Aktuálne prejavy covidu
Ahojte, mali ste niektora v poslednej dobe covid? Ake ste mali prejavy? Ja mam uz 5ty den krce v bruchu, hnacky a silne bolesti chrbta a od vcera mam uz aj nadchu. Myslela som najprv, ze nejaka crevna viroza, ale nezaberaju mi ani ziadne lieky ako zvycajne.
@bunicina no narovinu pre Slováka dať cca.3€ za test je mega 😁🦧 takže ani nemá páru že ma covid povie že ma virozu ,chrípku, niečo naň lezie, nachladnutí, nemá svoj deň skratka hocičo...a hlavne si dať teraflu a ísť do do roboty a šíriť to ďalej To je pecka !!!
@bunicina a prejav , ozaj ťa bolí celé telo , svaly , total ko. Teplota, , , treba ležať - čaje, tekutiny , oddych, vypnúť
@bunicina ja som mala velmi podobne stavy ako ked som naposledy mala covid.
Ale robila som si test a mala som chripku A. Aj deti. Mali sme aj bolesti brucha, deti hnacky, ale len trosku, lebo ceratvo predtym mali crevnu chripku a asi este neboli uplne fit. Ja som dokonca stratila chut a cuch, jedla som tresku v majoneze a len taka divna hmota bez chuti ryb a trosku kysle som citila. A nebol to covid.
Ale tato chripka je pre mna horsia ako bol omikron, co som mala naposledy. Odvtedy uz neviem, aka generacia covidu xy koluje.
@belaanabela Chory clovek ma ostat doma a jedno,ci je to covid alebo chripka. Ja nevidim vyznam v testovani sa. Som chora,tak cusim doma. Nepotrebujem sa otestovat.
@marca12 ja som rada, ze som sa otestovala. Teraz je na vzostupe aj mykoplazmovy a chlamydiovy zapal pluc, tak som rada, ze viem, co mi je. Kvoli detom hlavne. Lebo to sa lieci uplne inak. Inak hej, uz to testovanie inak vyznam nema.
No ked ma dieta horucky, potom v pohode len kaalik, soplik a znova dalsia vlna, vcera som zas namerala 40,4 tomu 4 rocnemu, tak sa aj bojis, ale ked viem, co ma za chorobu, tak viem, ze treba len symptomy liecit a dobre vylezat.
@belaanabela vies co hej, nedavno tu bola diskusia, ako mamocka musi zarabat a nemoze si dovolit byt PN, hlavne, ze chorobu roznasa pomedzi ludi. Prave kvoli takymto sme uz mesiac a pol doma zavreti. Najprv crevna chripka pre nezodpovednych, potom soplik. Potom tyzden v skolke a uz 2 tyzdne s chripkou bojujeme 🙄.
@belaanabela lebo s chrípkou do roboty ísť môže? Tieto testovania sú smiešne, aký rozdiel v liečbe to je?? Virózu má človek vyležať, medzi ľudí nechodiť, covid alebo chrípka, obe majú po ťažkom priebehu následky. Po chrípkach sme mávali pacientov s myokartitídami a aj s akútnou leukémiou, len to ľudia neriešia až tak. Ale od covidu je chrípka "chrípôčka" a ľudia riešia len covid. Ja sa netestujem. Chorá ležím doma.
Jediné čo má význam je vedieť crp a ak sa nelepší stav, urobiť rtg hrudníka.
prave mame doma, infekcny stale dost, brutal teploty skoro 40 po 3dni, potom stale zvysena teplota tyzden, mierny sopel, riadny kasel, priznaky sa mozu lisit, ale tie teploty vysoke tam boli u vsetkych identicke
@bunicina Ahoj, mala som podobné príznaky – kŕče v bruchu, hnačky, bolesť chrbta, myslela som si, že je to len viróza, ale nič mi nepomáhalo. Lekári by ti dali len lieky na príznaky, ale to nerieši príčinu. Až keď som zavolala pánovi Adamkovičovi zo zdravyclovek.sk, pochopila som, že problém je hlbšie – oslabené trávenie, imunita… Ak sa z toho chceš dostať, zavolaj mu na 0950 542 989, zistí, čo sa v tele pokazilo a ako to napraviť. Mne to konečne pomohlo!
@ina2405 nie je to hlupe podla mna, lebo dost som ppcula o chlamydiach, mykoplazmach, ciernom kasli. Ja som rada, ze viem, ze mame chripku. Rozdiel v liecbe to nie je, to je pravda, ale nebudem sa plasit a zbytocne behat po lekaroch, lebo predsa tie dalsie veci sa liecia inak. Ale ked viem, ze mam virus, tak budem kludnejsia. No jedno dieta uz dnes dostalo Isopri osine, uz ma vyse 2 tyzdne teploty, aj dnes mu namerala doktorka cez 38. Uz mi je taky vychudnuty, chuda.
