icon

Ako zvládnuť zimné choroby a prechladnutia?

Včera o 10:42

Tak začínaju dva najviac zbytocne mesiace v roku..chápem, že priroda zimu potrebuje, zem musí vymrznut, je to potreba, ale aby ste chápali, extrémne trpím na zimne virózy a prechladnutia a myslím to so vsetkym zápal dutin, anginy, horucky, bolest a rekonvalescencia a o 2 týzdne, niekedy aj skor zase. Bola som týzden pred Vianocami s kamarátkou a z nej vyšlo az po 3 hodinách, že ju dva dni skriabe v krku, ale Coldrex a čajík a bude pohoda. U nej ano, ale ja začínam už třetí týzden peklo a druhé antibiotika, stále kašel a hlieny a je to pocut na hlase. A v práci to iste, niekto sa vylieci za 2 dni, niekto má peklo na mesiac a kratenie platu, pretoze stále je PN. Vyskusala som vsetko, pripravky, otuzovanie, saunu, pohyb v lese za každého počasia, hlivu, homeopatiu, čaje a vždy to schytam za zimu aj 5x - 6x. Cize od novembra do apríla nežijem, len cakam, až to prejde. A vždy s nastupom jari stihnem aj anginku. Isla by som aj na lyže, bezky, ale v kuse sa liecim s niecim a okolie tie hlášky, že oni by tak zit nemohli. Akoby som si to ja vybrala, alebo tu chorobu kupila..som horsia ako moje dieta, to nie je tolko choré, co som ja. Tak ako to prezit a fakt, že prežit? Mám dojem, že z roka na rok horsie. Kolegyna hovoro, že o 5 rokov budem už len na posteli lezat a nevladna. Je pravda, že na imunologii zistili velmi nízky obsah vitamínu D. Dali mi nejake lieky, tak uvidím.

Strana
z2
anonym_ff0481
Včera o 10:44

Na dovolenke som stretla seniora z Prahy, chodí každú zimu na 3 mesiace do tepla do Ázie.

anonym_51cdd1
Včera o 10:45

Prečo máš nízky vit. D ? Veď lekárne au plne vitamínov, môže si vybrať kvapky tabletky tobolky

A lietadla lietajú, cestovky fungujú. Prečo nejdes napr so Thajska? Tam dva týždne tepla by to určite pomohli

biba_18
Včera o 10:45

komu zbytočné a komu nie ... ja zimu milujem napríklad.
ak chceš teplo, presťahuj sa na tie 2 mesiace niekam do tepla ...

majlo1234
Včera o 10:52

Imunoalergolog. Mandle netreba vybrat? Proste musis prist na to, preco sa ti to takto taha. Nieco ti chyba, neni normalne, ze sa ti to takto taha.
Ja som nebola chora ani nepamatam. A tento rok som schytala chripku, pocas ktorej som sa ale musela starat o dve male deti, lwbo aj manzel mal chripku a vies ako to je🤣a vysledok, po dvoch tyzdnoch este stale teplotujem a odpadla som do postele, total vycerpana. Ak b aom toto mala furt zazivat, zomriem

veselo_neveselo
Včera o 10:52

@anonym_autor ten vit. D s tym ma vela do cinenia. Musis popracovat na jeho zvyseni, a bude ti lepsie, imunitny system ho velmi potrebuje. To je aj dovod preco chytis vsetko co leti okolo.

Normalne nos zatial masku ked ides medzi ludi, ked cestujes mhd, proste vsade kde je viac ludi. Aj to ti pomoze trosku pokial sa vit.D zdvihne.

Dalsie co by si mohla, je ist takto v zime niekam kde je slnecno a teplejsie, nemusi to byt daleko, ale niekam kde je toho slnka viac. Juh Spanielska, Kanarske,...to velmi pomaha, aj na psychicke zvladanie toho obdobia. Staci na dovolenku, ale ist, oddychnut si, nacerpat teplo, slnko. Skus si vydelit cas/peniaze na takuto zimnu dovolenku, naozaj to robi zazraky.
Ak sa ti da, tak aj dlhsie, len to je povacsine uplne nerealne v nasich beznych podmienkach. Ved polka z nas by uz bola od novembra v Thajsku, keby sme to vedeli zosuladit s pracou a rodinou 😆

autor
Včera o 11:10

Odist niekam. Nemožné v zime. V práci máme december a januar sezónu. A dovolenku musím šetrit ako diva na leto. Mám dieta s hendikepom a nemám ho kam dat v lete, niekedy ho zoberie stacionár, niekedy nie a lepime to ako sa dá, rodinná dovolenka sci fi. Žiadny tábor mi ho nevezme. Taktiez chodíme na terapie, každu chvílu daco, a len pol den mám nárok na priepustku. Další pol den dovolenka. Bratranec chodí každý rok na 2 týzdne do Thajska, lenze tam maju firmou nariadenu dovolenku, nemá hendikepované dieta a babičky okolo zadku. Ale koncim januara, aj nebude choroba, tak aspoň na hory. Malo byt minulý týzden, nevyšlo to.

