Aktuálna téma koronavírus.
Neviem a akej vekovej skupine ste ženy ktoré tú píšu.Ja už nemám miminká,ale ako reagujete na tú situáciu s koronavirusom.?Podľa môjho názoru je to veľa o psychyke,už nás asi politici úplne blbnú.Možno sa mýlim,ale keď povedia,že ruky treba umývať 20 sekúnd minimálme,tak nech mi povie mama,ktorá má 2 deti a množstvo problémov,MÁ ČAS SLEDOVAŤ 20 sekund umývanie rúk.?Potom sa ani nestíha venovať ďetom,rodine,mužovi a hlavne sebe,lebo je úplne zblbnutá.
@floretine jasne, podľa neho existujú len tie, pri ktorých stovky ľudí pália sviečky 🤦♀️ a to co je v našich správach. Pritom pre naše správy nie je talianska truchlaica rodina nejak extra dôležitá, na webe som anglickú rodinu hneď nasla... Po taliansky neviem, určite na FB postuju niektorí atď. Ale. V médiách to vôbec nemusí byť.
@carimari na rúškach zarábajú jednotlivci, alebo firmy. Nie farmafirmy. Ako som ti to ja, a veľa báb tu povedali , čo očakávaš za ceremónie keď je karanténa a zákaz vychádzania? Očkovanie proti chrípke nie je povinne takze zase nič.....prezidenti celého sveta sa zbláznili keď prijímajú takéto opatrenia asi, že ? Šťastie že aspoň ty si normálny 😉
@carimari čiže kedy nastupuješ ako pomocná sila na infekčné?
@carimari mne skôr chýbajú informácie o tom ako rôzny ľudia prekonávajú vírus. Napr.: Dá sa vírus prekonať aj len so zvýšenou teplotou min. príznakmi? alebo musím mať teplotu cez 38°C. Čítala som ako prebieha choroba spôsobená tým korona vírusom a všade bolo, že niekto s miernymi príznakmi, niekto ťažko so zápalom pľúc. Čo znamená mierne príznaky? Ak je príznakom tejto choroby teplota 38°C a viac a dusivý kašeľ, čo znamená mierne príznaky?
@carimari no ale...co ked aj tym "pozostalym" niekto zaplatil, aby robili "propagandu"? Chapes, nie je problem dat zopar ludom peniaze a zahrajte divadielko.. ako zistis, ze to nie je len "akoze" ? 🤔...nad tym si nerozmyslala ? 😅
( pre vsetkych ostatnych normalnych - ide o ironiu, ja nespochybnujem existenciu a vaznost coronavirusu )
@carimari prepáč, ale ty si už aj na mna silná káva. 😉
@carimari tu platí pomaly zákaz vychádzania a ty tu stále omielaš teóriu o farmafirmach. Epidémie tu boli vždy, čo ľudstvo existuje zatiaľ čo farmafirmy nie...
@cammille ďakujem. Ja mám v tom trochu chaos, lebo keď som sa informovala na inom fóre, tak mi bolo napísané, že na test toho vírusu musím mať príznaky a to teplotu cez 38°C a kašeľ . Čiže do tých 38 alebo pri miernych príznakoch test nerobia a len ostať doma a čakať kedy to prejde? A dobu, za ktorú sa ľudia dokázali vyliečiť nikde nepíšu?
@carimari ok, tak ked si ako odbornicka uznala, ze videa z viacerych krajin budu spolahlive, tak si pozri videa z Iranu. Kopu masove hroby, v nemocniciach lezia desiatky mrtvych, ludia kolabuju na uliciach, kedze nemocnice su plne.
Tie videa su v podstate rovnake ako vpred vasom videa z Ciny, len namiesto cinanov su na nich moslimovia, nevidno cinske prostredie ale iranske...neviem, co este viac by bolo vierohodnejsie, ako toto...
Ale ja ta nepotrebujem presviedcat, vies, farboslepemu mozes donekonecna vysvetlovat rozdiel medzi farbami, skratka nema moznost, aby tomu porozumel. A toto je to iste, niektori skratka nemaju kapacitu, aby porozumeli...
@cammille
@gabrielkaa
@sinkl
Je zbytocne sa hadat s niekym, kto sa tu donedavna pod inym menom zviditelnoval v kazdej teme o ockovani, ako farmafirmy na tom chcu iba zarobit, atd.
A teraz prehodil kabat a zacal sa realizovat v novej sfere, lebo je aktualna a to je jedine, co realne vyhladava.
Zanedlho zacne hovorit o majstroch alchymistoch a ziadat, aby ste mu posielali studie, linky a dokazy.
Je to exantiockovaci guru peter952.
@carimari britský vedci varujú pred rozhodnutím Johnsona.... zjavne vedci o tom majú viac informácií ako Johnson
@moonlight1210 ono v podstate má @carimari v jednom pravdu. Budú na tom chcieť zarobiť. Všetky choroby, lieky, vakcíny ... je to vo veľkej časti o peniazoch. Hyenizmus na svete žiaľ existuje a veľa ľudí na nešťastí a na chorobách chce zarobiť (mám s tým skúsenosť). No na druhej strane to nemení nič na veci, že tá choroba tu je a ľudia zomierajú - netreba to spochybňovať. Môj názor je, že budú na tom chcieť zarobiť no na reálnej chorobe nie vymyslenej.
@carimari pochybovať môžeš 😉

@carimari ja toho suseda mojich svokrovcov čo včera zomrel poznám osobne, veď do Španielska chodím pravidelne. Bol pozitívny a zomrel po 5 dňoch od testovania na obojstranný zápal pľúc.
Ten človek tu už nie je, zomrel a ja viem, že keď pôjdem nabudúce do Španielska, tak ho neuvidím.
Ja neviem, toto ti nestačí? Jeho žena by určite rada išla zapáliť sviečku a dať kyticu, ale sama je v nemocnici nakazená. Ich deti žijú v iných mestách a logicky kvôli karanténe nesmú prísť. Kto bude natáčať pohreby? Nosiť kvety? Roznášať nákazu?
A inak podľa teba ani iné virálne infekcie neexistujú? Kiahne? Osýpky? Epstein-Barr? Tuberkulóza? Žltá zimnica? Cytomegalovírus alebo HPV? Alebo iné rastlinné a živočíšne vírusy? Vírus tabakovej mozaiky (ktorý je btw viditeľný aj svetelným mikroskopom), bakulovírusy, parvovírusy?