Aktuálna chrípka: Ako zvládnuť príznaky a liečbu?
Ahojte,
Prosim vas, zase vraj koluje chripka, hrozne teploty, bolesti tela a svalov, vrej deti dokonca niekedy prestanu chodit? Vcera mi hovorila kamaratka, ze jej dcerke sa to minuly tyzden stalo.
Boli ste chori? Ako ste to zvladli? Kolko to trvalo, prosim. Dik.
Koluje veru, ale to predsa koluje kazdorocne....
Koluje aj u nas. V zivote som taka chora nebola ako teraz. Zacalo mi to okolo Mikulasa a este stale nie som ok. Svokra od minuleho stvrtku,boli ju cele telo,kasle,teplotuje... A par znamych tiez
Môj chlap bol minulý týždeň chorý akurát, klasika chrípka, 4 dni boli také "kritické", že ho všetko bolelo, ale nič výnimočné oproti minulým rokom, ja som bola cez víkend trochu odpísaná, ale tiež nič vážne... a s kolegyňou sme sa akurát dnes bavili, že nikto u nás nie je PN, že netypické pre toto obdobie, uvidíme dokedy 😅...
Chripka je tu kazdy rok. Nic vynimocne sa nedeje ;)
@guudy no byva kazdy rok ale nie taka ako teraz. Aspon my sme takto chori nikdy neboli. A hlavne to trva dlho
My sme mali behom 20 dni dva kmene chrípky (najskôr B, potom A), ale musím si zaklopať, až take drastické to nebolo- snad už ani nič nebude .
Maly mal 2 dni mal teploty a potom bol fit, muz to ma uz tyzden :D
Nie sú to bežné príznaky silnej chrípky?
@petulda333 my sme tiez boli chori este v decembri, horucky 1,5-2 dni, potom uz len kasel. Ziadna vynimocne silna unava. Som vysokorizikovy clovek, zvladla som to ok.
My si tým prechádzame teraz,chrípku nemávame,možno tak raz za 5 rokov. Syn 6 dní teploty od 39 do 40, Paralen nezaberal. Teraz má ešte zvýšenú teplotu ale je už na tom lepšie. Dcéra horuckuje od piatka,ja mám zvýšenú teplotu ale hrozné bolesti šliach na nohách a bedrovej kosti 🫤
Dakujem baby. Silne bolesti byvaju, ale take, ze deti prestanu na dva tri dni chodit - to som este nikdy nepocula.
Som chora asi po 6 rokoch, aj 2x covid som prekonala bez priznakov. Vcera som zacala z niciho kaslat ako stary hrniec, dnes uz mam mozno aj zapal priedusiek (nadrapuje ma a cela hrud ma boli). Tiez som prekvapena aky rychly priebeh to malo.
Od 5.1 som zaľahla a bolelo ma fakt cele telo aj vlasy. Ešte som takú chrípku nemala.trvalo to 10 dni, no kašlem ešte stále 🤕😷
@guudy a ja som chora od mikulasa. Svokra teplotuje od stvrtku. Kamoska bola v horuckach 2t a kasel tiez dlho..atd. po minule roky sme toto nemali
Ano. Mali sme minuly tyzden. Tak zas dcera mala 39,7. Nevladala ani na wc ist.
Ano mali sme to deti teploty 10 dni kasel, boelst svalov dcera dva dni nechodila ked nemusela bolesti noh . Ja som sa davala dokopy tri tyzdne
Syn chripka B (na zaklade domaceho testu) ako aj dalsich 18 deti z triedy, 4 deti zostali zdrave zatial, behom svrtka padla polka triedy, odvtedy teploty (niektore deti nezrazitelne 40ky, kde pomaly zaberaju lieky, treba zabaly) vcera to uz vyzeralo u syna lepsie a dnes zase horsie, pridruzil sa hrozny kasel, zvysena teplota (predtym 3 dni vyse 39) a ledva chodi, aj to po spickach, bolia ho lytka. Toto iste mal aj min.rok pri chripke, zevraj to byva a hlavne pri chlapcoch.
u nas doma chripka A, v okoli chripka A aj B, ale ochoreli len deti a priebeh zatial mierny (teploty, bolest hlavy, trocha sopel, trocha kasel a pod.). hadam sa to uz nezhorsi (trocha sa mi nepaci ten kasel, co dnes u syna zacal.)