anonym_315c74
Včera o 11:11

@anonym_autor tieto mesiace do jari nejako preži a kocom marca, v apríli sa začni otužovač. My chodíme s mužom von, aj keď mrzne, fúka, prší aspoň na pol hodinu, hodinu denne, v teplých mesiacoch sme vonku väčšinou dňa. Teraz máme v miestnosti 21,2 stupňa, v spálni nevykurujeme na viac ako 18-20. Často vetráme, obliekame sa na ľahko, žiadne babušenie, naša strava obsahuje minimum cukru, ale veľa zeleniny a ovocia, aj kyslej kapusty celú zimu. Okrem zinku a vitamínu D v zimných mesiacoch si nedávame nič. Veľa športujeme, celoročne. Ako sa otužuješ ty? Viem, že je v tom aj genetika, my pomaly nevieme, čo je to prechladnutie, angínu sme nemali posledných desať rokov ani jeden.

autor
Včera o 11:14
@majlo1234

Imunoalergolog. Mandle netreba vybrat? Proste musis prist na to, preco sa ti to takto taha. Nieco ti chyba, neni normalne, ze sa ti to takto taha.
Ja som nebola chora ani nepamatam. A tento rok som schytala chripku, pocas ktorej som sa ale musela starat o dve male deti, lwbo aj manzel mal chripku a vies ako to je🤣a vysledok, po dvoch tyzdnoch este stale teplotujem a odpadla som do postele, total vycerpana. Ak b aom toto mala furt zazivat, zomriem

@majlo1234 asi 3 ORL doktori mi mandle nedporucali vytiahnut, že si už tak malé a zakrpatene, že nemá zmysel. A že všeho mi bude sadat na pluca a priedusky a budem lutovat. Poznám ludi po vytiahnuti, co lutuju aj co nelutuju. U doktora vždy len antibiotika a je in jedno, že mi huntuju imunitu. A stále liecbu posuvaju, že nevedia, co si mnou. A pritom v lete v Chorvatsku som tam krásne morom prebila nejsku hnusnu angínu. Kloktanie vody priamo z mora, preplachy nosom, za necelé dva dni zahnane.

marca12
Včera o 11:14

Bola si u imunoalergologa? Moja kamoska byvala stale chora a vzdy koncom leta v septembri nastupuje na imuno liecbu a velmi jej to pomohlo.

marca12
Včera o 11:16
@anonym_autor

@majlo1234 asi 3 ORL doktori mi mandle nedporucali vytiahnut, že si už tak malé a zakrpatene, že nemá zmysel. A že všeho mi bude sadat na pluca a priedusky a budem lutovat. Poznám ludi po vytiahnuti, co lutuju aj co nelutuju. U doktora vždy len antibiotika a je in jedno, že mi huntuju imunitu. A stále liecbu posuvaju, že nevedia, co si mnou. A pritom v lete v Chorvatsku som tam krásne morom prebila nejsku hnusnu angínu. Kloktanie vody priamo z mora, preplachy nosom, za necelé dva dni zahnane.

@anonym_autor Beries probiotika?

autor
Včera o 11:17
@marca12

Bola si u imunoalergologa? Moja kamoska byvala stale chora a vzdy koncom leta v septembri nastupuje na imuno liecbu a velmi jej to pomohlo.

@marca12 chodím, este oktober sa držím, niekedy aj november, ale potom...
Teraz som chora od polovice novembra druhykrat. Minulý rok som si to vybrala už teda v oktobri, potom november - januar OK, ale od konca januara do polovice marca stále nieco. Tak tam skusaju stále nieco nové, cielom je stiahnut chorobnost v zime tak na maximálne 3x.

autor
Včera o 11:18
@marca12

@anonym_autor Beries probiotika?

@marca12 pravidelne. Bez toho ani ranu. Však aj musím po vsetkych tych antibiotikách.

anonym_315c74
Včera o 11:23

@anonym_autor ešte som zabudla keď sa sprchujeme, tak na konci chladná voda.

autor
Včera o 11:24
@anonym_315c74

@anonym_autor tieto mesiace do jari nejako preži a kocom marca, v apríli sa začni otužovač. My chodíme s mužom von, aj keď mrzne, fúka, prší aspoň na pol hodinu, hodinu denne, v teplých mesiacoch sme vonku väčšinou dňa. Teraz máme v miestnosti 21,2 stupňa, v spálni nevykurujeme na viac ako 18-20. Často vetráme, obliekame sa na ľahko, žiadne babušenie, naša strava obsahuje minimum cukru, ale veľa zeleniny a ovocia, aj kyslej kapusty celú zimu. Okrem zinku a vitamínu D v zimných mesiacoch si nedávame nič. Veľa športujeme, celoročne. Ako sa otužuješ ty? Viem, že je v tom aj genetika, my pomaly nevieme, čo je to prechladnutie, angínu sme nemali posledných desať rokov ani jeden.

