icon

Aký je postup pri pozitívnom teste na Covid-19?

21. sep 2023

Prosím vás aký je teraz postup pri pozitívnom teste? Ak má človek nádchu? Ako je to s členmi rodiny? Treba hlásiť lekárke? Ďakujem

Strana
z3
loliki
21. sep 2023

@marianini17 Nemusíš mi lajkovať príspevky. Nepotrpím si na to. Stačí, keď vymažeš tie svoje nevhodné.

marianini17
Odpoveď bola odstránená
marianini17
Odpoveď bola odstránená
loliki
21. sep 2023

@marianini17 Ešte raz a pomalšie? Ty sama si vymaž svoje príspevky. Budeš vyzerať inteligentnejšie, ako keď Ti to už vymaže admin. Tie tvoje vycerené zuby vyzerajú hrozne. Daj si spraviť strojček. Môžeš mi dať lajk za dobrú radu do života.

marianini17
Odpoveď bola odstránená
loliki
21. sep 2023

@marianini17 Viem, že nechápeš, ale problémom si tu ty a tvoje príspevky. Tie keby si zmazala alebo vôbec nenapísala, tak tie moje ti nemusím písať. Ak sa ti zdá, že je neskoro, tak tu nemusíš byť. Choď kade ľahšie. Nikomu nebudeš chýbať.

marianini17
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
22. sep 2023

@loliki môj názor je,že keď niekto tvrdí,že má covid,nech sa páči pcr. Ako to bolo,lebo predĺžené víkendy su fajn😉zdvihnem tlf,vážený pán doktor,mám covid,doktor danom a fičí sa na chalupu,

hladamematku
22. sep 2023

@zuzuliennka1 proste modry konik!!!!! moja reakcia bola na marianini17, ktora je zjavne platena smerom alebo republikou aby sirila sprostosti o chorobach, ty si sa do toho zaplietla lebo si si neprecitala jej reakciu ako typicka modrokonikarka. ...CIZE!!!..marianini17 pisala, teraz uz vymazala!! ze ak sa nebudeme objimat initmne koronu nedostaneme, lebo je minimalne infekcna cize koronu dostaneme len pri intimnom objimani, a ja som hladala zdrojovanie a do toho si sa zaplietla ty, ze je to na stranke MIN ale nie je!!

loliki
22. sep 2023

@maciatkolulu Veď ja ti tvoj názor neberiem. Ja keď mám covid, volám doktorovi. Ostatní si robia ako oni chcú, do toho ma nič, kým ma neohrozujú na zdraví.

maciatkolulu
22. sep 2023

@loliki pri každom prechladnutí si robíš test? Ja som mala 3x covid ,z toho raz úplne bez príznakov,ostatné len nádcha,nebyť povinných testov,tak ani neviem

zuzuliennka1
22. sep 2023

@hladamematku tu si ma oznacila! tak som ti odpovedala. ty typicka modrokonikarka. ja som si jej reakciu precitala, ale reagovala som na tento tvoj komentar. kde som oznacena len ja.
tak si nabuduce po sebe citaj, co a koho sa pytas 😉😉

loliki
22. sep 2023

@maciatkolulu Nerobím si test pri každom prechladnutí a teraz sme na to doplatili. Nechápala som, prečo sú deti jeden po druhom choré, až som pochopila, keď nám oznámili, že niekto má covid. Nebudem tu rozoberať, kto. Nemilé prekvapenie. Ľudia sú bezohľadní, ako keby žili sami na opustenom ostrove. Nedá si rúško, nakazí, ochorie, neoznámi, šíri ďalej, lebo hrdinka. "Lidé jsou rúzní, poväčšinou hovada."

maciatkolulu
24. sep 2023

@loliki nerozumiem tomu testu,veď je jedno,keď je človek chorý,má byť doma a zase kvôli spolu doma ostáva reálne málokto. U nás v škole zvesela soplia deti a nič sa nedeje,chodí sa ďalej. Dokonca počas corony sme boli špeciálne upozornenia,že nemajú deti ostávať doma pri prvom zasopleni. A prežili sme paradoxne za celý čas bola škola zatvorená dva týždne ....a malý nemal covid ani raz. A keď mal,tak sme nevedeli. Takže vytvárať teraz nejaku hystériu mi príde od veci .stačí si pozrieť témy,kde sa rozoberá školka,škola a sopel a následne sopel vs dovolenka🤣🤣🤣💪ako sa zrazu menia názory na inak zabíjačky soplik v školke na v lietadle neskodne prechladnutie.
Apropo u mňa bol covid raz úplne bezpriznakovy ,podvedený pcr ,ktoru bol potrebný i nás istý čas na všetko. A? Tie antigeny sú veľmi,ale veľmi nepresné. Takže za mňa chorý človek,ale naozaj chorý ma ostať doma, to je asi tak všetko.

autor
25. sep 2023

@maciatkolulu prosím nehadat sa otázka bola jasná. Postup nič viac, kto chce nech sa testuje kto nie nemusí nikto ho nenúti.
Verím že tí čo sa testujú majú na to dôvod napr. ochrániť blízkych okolie lebo naozaj sú aj starší ľudia, chronicky chorí, so slabou imunitou atď pre ktorých by to nemuselo dobre dopadnúť..proste nie všetci pri korone majú len soplik.

