Ako zvládnuť vyhorenie a úzkosť?
Ahoj, budem uprmine vdacna za vase skusenosti. Cca 2 mesiace riesim uzkosti, extremnu unavu, nevolnosti, malatnost, hnacky...V praxi to vyzera tak, ze potrebujem pol dna prespat,aby som ako tak druhu polovicu fungovala. Zacala som chodit ku psychologicke aj psychiatricke, obe sa zhodli, ze je to vysledok vycerpania a dlhodobo zatazovej situacie, co je chronicky stres (ztp dieta),buduci tyzden zrejme dostanem AD. Aj ked viac oddychujem, necitim zlepsenie, zasla som aj ku obvodnej dr, vzala mi krv, vzorky stolice, ekg...a cakam na vysledky, pretoze neviem rozlisit, co je psychika a co fyzika. Zazili ste prosim nieco podobne? Podarilo sa vam z toho dostat? Ako prosim? A za ako dlho? Viem,ze je to individualne, ale asi hladam povzbudenie....Dakujem vam velmi pekne.
Baby tie čo ste brali AD napríklad rok dva mali ste ešte stále aj dni kedy úzkosť prišla a bolo vám horšie ? Ja beriem rok a akurát teraz mám take blbe dni sa bojím že mi prestali zaberať 🫣😅
@luccija
@saruska1111 ahoj ja teraz po skoro roku ale prezivam velmi stresujuce obdobie.
@luccija
@saruska1111 ahoj ja teraz po skoro roku ale prezivam velmi stresujuce obdobie.
@scarlett1410 ahoj čo? Nevysujes alebo máš úzkosti ?
@saruska1111 podľa mňa rok je málo.lebo to aj mne chodili ešte také myšlienky v hlave.ad ti pomôžu.ale tiež nie sú všeliek.musis aj ty pracovať na sebe.viem že je to ťažké.
@adela2011 myslíš že môžem dostať aj atak ? Či to nie ? Rok som ho nemala vôbec
@saruska1111 takže ty teraz už neberies Ad ?
@saruska1111 aha už som si to našla.ty berieš rok.
Ako nemyslím si že by si mala dostať atak.tie lieky to držia.
Keby náhodou si sa cítila zle.tak si daj buď neurol alebo čo máš ktomu.ja som mala lexaurin.
Ale áno po roku je to ešte také normálne že to na človeka príde.to sú také strachy.ale tým že berieš tie lieky.tak oni to tlmia.ja som to mala keď svietilo slnko a bolo pekne.
Keď sa zamracilo cítila som sa lepšie.to je tým serotoninom.
@adela2011 áno snažím sa nestresovat dávať seba na prvé miesto.. fitko, strava atd len som sa zľakla aby znovu neprišli tie stavy čo pred rokom.. takze je normálne mat výkyvy aj po 5 mes. Keď som bola úplne ok ! ?
@saruska1111 ono niekedy sa stane keď vlastne nemáš problem.tak si ho vytvoris.predtym keby sa ti stalo to že nemáš vlastne problém.tak si v pohode oddýchneš si .hotovo.ale tým že máš tento stav tak sa zľaknes.je to normalne.Hovorili nám na skupine.ze keď sa takto cítiš.kopni do niečoho a budeš mať problem a hlava zaciti bolesť a prejde ťa akokeby ten blbý pocit.samozrejme to nemyslím uplne tak.😁ale v podstate je to tak.treba si nájsť cieľ.
,,je to hrozna rada,,
Ale je to tak.ked máš cieľ veľa to spraví.
Mne sa stava aj teraz že keď niečo robím a dokončím to tak príde taký blbý pocit...
,,že čo teraz,,?
Aj sa trošku zlaknem... Ale viem že je to len v hlave a rychlo niečo ine spravím.
To je to že telo a hlava si pamätajú.
Po roku to čo máš ty je úplne normálny jav.
@scarlett1410 ahoj čo? Nevysujes alebo máš úzkosti ?
@saruska1111 a keď prežívas nejaké veci, problémy.tak môže byť že ti to robí zle.ake berieš lieky?
@saruska1111 a keď prežívas nejaké veci, problémy.tak môže byť že ti to robí zle.ake berieš lieky?