@anonym_315c74 otuzujem sa postupne, ano nás v škole učili
Prvý den vraj namočit ruky na minutu do studenej vody, druhý den po laket, další den ospliechat v studenej vode, a dalšie dni po sprchovani minuta studená a predlzovat. Vždy to odlezim..alebo nemám anginu, ale minulý rok v auguste najvacsie horucavy a ja zápal močových ciest. Ale tam to preslo a už sa od leta nevrátilo, ale ten krk a priedusky, to stále, stále, stále.

anonym_315c74
Včera o 11:31
@anonym_autor

@anonym_315c74 otuzujem sa postupne, ano nás v škole učili
Prvý den vraj namočit ruky na minutu do studenej vody, druhý den po laket, další den ospliechat v studenej vode, a dalšie dni po sprchovani minuta studená a predlzovat. Vždy to odlezim..alebo nemám anginu, ale minulý rok v auguste najvacsie horucavy a ja zápal močových ciest. Ale tam to preslo a už sa od leta nevrátilo, ale ten krk a priedusky, to stále, stále, stále.

@anonym_autor také otužovanie nepoznám a podľa mňa nemá prvé dva dni žiadny účinok a naopak, po sprchovaní minútu studen voda je pre telo šok. My dávame chladnejšiu, nikdy nie studenú. ale čo sa mi osvedčilo najviac, neprekurovať v dome, byte. A samozrejme strava

autor
Včera o 11:34
@anonym_315c74

@anonym_autor také otužovanie nepoznám a podľa mňa nemá prvé dva dni žiadny účinok a naopak, po sprchovaní minútu studen voda je pre telo šok. My dávame chladnejšiu, nikdy nie studenú. ale čo sa mi osvedčilo najviac, neprekurovať v dome, byte. A samozrejme strava

@anonym_315c74 my tiez máme stabilne v byte okolo 21 stupňov, práve rodičia mi vždy v izbe úplne prehrievali, stále že zima zima zima, taká skleníková kvetinka. Ako zima, pokial je este sneh, nie je zla, len vacsinou sa pozeram z okna zase s nejakou chorobou..

anonym_315c74
Včera o 11:40
@anonym_autor

@anonym_315c74 my tiez máme stabilne v byte okolo 21 stupňov, práve rodičia mi vždy v izbe úplne prehrievali, stále že zima zima zima, taká skleníková kvetinka. Ako zima, pokial je este sneh, nie je zla, len vacsinou sa pozeram z okna zase s nejakou chorobou..

@anonym_autor možno to bude aj tým, že nemáš vybudovanú imunitu, neviem, nie som lekár. My sme to mali naopak, studený odchov, celé dni vonku, leto, zima, to bolo jedno. Plávanie, koršuľovanie, lyžovanie, bicykel, turistika. Okrem kiahní neviem, či sme mali ako decká počas detstva každý dva krát chrípku a raz angínu, aj to som asi prehnala. Ale ako som písala, je v tom aj genetika. Skús to D, C, zinok denne

autor
Včera o 11:47
@anonym_315c74

@anonym_autor možno to bude aj tým, že nemáš vybudovanú imunitu, neviem, nie som lekár. My sme to mali naopak, studený odchov, celé dni vonku, leto, zima, to bolo jedno. Plávanie, koršuľovanie, lyžovanie, bicykel, turistika. Okrem kiahní neviem, či sme mali ako decká počas detstva každý dva krát chrípku a raz angínu, aj to som asi prehnala. Ale ako som písala, je v tom aj genetika. Skús to D, C, zinok denne

@anonym_315c74 no ja odmala alergie, astma, lieky. Angína imrvere, že od 16 rokov mi penicilin vobec nezabera, rezistencia. Vyslovene odchov na antibiotikách.

anonym_315c74
Včera o 11:52
@anonym_autor

@anonym_315c74 no ja odmala alergie, astma, lieky. Angína imrvere, že od 16 rokov mi penicilin vobec nezabera, rezistencia. Vyslovene odchov na antibiotikách.

