icon

Ako zvládnuť výlet s bolesťou menisku?

31. júl 2025

Ahojte, čakám aktualne na vysledky ale na 99percent budem mat operaciu menisku na oboch kolenach. Čo si mám na to kúpiť aby som vydržala cestu na výlet aspon hodinu? Po dlhom sedeni si neviem vyrovnat nohy a mám problem potom chodiť niekolko dní. Nechcem celé leto sedieť doma a celá rodina so mnou. Poraďte niečo čo vám pomohlo.

eleanor2510
31. júl 2025

@anonym_autor tak ja teda neporadim, lebo v tomto som asi divna (a to milujem vylety), ale keby mi islo o zdravie a viem, ze vylet mi na niekolko dni ublizi tak, ze nemozem chodit, tak by mi za to fakt nestal. Zdravie mas len jedno, vyletov este bude. A preco cela rodina musi sediet doma? Nemozu ist bez teba?

autor
31. júl 2025
@eleanor2510

@anonym_autor tak ja teda neporadim, lebo v tomto som asi divna (a to milujem vylety), ale keby mi islo o zdravie a viem, ze vylet mi na niekolko dni ublizi tak, ze nemozem chodit, tak by mi za to fakt nestal. Zdravie mas len jedno, vyletov este bude. A preco cela rodina musi sediet doma? Nemozu ist bez teba?

@eleanor2510 mozu ale nechcú, sme len traja, celý rok sme už doma, chodíme iba do aquaparku ktorý máme na blízku, predtým sme boli kazdý víkend na túrach na výletoch a dovolenkach.. nudíme sa strašne 😢

isis234
31. júl 2025

@anonym_autor v prvom rade sa musíš pripraviť na operáciu menisku. Takže kľudový režim.
Kostihoj-čaj, obklady, masť. Ale túry nie!

autor
31. júl 2025
@isis234

@anonym_autor v prvom rade sa musíš pripraviť na operáciu menisku. Takže kľudový režim.
Kostihoj-čaj, obklady, masť. Ale túry nie!

@isis234 na túru by som ísť nevedela, len som chcela vedieť či je liek alebo niečo aby som cestu vydržala napr. do chorvatska alebo aspon do tatier do nejakeho hotela poprechadzať sa tam atd.
Velmi ma to bolí pri sedení v aute a potom sa mám problém postaviť a ísť.
Mne sa s týmto už aj snívalo, že som bola u doktora a dával mi nejakú masť, že to mi pomože 😂

gemerka17
31. júl 2025
@anonym_autor

@isis234 na túru by som ísť nevedela, len som chcela vedieť či je liek alebo niečo aby som cestu vydržala napr. do chorvatska alebo aspon do tatier do nejakeho hotela poprechadzať sa tam atd.
Velmi ma to bolí pri sedení v aute a potom sa mám problém postaviť a ísť.
Mne sa s týmto už aj snívalo, že som bola u doktora a dával mi nejakú masť, že to mi pomože 😂

@anonym_autor tu uz len lieky proti bolesti, aby si zvládla cestu autom, keď ti to robí problem. Sama si musíš vyhodnotiť či ti to za to stojí. Ale pokiaľ ide len o tu cestu a na danom mieste uz by si mala znova kľúdovy režim, tak išla by som. Návšteva fyzioterapeuta by ti tiež vedela prospiet, ideálne uz s výsledkom MR.