loliki
25. sep 2023

@maciatkolulu Chorý má zostať doma. Súhlasím. Ale, že: špeciálne upozornenia,že nemajú deti ostávať doma pri prvom zasopleni. - tomu neverím. Moje deti tiež chodili do školy, ale určite by nemohli s prejavmi resp. chorôb. To si u vás vymyslel vlastné pravidlá.

maciatkolulu
26. sep 2023

@loliki celý rakúsky systém si vymyslel nové pravidlá ... proste zasoplnene deti,s cirym soplom a miernym kašľom do školy musia, posledný rok do škôlky tiež. Žiaden doktor ti nedá papier a skús sa ist hadat do školy. Ovčie kiahne Max 10dni,pokiaľ nie sú komplikácie. A čuduj sa svete,deti nebyvaju chore. Rodičia okrem iného nesedia doma do 6 rokov a príspevkami od štátu a nemajú ocr len tak aj na koňa.

vroni
26. sep 2023

@loliki, kľudne tomu uver. Soplicek a kašlicek sa tu za chorobu nepovažujú a deti chodia normálne ďalej do školy a škôlky. OCR je maximálne 10 dní do roka na rodiča, evidentne je to bezchybný systém na objavenie detskej imunity, nie sú treba tri týždne OCR do mesiaca na doliečenie soplika alebo rekonvalescencie zo znicujucej horúčky 36,9.

matkahelka
26. sep 2023

@loliki prosim ta neprehanaj, skola a skolka su 2 rozdielne veci. keby dieta s kazdym soplom a kychnutim malo zostat zo skoly doma, tak robi kazdy polrok komisionalky. ved v jeseni su virozy uplne bezne. ja naopak nepoznam skolu, kde by deti so soplom a kychnutim posielali domov. ano, pocas covidu to tak bolo, bola nutna absolutna bezpriznakovost respi ochoreni, ani pred covidom a ani teraz, po covide to uz ziadna skola, ani pedagog neriesia. my sme mali pred 2 tyz.rodicko a triedna hned v uvode povedala, ze deti maju zostat doma len s teplotami, antibiotikami, pri celkovej slabosti. inak do skoly, lebo potom detom ucivo chyba, rodicia to nevedia dovysvetlit, nahanaju pedagogov pred uzatvaranim znamok, lebo deti nachytaju zle znamky.

loliki
26. sep 2023

@matkahelka A učiteľka je zákonodarný orgán? Ja sa tu hádať nebudem.

maciatkolulu
26. sep 2023

@loliki no u nás je...keďže sú jasné stanovené pravidlá,že sa proste so soplom doma nesedí. Tak sa nesedí. Keď je dieťa ok,nie je malatne,je veselé a tečie mu iba sopel doma proste nemá čo sedieť.

loliki
26. sep 2023

@maciatkolulu Nikto sa s tebou nebaví a nemáš komu písať, či čo? Ja neriešim vaše pravidlá v rakúsku. So soplami sa doma nesedí. A čo príde učiteľka skontrolovať, či má len sople alebo aj dačo iné? Táto debata už nemá zmysel. Autorke som odpovedala a ty si založ vlastnú tému, keď sa nudíš.

maciatkolulu
26. sep 2023

@loliki nejaká si podráždená,myslím,že je to diskusia. Či? Učiteľka nepríde skontrolovať,musím doniesť papier od dr,ktorý mi samozrejme žiadna dr nevystavi. A nejde o naše,vaše pravidlá,ale aj o zdravý rozum. Keby malo dieťa kvôli soplu zakaždým vynechavat zo školy,tak naozaj môže riešiť komisionálne. A nehovorím o imunite. Plus rodič -praca,plus lekar-plna čakáreň hysteriek 😉,ktoré nenabrali odvahu ísť s 37,8 na pohotovosť,prípadne odtiaľ odišli s dlhým nosom ,lebo si nevydupali ATB,tak idú o dům dal a pediater dá,lebo....stačí si prečítať témy tu. Ale top sú tie ,kde sa tie zabijacke sople menia ako so svihnutim carodejneho prutika,na neškodné sopliky. Dôvod ?? No DOVOLENKA🤣💪👍👏tam to zázračné nevadí,ani taký kašel,dokonca aj výsyp,Ovčie kiahne a pod. Hmmm. Dobrú noc.

elanor
30. sep 2023

tu je to krasne vidno, tu sa zleteli supy, co by aj za obycajnu nadchu cloveka hadam popravili, lebo kazdy sopel je smrrrrrrt. A dat decko s cirou nadchou, bez kasla, bez teploty do skoly/skolky je podla nich hadam trestny cin, a rodicia by si zasluzili minimalne 25r. ak nie popravu.
A kukajho, ked sa ide na dovolku, tak to zahadne nevadiiiii. Ved je to len sopeeeeel, sak cooo???
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/dieta-pred-dovolenkou-ochorelo/

"chore" decko do skoly nie, ale "chore" decko na dovolenku ano. Trosku zvlastne priority, no nie?

Strana
z3