Som tehotná a v rodine máme pozitívneho na Covid

26. sep 2020

Ahojte baby.. Ktoré ste mali v rodine/v dome pozitívneho a museli ste byť v karanténe? (príznaky nemá žiadne, len boli v práci testovaný a bol test pozitívny).... Nakazili ste sa od člena rodiny alebo nie? Čaká ma to a som tehotná v 9tt tak sa troska bojím.... Nemám kde inde ísť bývať.

pribinak
26. sep 2020

Kolega vo firme bol pozitívny, bol doma 2 týždne. Potom mu ešte raz urobili test a už bol ok. Nemal vôbec žiadne príznaky.

hipuska
26. sep 2020

@pribinak myslim, že otázka znela inak

mogaa
26. sep 2020

@hipuska Sestra bola pozitívna - bola v karanténe so všetkými členmi domácnosti -nik sa nenakazil

marseillefan
26. sep 2020

@mogaa a ako fungovali? bola v inej izbe alebo normálne?

alexandra2468
26. sep 2020

Kamoska zijuca v 4-clennej rodine bola pozitivna. Vsetci ostatni negativni.

janinah
26. sep 2020

ako to ,že ńemáš kam ísť bývať? nemáš nijakú rodinu? a ešte existujú penziony a pod,hladaj niečo....

kubkovamama
26. sep 2020

@janinah nemyslíš vážne,aby v 9tt išla na penzión.

terezia323
26. sep 2020

Kamoška bola pozitívna, nikto doma okrem nej nebol. Dokonca ani babka 85 ročná nebola pozitívna.

ivca88
26. sep 2020

Vôbec nemusis vedieť ako dlho ju ten daný člen domácnosti má.
Ak keby ju mal len hodinu, tak už ti ju mohol stihnúť "dať".
Je to vysoko infekčné.
Takže teraz by som už nepanikarila žiadnym odchodom, keďže aj ty si povinná byť v karanténe s tou osobou, lebo ste v jednej domácnosti.
Keby ideš na penzión a môžeš byť prenasac, ohrozia ich.
Takže nič ine, než byť doma ti neostáva.
Jednoducho nech je pozitívny člen domácnosti v jednej izbe, sám. Umývaj si ruky.
Dezinfikujte spoločne priestory - wc a pod po každom použití a viac sa asi nedá robiť.

ivca88
26. sep 2020

Ale ak ti to pomôže, kamarátka mi tiež písala že boli ešte na jar v karanténe, lebo jej ujo bol pozitívny ( jeden z prvych prípadov z okolia ) a že jeho manželka negatívna. Dokonca aj ich vnúča 3 ročne čo tam bolo do toho času na prázdninách bolo negatívne.
A aj všetci ostatní, s kým sa on do toho času stretol boli negatívny.

leeo
26. sep 2020

Otec bol pozitivny a kratko na to aj mama a my s manzelom. Ja som dojcila 4 tyzdnove babo, ktore je chvala Bohu v poriadku. Inac som citala, ze na plod sa to takmer neprenasa. Otazka ale je hustota krvi, ktora pocas tehotenstva hustne viac a korona ju udajne zhustuje tiez. Ci by neboli na mieste nejake heparinove injekcie, teda preventivne, ale to je len moj dohad, vobec to tak nemusi byt. No opytat sa mozes skusit.🙂 Prajem tebe aj malej fazulke vela zdravia v tomto sialenom obdobi.

autor
27. sep 2020

@leeo ďakujem si zlatá 🙂

ktochytavzite
27. sep 2020

@ivca88 no to radsej by som sla na ten oenzion ochranit seba a svoje dieta,ja by sim na cudzich ludi v tomto prioade vobec nemyslela

ivca88
27. sep 2020

@ktochytavzite to nejde o to čo chces ty, ale čo káže v tomto prípade hygiena a úrad. Mastná pokuta by ju neminula..
A tí ľudia na penzióne čo ? Nemajú rodiny ? Choré deti či starých rodičov?
To sme fakt taký sebecký ?

siiimka
27. sep 2020

Daj si vitamíny, zázvorový čaj s medom a netráp sa 😊 tiež poznám ľudí s covid a niektorí mali slabé príznaky (2 dni teplota 37,2),niektorí bez príznakov a členovia rodiny to nedostali. Dokonca dnes už niektorých ani po 10dňoch karantény kontrolne netestujú a sú hneď zdraví 🤷🏻‍♀️Takže ako to je potom s tým vysoko rizikovým vírusom?🤔

