu nespacifikuje dávaš výpoved. Život je príliš krátky na to aby sme sa nechali šikanovať a už vôbec nie v robote!cintorín je plný nenahraditeľných ľudí. Nech ide do pi...
Jednoznačne riešiť s nadriadenou, toto je pekná šikana na pracovisku. Netreba sa nechať tak
Píšeš, že si sa s ňou skúšala porozprávať a ona ti povedala, že jej tu "niečo" smrdí. Neskúsila si jej vtedy povedať, že si sa dopočula od kolegov, že ťa po firme ohovára, že to niečo si ty? Skrátka ju konfrontovať? Asi to budeš musieť riešiť s nadriadenou. Že ťa bude musieť vyhodiť? Haha a čo ti akože napíše do výpovede? Že skončenie pracovného pomeru z dôvodu, že jedna pani povedala, že smrdíte a nemáme vás kde presadiť? 😀 Ale prosím ťa 😅
Veď ale toto je šikana uvedomujes si to? Učíme deti ako tento problém riešiť/zvládať. Si dospelá žena myslím že vieš čo v tomto prípade robiť. Čudujem sa že to trvá tak dlho od leta.
Ale Ty stale hovoris o svojej chybe, svojom trapase, svojich pocitoch... Riesis to zo zleho konca. Uvedom si, ze sa jedna o sikanu (nech by bol dovod akykolvek), takze to ries s nadriadenou a oficialne. Hned ich prejde smiech. Drz sa.
Fuuha, ked v zime otvori okno a je ti zima, tak ho zavri. Ved prechladnes! To je sebecka krava. A ked jej je v lete zima z klimy, navrhni jej, ze si vymenite stoly. A nenechaj ju skakat ti po hlave, je to tvoja kancelaria tak isto ako jej
Mam, taky dojem,ze uz si tu toto raz pisala, toto je hotova sikana a vymysel od tvojej kolegine, moj nazor ...,Pot smrdi po neosprchovani za viacero dni,ale cerstvy pot nesmrdi,.cely zivpt som robila v zdravotnictve, a cerstvy pot mne ako sestricke nikdy nesmrdel.Smrdeli len ti, co sa nesprchovali mozno aj 2 tyzdne.Ved aj po teplotach su v cakarnach spoteni pacienti pokym pridu na rad,a nikdy po cerstvom osprchovani,a nasledne sa spoti pacient v slabosti nesmrdi. ked sa vecer, alebo rano osprchoval A ten pot po teplote ma svoj pohoruckovy ani nie je zapach,ale ozaj to je taka reakcia organizmu,na horucku.Takze ked pises ,ze sa kazdy den sprchujes, ajked sa spotis, tak urcite nesmrdis.Mozno cca po 3 dnoch neopsprchovana by si zapachala, ale zase nie ako bezdomovec.Ja ked som lezala pred dvomi rokmi na neurologii,ako nechodiaca, a aj vlastne ostatne pacientky, dali nam sestricky len lavori, a to nam muselo stacit na intimne miesta ,nohy ruky,.Az som sa cuduvala, ze preco nie do sprchy ,tak som pochopila,ze na tyzden lezania staci len toto,a nikto z nas nesmrdel. Tak tej koleginy poriadne vynadaj,ze nech si nevymysla.Ak mate v podniku sprchu , tak si odskoc nech vidi.Doma ked sa osprchujes, tak si splechli trochu na vlasy nejaku jemnucku vonavku. Kedysi som si davala na d celom na vlasy 1 kvapku oleja volalosa to mosuš,tak nejak sa to volalo, Neboj sa jej musis jej poriadne vynadat, bez oplzlych nadavok porozopinaj sa ,pribliz sa k nej ze nech ukaze kde smrdis, ja by som jej povedala, ze tebe smrdi ona cela a hlavne jej dusa..Tak povedz ze ona nech sa splachne okrem normalnej sprche aj v spovedelnici
Toto uz je sikana.
Inak pot zo stresu ozaj smrdi ovela horsie ako pot z tepla. Ale tak to proste je.
A sefka je co za puca? Ze dufa, ze to nemusi riesit? No mali by ste si to vyriesit vsetky 3. Ako dospele, iked ide o temu o poteni, si sadnut a poziadat, ze vam nevyhovyju klimaticke podmienky a je spor, tak jedna sa vymeni. Za co ta chce sefka vyhodit? Ze sa potis?
To je šikanovanie, kvôli dakej krave nehnevaj sa na mňa úplne ťa zdeptala, však kúp si driclor uzastna vec, a keď máš pekné vyvonane veci z aviváže dáš si dezodorant sprejovy a čisté veci a kvalitnú vonavku nemôžeš smrdieť, nech si trhne nohou by som jej povedala svoje
Nevieš si otvoriť hubu?! Ja keď do mňa z ničoho nič začne rýpať, tak si to s ním okamžite vydiskutujem, z očí do očí a hneď. Inak si neprestane do mňa dovoľovať. Neboj sa zvýšiť hlas, ale mimo kanceláriu a bez svedkov.
Ty mas podla mna z nej stres… preto mas pocit, ze sa potis… lebo to sa ludom v strese stava, rychle busenie srdca, potenie, trasenie hlasu, ruk. Aj tak si vsak myslim, ze jedine, co pomoze je postavit sa jej. Na jej poznamky, pripadne ostentativne otvaranie okna zareagovat. Nedat sa zahnat do kuta. Napriklad ked otvori okno, povedat, ze dobre ze otvorila, zda sa ti ze dnes to prehnala s vonavkou a uz ti je z toho zle. Alebo ked utrusi, ze smrdis, povedz jej, ze ci si je ista, ze si to ty, kto smrdi… ze si jej to nechcela hovorit, ale asi by mala zacat so sebou nieco robit, lebo yz viaceri sa ta pytali, ako to s nou v tom kancli vydrzis. Proste nedat sa… ake pozicaj, take vrat.
Moja 7 ročná dcérka ak má stres, plače sa dokáže za pol minútu spotiť pod pazuchou, že smrdí strašne. Aj keď ju niekto pošteklí. Čiže súhlasím, že potenie zo stresu smrdí veľmi silno
kúp si smradľavé syrečky a ten obal z nich jej poutieraj do stoličky aj na operadlo

Nemôžeš požiadať aby si s ňou nesedela v kancli ?