@belaanabela vies co, presne. Tu uz ked maly bol lepsie, tak sme sli na prechadzku a stretli sme skolkarov a ucitelky mi obe svorne povedali, ze ony "vedeli", ze ja budem normalna a necham ho doma, nie ako nemenovana pani, dala dieta s hnackou do skolky, lebo rano ho prehnalo a vsak dala som mu Smectu. A dieta hned, ako sa dvere zabudchli, grclo, potom dalsie hnacky, no nevedeli co skor. Ze do revu im je. A potom, na desiatu im daju mlieko a to uz islo. Ako poziar. Tak mi dakovali, ze som normalna. No pride Ti to normalne? Este nepoviem, ze sa dieta doliecuje, ten kasel moze aj dlhsie yrvat a ked uz nie je infekcne, tak to pochopim. Ale toto???
Vies a naozaj nechapem. Ja som 5 dni nebola schopna ani z postele poriadne vstat pri tejto chripke, ako moze vladat podat vykon v robote? A mam aj ATB, lebo komplikacia uz s kaslom, ale to tiez nie je hned, uz mam 4.den a este stale som KO. Prejdem po schodoch, ulozim jednu pracku pradla a fucim ako rusen, nevladzem dychat.
@belaanabela nemám komentár na také správanie, je to chrapúnske
@nevenka my máme také 2 expertky v triede 🙈 naposledy takto prišla chorá do školy ko krvavé oči nos zodraty 8 dievčat následne ochorelo od nej ani úlohy nám nemal kdo posielať...a ta druha sa raz total zgrcala v škole volali nech si pre ňu prúdu a na druhý deň prišla do školy akoby sa ani nechumelilo.....ach škoda slov
@belaanabela Aj ja mam takych kolegov. Chori chodia do roboty
@bunicina mala som pred 2 týždňami covid.
Začalo to zimnicou a horúčkou cez 38.
Brutálna bolesť hrdla, nádcha a kašeľ. Horúčky 3 dní a potom už lepšie.
Bola som v tom, že mám chrípku, ale podľa kombinovaného testu mi čísiel covid.
@ina2405 ved samozrejme, ze su, ale toto som si povedala, ze je tak hnusne, ze bud je to covid alebo chripka, lebo taka obycajna viroza, to ja teploty nemam, zimnicu tak mozno 1 den na zaciatku. Keby mi nic nevyslo, nechala by som asi tak a uvidela by som podla priebehu. Deti maju nizke CRP, takze aspon viem, ze ATB netreba.
Len kolko bolo tych, co sa z covidu vysmievali, ze ved co, je to chripocka, no tu maju tu "chripocku", co otca rodiny zlozi na 2 tyzdne. Toto mne slo na nervy, ako sa podcenoval covid a skoro 2 metrovy mlady zdravy chlap v rodine, na toto skoro umrel, ani ventolin nepomahal, karantena 14 dni, doktorka sa ich bala a vysetrila ich po 21 dnoch, na dialku predpisala antibiotika a kortikoidy pediatricka! Sesterka povedala, ze nic horsie nezazila, to mali este tu deltu. A male deti 4 rocne a 11 mesacne! nechali 2 tyzdne v horuckach, zvracali, chrcali, a ....nic, az po karantene 😔. Tak taka "chripocka" to bola. Tak teraz vravim, ze tu maju tu chripocku, co je niekedy horsia ako ten covid uz dnes.
@janulienka78 vidis, zaujimave, ja som si myslela, ze covid, mala som to iste. Len horucky dlhsie. A naposledy, ked som mala covid, ma hrdlo az tak nebolelo, aj kasel mierny. Ale bolela ma velmi koza, krize, ako na menzes. No a teraz nie, len taka zimnica v kuse a potom horucost. A chripka A mi vysla. Tak ma to podobne prejavy.
@nevenka Chuda sestra. My mame tiez v robote hrdinov. A este sa aj chvalia s tym,ze oni aj chori idu do prace a zvladaju to. Momentalne mame tiez choreho a ja mam nervy,lebo uz aj na mna nieco lezie. A pritom my vieme robit z domu,tak nechapem,co aspon par dni neostanu doma. Ked nieco povies,tak si za fajnovku. Mna na tom stve,ze ak ochoriem,ja ostanem doma,lebo mna by hanba fackovala ist chora do spolocnosti