@anonym_autor tak to je ale o inom, to už len dobrý imunológ pomôže

anonym_e9a12f
Včera o 11:53

Doriešiť imunitu. Za to zima nemôže.
Zima aj január a február su mesiace take, ake si ich urobíš.
Pre alergikov zas začína peklo na jar...stále nieco.

autor
Včera o 11:57
@anonym_e9a12f

Doriešiť imunitu. Za to zima nemôže.
Zima aj január a február su mesiace take, ake si ich urobíš.
Pre alergikov zas začína peklo na jar...stále nieco.

@anonym_e9a12f kedyso som tie alergie horsie znasala. To sa rste dá, ale teraz v zime uchrchlani ludia vsade. Nosia to do práce, vsade.

a0
Včera o 11:59

Úplne najviac odporúčam kúru Wobenzymom, je to na pohľad drahšie ale mne aj pár ďalším ľuďom dal wobenzym do poriadku zdravie. Potom také veci ako pravidelné sunovanie, otužovanie a pod. 🙂

anonym_f21253
Včera o 12:04

okrem doplnenia vitaminu D, treba znizit spotrebu ATB a davat och len pri vysokom CRP a idealne na zaklade vyteru a potvrdenia ze ide naozaj o bakterialnu infekciu
treba zapojit do liecby inhalator infra pampu atd imunolog vie predpisat ucinne lieky alebo injekcie

anonym_d7ff50
Včera o 12:05
@anonym_autor

Odist niekam. Nemožné v zime. V práci máme december a januar sezónu. A dovolenku musím šetrit ako diva na leto. Mám dieta s hendikepom a nemám ho kam dat v lete, niekedy ho zoberie stacionár, niekedy nie a lepime to ako sa dá, rodinná dovolenka sci fi. Žiadny tábor mi ho nevezme. Taktiez chodíme na terapie, každu chvílu daco, a len pol den mám nárok na priepustku. Další pol den dovolenka. Bratranec chodí každý rok na 2 týzdne do Thajska, lenze tam maju firmou nariadenu dovolenku, nemá hendikepované dieta a babičky okolo zadku. Ale koncim januara, aj nebude choroba, tak aspoň na hory. Malo byt minulý týzden, nevyšlo to.

@anonym_autor čo tak otužovanie, zlepšenie imunitného systému?

autor
Včera o 12:12
@a0

Úplne najviac odporúčam kúru Wobenzymom, je to na pohľad drahšie ale mne aj pár ďalším ľuďom dal wobenzym do poriadku zdravie. Potom také veci ako pravidelné sunovanie, otužovanie a pod. 🙂

@a0 ten som skusala, robil mi zle. Krvacala som po nom, vraj riedi krv. Doktor povedal okamžite vysadit.

autor
Včera o 12:14
@anonym_f21253

okrem doplnenia vitaminu D, treba znizit spotrebu ATB a davat och len pri vysokom CRP a idealne na zaklade vyteru a potvrdenia ze ide naozaj o bakterialnu infekciu
treba zapojit do liecby inhalator infra pampu atd imunolog vie predpisat ucinne lieky alebo injekcie

@anonym_f21253 to je práve to
Mám CRP do hodnoty 5 a antibiotika. A stále, že v krku mám cepy a už to inak nepojde, jedenkrát mi vyšel falosne + streptokok, stále mi vychsdza pozitivny, ale neviem či je to pozitivny naozaj. Tak vždy mi nacpu dalšie antibiotika..ale zvýšené CRP mám malokedy.

anonym_f21253
Včera o 12:16
@anonym_autor

Mám CRP do hodnoty 5 a antibiotika. A stále, že v krku mám cepy a už to inak nepojde, jedenkrát mi vyšel falosne + streptokok, stále mi vychsdza pozitivny, ale neviem či je to pozitivny naozaj. Tak vždy mi nacpu dalšie antibiotika..ale zvýšené CRP mám malokedy.

@anonym_autor tak potom preco ich uzivas ? zbytocne ti rozhadzu crevnu mikrofloru a znizuju imunitu predsa
a ak mas pozitivneho streptokoka tak si si mala tie mandle dat vybrat to je uplne bezna vec

autor
Včera o 12:16
@anonym_autor

@anonym_autor a mohol.by mi solux (horské slunko) pomoct? Má to efekt?

autor
Včera o 12:17
@anonym_f21253

@anonym_autor tak potom preco ich uzivas ? zbytocne ti rozhadzu crevnu mikrofloru a znizuju imunitu predsa
a ak mas pozitivneho streptokoka tak si si mala tie mandle dat vybrat to je uplne bezna vec

@anonym_f21253 na ORL vo viacerycg orfinacicach nedoporucaju a nedaju mi ziadanku.

autor
Včera o 12:21

A strasia, že ked sa odstrania mandle, tak mi vsetko poletí na priedusky a pluce.

Strana
z2