U nas sa sople kasle bolesti striedajú od októbra nemá to konca kraja....par dni ok a opäť....pozitívne mykoplazmy aj decka.... a mne sumamed 3 balenia nezabrali tak potom amoksiklav nakoniec...ale kasel hlieny stále ....a to si dovolím tvrdiť ze 35 rokov som nebola chorá takto že by trebalo atb a ťahalo sa to ako sopeľ 3 mesiace
Práve som chorá ja aj syn. Máme Chrípku A . Žiadne bolesti nemáme. Ja len kašeľ, z rána vykašliavam a k večeru už suchý dráždivý a pár dní ma s prestávkami pobolieva hrdlo + mám chytené hlasivky a žiadnu teplotu zvýšenú som nemala. Syn zase iba kašeľ od soboty a včera teplota do 38,7 a dnes len 37,1 inak nič.
Aj my sme to mali minuly tyzden najprv dcerka 5r, horúčky 39-40 4dni, bolesť noh ani na wc nevedela sama prejsť, hnačky, lieky a sirupy poriadne nezaberali iba na hodinu dve a zas naspet vysoká teplota takze zábaly, potom nasledoval kašeľ a tak my s mužom to iste vysoké horúčky kašeľ všetko nám bolo a to sme ešte stále chory
Áno, mali sme cez Vianoce všetci chrípku takú akú v živote nie, ja som už 5. týždeň s problémami, ostatní sú už OK, ale trvalo to neskutočne dlho, priebeh strašný a to sme zažili už kadečo.
Aktualne mam chripku B. Zacalo to vo stvrtok vecer, bolo mi nejako divne na zaludku, crevach. V piatok som sa citila ako by ma valec presiel. Myslela som, ze svalovka z cvicenia, ale bolo to horsie. Nevedela som sa zohriat ani pod perinou a nakoniec teplomer ukazal 38,3. Dalsie dni uz teplota nebola, len ta priserna bolest celeho tela a vcera som zacala soplit a riadne kaslat. Dnes som robila test a je to chripka B. Mladsia dcerka to ma od soboty asi tiez, ta ma ,len, sople, sem tam kasel, stazovala so na bolest hrdla a chrbata, bez teploty. A starsia zacina dnes tiez soplit 😑
@luccija diky. Ano malicka to znasa dobre chvala bohu. Len oni maju tolko energie a ja nemozem ani trochu polezat 😭 a cudujem sa, ue starsia je este fit a to som ju nechala doma zo skolky lebo nevladzem ju tam nosit a ani nechcem ohrozit inych. Manzel zacina skor ako skolku otvaraju tak ju nemoze vodit on. Do toho este cakame, ci nedostane kiahne 🙈🙃
Ahojte, môj syn od piatku horúčka , nádcha, kašeľ , trochu aj vykašle a v pondelok už bez horúčky, ale prišli bolesti nôh od prstov po lýtka, boli ho to pri chôdzi v pokoji nie, dnes tretí deň a včera večer mal zvýšenú zase teplotu 37,7 v noci 37...je spavý, jesť mu chutí ale piť ho musím nútiť, aby nebol dehydrovaný , ešte takto nemal bolesť nôh a ani teplota sa mu nikdy nevrátila, dr. mu brala výter a čakáme na výsledky...
Ahojte, prosím.. aky priebeh chrípky ste mali? Ja mám už 6.ty deň teploty.. akoby sa vracali opäť.. Včera som u lekára mala crp 13, atb zatiaľ nemajú zmyslel. Ťahali sa vám dlhšie teploty? Aj dospelákom? Moje deti mali 7 dni teploty, len ja už som z toho úplne unavená .. ďakujem za povzbudenia

Nič v našom okolí nekoluje. Jedine fejk ňjús a chemtrails.