@adela2011 beriem sertralin 50mg.. a zabudla som dodať že som bála malu nehodu kde do mna nabúral motorkár.. nemala som nejaký stres až taký veľký ale myslím že keď sa to teraz ukludnilo tak to na mna doľahlo mala som to v podvedomí
@adela2011 beriem sertralin 50mg.. a zabudla som dodať že som bála malu nehodu kde do mna nabúral motorkár.. nemala som nejaký stres až taký veľký ale myslím že keď sa to teraz ukludnilo tak to na mna doľahlo mala som to v podvedomí
@saruska1111 hej to môže byť že keď sa veci skludnia tak vtedy to telo vybafne takúto vec.a setralin berieš kvôli comut?
Ak sa smiem opýtať?
@saruska1111 hej to môže byť že keď sa veci skludnia tak vtedy to telo vybafne takúto vec.a setralin berieš kvôli comut?
Ak sa smiem opýtať?
@adela2011 panicka porucha úzkosti
@adela2011 panicka porucha úzkosti
@saruska1111 aha.
Hovorím nemusíš sa báť.lieky držia na uzde ataky.
Ja skor teraz rozmýšľam keď nič neberiem že či to príde.🤷🏼♀️
Ale hovorím veľa magnezka, draslíka.
Ale keď je nejaký film ktorý ma rozciti tak si rada poplacem.Robi mi to dobre.Dat všetko von zo seba.
@saruska1111 aha.
Hovorím nemusíš sa báť.lieky držia na uzde ataky.
Ja skor teraz rozmýšľam keď nič neberiem že či to príde.🤷🏼♀️
Ale hovorím veľa magnezka, draslíka.
Ale keď je nejaký film ktorý ma rozciti tak si rada poplacem.Robi mi to dobre.Dat všetko von zo seba.
@adela2011 v to dúfam ale ja sa cítim celkovo taká bez nálady nic mna nebavi.. akože idem fungujem ale niesom to ja.. snáď sa to dá do poriadku mne robí zle takéto počasie to som ako keby mna kamión prešiel
@adela2011 v to dúfam ale ja sa cítim celkovo taká bez nálady nic mna nebavi.. akože idem fungujem ale niesom to ja.. snáď sa to dá do poriadku mne robí zle takéto počasie to som ako keby mna kamión prešiel
@saruska1111 ako robí ti aké počasie zle?
Keď je pochmurne?
Alebo slnko?
Alebo tá zmena?
@saruska1111 môžem sa opýtať koľko máš rokov?
@saruska1111 ako robí ti aké počasie zle?
Keď je pochmurne?
Alebo slnko?
Alebo tá zmena?
@adela2011 u nás je zamračené škaredo prší
@adela2011 25
@saruska1111 fuuu mladučké dievča.takze rozmýšľam čo bol spúšťač tvojho stavu.ja mám 44 rokov.U mňa bol spúšťač povedanie pravdy.Ale takej čo ma trápila celý život.v podstate aj u môjho brata.
@adela2011 u nás je zamračené škaredo prší
@saruska1111 mne práve robilo takéto počasie dobre.mala som to obrátené.teraz je to už lepšie.ale stále mám radšej zamračené.
Mám kamošku ktorá má tetaniu a ona to má takto ako ty.
Stým počasím.Ale podľa mňa to má veľa ľudí aj ktorí nemajú tieto stavy ale asi v menšom.
Ale ber to pozitívne je dobre že ti slnko robí dobre.
Mne to vadilo.Cim viac ľuďom šibalo...že huraa slnko tým mne bolo horšie.mne nedosahoval ten serotonín takú hladinu ako by malo.slnko mi bolo málo.ako zapadlo ja som ožila.
@saruska1111 fuuu mladučké dievča.takze rozmýšľam čo bol spúšťač tvojho stavu.ja mám 44 rokov.U mňa bol spúšťač povedanie pravdy.Ale takej čo ma trápila celý život.v podstate aj u môjho brata.
@adela2011 ja som mala aj ťažké detstvo potom stres v práci a aj s priateľom a celkovo som odjakživa taká že nad všetkým moc premýšľam som perfekcionistka atd

@saruska1111 podľa mňa rok je málo.lebo to aj mne chodili ešte také myšlienky v hlave.ad ti pomôžu.ale tiež nie sú všeliek.musis aj ty pracovať na sebe.viem že je to ťažké.
@adela2011 áno snažím sa nestresovat dávať seba na prvé miesto.. fitko, strava atd len som sa zľakla aby znovu neprišli tie stavy čo pred rokom.. takze je normálne mat výkyvy aj po 5 mes. Keď som bola úplne ok ! ?