Aký druh lieku zaberie pri tetánii?
15. okt 2022
Prosím vás vie niekto aký druh lieku zaberie pri tetanii,ale už pri záchvate aby sa to nevygradovalo do odpadnutia.
Prosím píšte čo máte skúsenosti že zabralo.
Predošlá
Strana
z3
Predošlá
Strana
z3

@paulem ahoj, som úplne ok. Pravdou však je, že užívam magnézium denne, dodržiavam režim. 👉Strážim si hlad, rýchle sacharidy, žiadny kofeín, teín, alkohol, aktívny pohyb, odpočinok, umenie povedať nie.
Nie som lekár, ale myslím, že Lexaurin môžeš s magnéziom. Užívaj 3x denne 2 tablety Magnerotu, chce to čas, neboj uľaví sa ti. Držím palce!
@jamimo ahoj, s úžasom čítam tvoje príspevky.. mne tetaniu vyvolal zrejme liek Endovelle, pri liečbe endometriózy, keď mi mali navodiť umelý prechod. Predtým som to nikdy nemala až pri tom lieku 2x RZP, liek vysadeny, magnézium beriem DrMax premium a tiež Calcium +dvitamin, včera po cca 4 mesiacoch od vysadenia toho lieku čo mi robil zle, som znova mala záchvat-tlak 170/100, búšenie, trasenie celého tela a úplná slabosť až na odpadnutie. RZP zhodnotili že psychika zrejme tetania, nemám ju potvrdenu. Dali mi tensiomin a nejaké sedatíva a dnes mi lekárka predpísala Lexaurin. Jediné čo mi prišlo na um, čo by mohlo byt spúšťačom je káva, ktorú už 4 mesiace nepijem ale včera som si ju poobede dala ... Muž neveri, že by káva mohla byť spúšťač ale ako čítam, mala som asi pravdu. Chcem sa ale spýtať, aké konkrétne Calcium? Magnézium douzivam čo mam a skúsim Magnerot, aj keď v porovnaní s mojím magneziom malo menej mg, ale hej chápem tu vstrebatelnost už...ale Calcium aké? Ak môžeš poradit, vďaka 😊 lexaurin nemienim brat, iba ak by bol atak tak skúsiť.. a inak ten sáčok, včera ma to napadlo pri tom mojom stave, ale prišlo mi že to je asi blbosť... Nabudúce skúsim