Ako zvládnuť tráviace ťažkosti po pôrode?
Pred dvoma rokmi, po druhom porode mi zacali traviace tazkosti. Vlastne mi bolo zle pocas celeho tehu, ale to som neriesila. Po porode to ale pokracovala, asi som sa za to pricinila aj ja. Dve male deti do 2och rokov, bola som vycerpana, vystresovana a som sa prezierala. Potom mi bolo 1-2 tyzdne zle a drzala som dietu. Ked to preslo, zase som nabehla do kolaji prezierania, v kuse som do seba nieco pchala, kopu sladkosti. Potom mi bolo zase tyzden zle. Takto to slo dookola. Ale intervaly ze mi bolo dobre sa skratili a trvalo stale dlhsie kym som sa dala dokopy. Bola som minuly rok na gastro. V juni som mala gastroskopiu, vsetko ok. Celiaka a helico vylucene. Sibo a histamin tiez, krvne testy vsetky ok, usg nic neukazalo. Mne je ale postupne stale horsie. Pred 4mi tyzdnami som urobila dietnu chybu a neviem aa dat dokopy odvtedy. Schudla som 4 kg, naozaj jem striedmo, snazim sa kazdy 3 hod mensie porcie, obedy mam len mrkvo zeleninovy polievky, slaby vyvar nie z kosti ale z prs, alebo varene kuracie morcasie s vsrenymi zemiakmi batatmi ryzou. Mliecne som vylucila sladkosti tiez a nie a nie sa dat dokopy. Objedla som sa minuly tyzden na gastro, ale termin az v oktobri. Beriem zatial pankreolan, pijem repikovy a harmancekoby caj. Je to normalne ze to tak dlho trva dat sa dokopy? Som uz z toho na pokraji nervoveho kolapsu, ked mi je kazdy den tazko, citim ze mi netravi, naduva ma, krce v bruchu, obcas bolesti v bruchu.
Berieš na podporu regenrácie aj nejaké probiotiká alebo aspoň hylak?
https://www.drmax.sk/spytajte-sa-lekarnika/spol...
@tanyan ano, probio beriem pravidelne. Striedam probiofix a biopronom
Trávenie je úzko prepojené s nervovou sústavou a psychikou... Netvrdím, že tam nebudeš mať aj nejaký objektívny nález, ale sama si tým tak trochu po dvoch deťoch prechádzam 😅 Začalo to naháňaním falošnej energie vo forme sladkostí namiesto spánku, kŕče v bruchu, pocit netrávenia, teraz som každú chvíľu nafúknutá... A keď sa to sústredím, je to najhoršie 😅
@anonym_autor mozu to byt uzkosti a vobec to nemusi byt žiadna intolerancia. Sesternica presne to čo popisujes, hadicky z hora aj z dola, niekoľkokrat za rok....kazda strava jej robila zle...vazila tak malo, ze prestala menstruacia....nakoniec ju poslali za psychiatrom.....dal jej nejake AD, brala to 6 mesiacov aj z vysadzovaním ....to jej pomohlo...potom mala roky rokuce klud.... a po porode sa jej to vrátilo ale už vie čo to je, takze s tým pracuje inak.... teraz viem, že má nejake SOS bylikové kvapky, čo jej robili na mieru (Bachove kvapky na mieru).... Googli či tvoje prejavy sa nepodobajú uzkostiam....
@anonym_autor aj dnes som si dala len hrianku na ranajky a tak neskutocne zle mi je po nej, na zvracanie, grga sa mi, tlaci v tom trojuholniku medzi rebrami. Uz som si aj poplakala lebo sa bojim ze mam nejaku vaznu diagnozu. Otcova sestra zomrela na rakovinu pankreasu pred par rokmi a to je hrozny strasiak pre mna
Choď k obvodnému, nech ťa pošle na sono brucha+urobí odbery. Veď môžeš mať zápal žlčníka kľudne
Alebo gastritidu.
Alebo kopec iných veci.
Aj obvodak vie veľa veci poriešiť, nemusíš nutné čakať na gastro
Choď k obvodnému, nech ťa pošle na sono brucha+urobí odbery. Veď môžeš mať zápal žlčníka kľudne
Alebo gastritidu.
Alebo kopec iných veci.
Aj obvodak vie veľa veci poriešiť, nemusíš nutné čakať na gastro
@glade22 bola som, asi pred 2oma tyzdnami. Odbery boli ok aj usg brucha. On mi dal vymenny na gastro
@anonym_autor nedal ti Nolpazu? Keď ťa bolí žalúdok, to by mohlo pomôcť
@glade22 dal mi enameru ci ako sa to pise. Z toho ma bolel zaludok este viacej
@anonym_autor mne pomohla nolpaza, tiež som mala kŕče, bola som nafúknutá, bolelo ma v tom trojuholníku, dr mi dal nolpazu, že ak to bude pokračovať, mam ísť na gastro a klop klop je mi oveľa lepšie
Kúpiš aj na voľno, keď tak
@anonym_autor mne pomohla nolpaza, tiež som mala kŕče, bola som nafúknutá, bolelo ma v tom trojuholníku, dr mi dal nolpazu, že ak to bude pokračovať, mam ísť na gastro a klop klop je mi oveľa lepšie
Kúpiš aj na voľno, keď tak
@lenka2710 ako dlho si brala kym zacala ucinkovat?
@anonym_autor ráno som ju brala, aspoň pol hodinu pred jedlom
@lenka2710 mozem skusit kupit nolpazu, ale aj enamera je znizenie kyseliny a z nej mi bolo horsie. Skusim ale tu nolpazu
@anonym_autor ja po pôrode beriem probiotika a vitamíny 😇
@anonym_autor ja po pôrode beriem probiotika a vitamíny 😇
@michaelammka probio beriem aj ja, aj c a d vit.
@anonym_autor vyskúšaj hylak kvapky
@anonym_autor a prebiotický nápoj s vlákninou ste neskúšali ? 🙂
@anonym_autor a prebiotický nápoj s vlákninou ste neskúšali ? 🙂
@michaelammka skusala som, ziaden efekt, aj minuly rok po gastre som vyskusala 5 roznych liekov a nic nepomohlo… 😞

Berieš na podporu regenrácie aj nejaké probiotiká alebo aspoň hylak?
https://www.drmax.sk/spytajte-sa-lekarnika/spol...