Ako zvládnuť úzkosti, smútok a pocity zlyhania?
Ahojte prosím poraďte ako sa mám dat "dohromady". Vždy som mala tendencie k úzkosti, vo všetkom som si našla nejaký problém. Posledné cca 2 roky je to horšie, posledný rok ešte horšie. Mám dve deti, chlapcov, 5 rokov a 1,5 roka, som na rodičovskej, ako mal druhý syn pol roka tak aj pracujem z domu. Už v 2. tehotenstve som mala na začiatku druhého semestra asi to môžem nazvať, že depresiu. Potom som sa nejak dala sama do hromady a 3 mesiace po pôrode zase úzkosti, ale vždy je to na podla mňa objektívnom podklade, že som nejakým spôsobom zlyhala ako matka- v tehotenstve, že mi boli pozdejšie nasadené lieky na štítnu žlazu, potom, že som si na začiatku tretieho trimestra nechala odfarbit vlasy, nevydržela som už tak velké odrasty, po pôrode problémy s kojením, od začiatku príkrm UM, od 3 mesiacov len UM.Teraz posledného 3/4 roka zase stále riešime staršieho syna- problémy v škôlke, samé vyšetrenia, nakonec je z toho autizmus bez poruchy intelektu našťastie, ale stále problémy s pani učitelkou v škôlke, ktorej správanie nie je podla mna profesionálne, pritom syn je zlatý, nekonfliktný, poslušný, len máva občas svoj svet a vtedy potrebuje zopakovat inštrukcie, nasmerovať.. Do toho vidím, že začínam asi vadiť manželovi, podla ktorého všetko zbytočne riešim, začíname sa hádať... To všetko nejak neprospieva môjmu psychickému zdraviu. Čo robiť, ako sa nezblázniť? Poraďte.

moja lekarka by povedala, ze mas tazke obodbie a predpisala by ti nieco na ukludnenie.