icon

Ako zvládnuť úzkosť a panickú poruchu?

kristina23433
28. jan 2025

Dobry večer . Chcem sa s Vami podeliť o diskusiu . Posledne dni neustáli vnutorny nepokoj ,cítim ako mi bije srdce ,ako by som stale mala vnutorny strach . Taky úzkosť a hrdlo az v zaludku ,stale sa ľakám na nejake zvuky ,ked niekto zazvoní ,ked je moc hlasno telka . Je to strašne uz mam pocit ze sa z toho zblaznim . Psychiater mi povedal ze je to panickou poruchou a okrem seroxat 20 mg mam brat Mahnosolov to mi predpísal na recept ,vraj to pomaha dala som si len raz aj ked jasne na prvy krat to asi nepomoze povedal ze podla potreby ráno aj večer . Ma niekto s tymto problém ? Strašne som z toho zúfalá

ina2405
29. jan 2025

@kristina23433 potrebuješ skľudniť predráždené nervy, Magnosolv je fajn. Vyskúšaj.

marianarem
29. jan 2025

@kristina23433 Presne tak, skludnit nervovu sustavu. Relaxacie, meditacie, masaze, vypnut telku, hudbu nejaku kludnu a cokolvek, co ta ukludnuje - priroda, voda, tazka prikryvka, fyzicky kontakt s blizkym clovekom, so zvieratom..kazdy ma nieco ine. Vyhybat sa nakupnym centram a inym velmi rusnym miestam. Mobil.si mozes dat na ticho, alebo nechaj len zvonenie hovorov, nech ti kazdu chvilu nieco nepipa. Dnes je hrozna doba v tomto.
Plus ak si stresak, tak psychoterapia.
A este vylucit kofein samozrejme aj hocico povzbudzuje, ak nieco take konzumujes.