Aktuálna téma koronavírus.
Neviem a akej vekovej skupine ste ženy ktoré tú píšu.Ja už nemám miminká,ale ako reagujete na tú situáciu s koronavirusom.?Podľa môjho názoru je to veľa o psychyke,už nás asi politici úplne blbnú.Možno sa mýlim,ale keď povedia,že ruky treba umývať 20 sekúnd minimálme,tak nech mi povie mama,ktorá má 2 deti a množstvo problémov,MÁ ČAS SLEDOVAŤ 20 sekund umývanie rúk.?Potom sa ani nestíha venovať ďetom,rodine,mužovi a hlavne sebe,lebo je úplne zblbnutá.
@carimari to je fakt - ale tak ako chrípkový vírus má chorobu chrípka - coronavírus má chorobu covid odvodený zo slov „corona“ (korona), „virus“ (vírus) a „disease“ (choroba) - 19 je len rok. V každom prípade, či už je názov alebo choroba vymyslená - ľudia sú naozaj chorí, nech to je čokoľvek, akýkoľvek vírus pod akýmkoľvek názvom - nedá sa ingorovať fakt, že ľudia pri styku s týmto vírusom ochorejú.
@carimari skutočnosti čo sa deju vo svete ukazujú pravý opak a tebe či sa to páči alebo nie , musíš to dodržiavať 😉. Takze stav karantény a obmedzení sa týka aj teba
@carimari tu mas jedno video z IT
https://www.bbc.com/news/world-europe-51876784
Ti chori si tu chorobu asi vymysleli🤷♀️🤦♀️
@carimari korona nie je chrípkovy vírus... Ani zmutovany chrípkovy virus.
@carimari je to zmutovany koronavirus. A kiež by ta ti alchymisti neliecili raz..
@carimari veď ak nemáš nejaké príznaky alebo len mierne príznaky - liečiť antivirotikami ťa nebudú. A ak budeš mať také príznaky, že nebudeš môcť dýchať a bude ti hroziť smrť - myslím, že ti bude jedno čo ti dajú - len nech sa vyliečiš. Pud sebazáchovy - podstúpiš aj liečbu antivirotikami na HIV ak budeš mať šancu, že ti pomôžu. Pretože len tak čakať, keď už nemôžeš ani dýchať, nie je celkom dobrý nápad.
@sinkl ja som videla reportaz od priamo nakazeneho manzelskeho paru. zena mala priznaky ako pri chripke a jej muz nemal ziadne - test na koronu mal pozitivny. ona uz je medzicasom negativna vyliecena a on este pozitivny tak su stale v karantene. ich dcera je negativna a zije v jednej domacnosti.
@carimari virus je podla mna skutocny, otazka je odkial sa naozaj zobral... Cina ma obrovske dolarove rezervy a Iran mal (ma) prednedavnom konflikt s USA. ale je to zbytocne polemizovat, pravdu sa nikdy nedozvieme.
@haileybaileys človek už nevie čomu veriť - v taliansku vraj v nemocniciach mladý ľudia od 19 rokov na jis, pritom všade píšu, že mladý zdravý s dobrým imunitným systémom, by to mal zvládnuť bez potreby hospitalizácie a pľúcnej ventilácie.
@sinkl ono je to asi vseobecne myslene, mladi zdravi prejdu bez vyraznejsi komplikacii. ale clovek nikdy nevie. na druhej strane je to tak predimenzovane, ze to sposobi obrovsku ekonomicku krizu, resp je to dobry argument pre krizu, kt by tak ci tak prisla a skutocne dovody sa nebudu skumat😳 tiez si myslim, ze to smrdi cele a je za tym viac ako vieme. ale tiez mi to sposobuje strach a dodrziavam vsetky nariadenia pre istotu..
@carimari všetci vieme aká je v Británii zdravotnícka starostlivosť za normálnej situácie a nie takto.Ale tiež som to čítala, že by boli radi, keby si tým ľudia prešli a budú mať imunitu.Mne to príde ako hazard a poznamka, že tým, že by všetko zatvorili zostanú ženy doma s deťmi a nebude dosť sestričiek mi príde alibisticke
Ja síce nie som odborník, myslím, že tu niektorí nechápu ako funguje imunita, aké sú vírusy atď.. Chripka a korona je úplne niečo iné, vyzera inak, správa sa inak, na niektoré druhy sme zvyknutí ale tento je nový .. Korona roztrhne bunku keď sa rozmnožuje, preto je nebezpečný napr. Pre pľúca... Atď atď. Treba si pozrieť aj odborné rozhovory, nie len bulvár a hoaxy.. Voči chrípke je spoločnosť už imunejsia, vylučuje vírus za pár dni dni.. Kým korona sa množí dlho kým ho zdetekuje telo a začne bojovať ale už vtedy je človek infekcny... Preto napr v anglicku nerobia karantény, aby si naň "zvykli" ... Ale. Je otázne ako pri Komplikáciach zvládnu davy chorých. Tu u nas sa musíme držat opatrení, lebo nemáme kapacitu, nemocnice tak možno 1000 miest majú pre takýchto vážne chorých a nejaké hadam ešte zabezpecia.. Postupne keby pribúdali a odbudali pacienti bolo by to ok... Ďalšie vec, je to strašne nákazlivé, viac ako chrípka. 72 hodín podľa nejakých výskumov vydrží vírus na plochách.. Ochoreju nám zdravotníci a dovi... Budme zodpovedni trosku aj o naše životy pôjde, lebo nie každý je dosť odolný, máme iné ochorenia o ktorých ani nemusíme vedieť...
O pôvod nech sa zaujímajú kompetentní, keď budeme z toho von... to určite budú. Ja pochybujem, ze to bol naschvál vypustený vírus..
@eliska13 je to hlúposť, ved aj tu sú sestričky matky a nevypadli všetky... A tam si to tiež vedia zariadiť... No uvidíme, ako to dopadne... Oni sa mne zdajú celkovo odolni, taki otuzili... 😊
Korona je horšia ako chrípka, zasahuje rovno pľúca a ma oveľa dlhšiu inkubačnu dobu, takže človek aj 2tyzdne nevie ze je nakazený a roznasa to ďalej. V takej situácii ako sme teraz, sme ešte neboli, teda pokiaľ nerátam napr.vojnu. Vôbec sme na toto neboli pripravení. Už vyhlásili núdzový stav. Mame sa chrániť pred vírusom, ale ruska ci dezinfekčné prípravky nie sú k dispozícii. Nedá sa dodržať 100% karanténa. Ľudia už začínajú vykupovať aj potraviny. Som zvedavá ako to dopadne, snáď nie ako v Taliansku.
@simca06022011 súhlasím neviem prečo sa takto rozhodli som zvedavá ako budú čísla vyzerať u nich

@ https://www.google.com/amp/s/kurier.at/amp/poli...