mogaa
27. sep 2020

@siiimka minule to na ČT jeden český virológ pekne vysvetloval.....čím viac vírus mutuje, tým vznikajú chyby...každý ten vírus sa v určitom štáte pri rôznych opatreniach choval trochu inak....zo začiatku v apríly bolo na Slovensku okolo 70mutácií, teraz na jeseň je ich už cez 10 000....ten vírus je stabilný v hlavnej časti, vo svoje podstate ej to stále ten istý vírus ale stačí ak sa zmení pri rozmnožovaní určitá časť z neho a je to už ďaľšia mutácia....v podstate existujú 2línie mutácií - 1 je že vírus je menej infekčný ale ten je nebezpečnejší lebo vznikajú komplikácie a ten je aj viac "smrteľný), druhá línia je že vírus je viac infekčný ale priebeh je menje nebezpečný - tam je oveľa viac prípadov čo sú bezpríznakoví a majú ľahší priebeh a je menej smrteľný.....údajne v lete darilo viac tej línii kde bol vírus viac infekčný a menej nebezpečný a v zime sa predpoladá že sa bude dariť viac mutáciám z línie menej infekčných ale viac smrtelných mutácií....ale to sú všetko predpoklady, sám priznal že ten vírus je tu krátko a nikto nevie ako sa bude chovať v zime....v podstate sa o ňom vie stále veľmi málo - to prichytenie sa na bunku ostáva stále rovnaké - to je vlstne to čo sa na víruse ako takom nemení ale nevedia či aj to môže zmutovať alebo nie - že to by vteda mohli vzniknúť viarianta že sa vírus nebude vedieť zachytiť o ľudskú bunku alebo naopak že sa zachytí oveľa ľahšie a to by bol už obrovský problém.....ano to že je niekto pozitívny, nikto presne nevie čo to znamená - či je ten vírus len v tele alebo už je zachytený a organizmus hneď začal jeho likvidáciu alebo či už sa začal rozmnožovať.....v podstate nevedia v ktorej fáze je vírus infekčný, či vo féze kedy ho už človek má alebo až vo fáze kedy sa začal už v tele množiť....ale v konečnom dôsledku je to aj zbytočné vedieť pretože nikto nevie určiť v akej fáze ten vírus v tele je a ani ako dlho je človek už nakazený - či 1deň alebo 5dní.....je zákerný práve v tom, že u každého človeka sa môže chovať inak....

ktochytavzite
27. sep 2020

@ivca88 samozrejme ze sme,ved kto cudzi bude na prvom mieste pozerat na teba?Kazdy mysli na seba a ja ako matka by som pozerla len na moje dieta,pretoze ak by malo byt kvoli covidu postuhnute alebo by som potratila by ma fakt v neposlednom rade zujunali cudzi ludia,co aj tak v 95%myslia len ma seba.

ivca88
27. sep 2020

@ktochytavzite super no, a práve pre takých ako ste vy sa to šíri...
Keby dodržiavali všetci to čo je prikázane, tak by možno rodina pani autorky vôbec nemusela byť v tejto situácii.

ktochytavzite
27. sep 2020

@ivca88 no moja mila,ja sedim doma na zadku ani do obchodov nechodim,deti mam doma,takze neviem ako to mam ja sirit.
Alw kebyze som tehotna a niekto z rodiny ma coronu v orvom rade idem co najdalej od neho a ostatni ludia by mi ozaj boli ukradnuti,ci tebw niekto cudzi poda pomocni ruku???Asi tazko ked v dnesnej dobe kazdy len za seba hrabe.
A nvm co sa tak zkerne siri ked ludia s koronou nemaju ziadne priznaky,pritom ked schytas obyvajnu chripku zalahnes na par dni a ani nvs ze si.

ktochytavzite
27. sep 2020

@mogaa inak ako vysvetlis ze prinobycajnej chrioke clovek ma horsie stavy a pri corone vela bezpriznakove?
V lete ho bolo viacej?A bol menej agresivny ale praveze terz jeho omnoho viacej,nema byt teraz menej agresivny,?

terezia323
27. sep 2020

@ktochytavzite keď je korona len chrípka, tak prečo sedíš celý čas len doma?

tncka
27. sep 2020

@kubkovamama a preco nie😳ked chce chranit seba normalne riesenie

mogaa
27. sep 2020

@ktochytavzite chrápka môže byť rovnako nebezpečná ako Covid....a čo sa týka toho správania vírusu to sú len predpoklady, nikto nevie prečo bolo v lete viac bezpríznakových ľudí - či to naozaj bolo teplom alebo celkovo lepšia imunita, ľudia viac vonku....to sú všetko len dohady a predpoklady a nikto nevie ako sa vírus začne chovať v zime...nevedia ani či to bude opäť len "vlna"akú sme videli od marca do mája alebo bude menej nebezpečný len v lete......celkovo cez leto bolo celosvetovo oveľa viac pozitívnych ľudí ale oveľa menej úmrtí, nikto s určitosťou nevie povedať prečo to tak bolo....prvá hypotéza bola že vírus "zoslabol" , druhá bola že sú 2línie mutácií a tej horšej sa darí v chladnom počasí...

ktochytavzite
27. sep 2020

@terezia323 no pretoze byvam na lazoch;D A som na materskej;)

terezia323
27. sep 2020

@ktochytavzite to neznamená, že keď si na materskej musíš sedieť na zadku 😉

2stanka2
7. nov 2020

Žienky poraďte ja som absolvovala test návod 19 aj moja rodina všetci sme negatívny len večer som dostala správu od známeho ktoré ho dom náhodou stretla v obchode a písal že je pozitívny.ja dom v 35 týždni tehotenstva a sa obávam či sa môže dačo na nás zachytiť.treba mi ísť aj k lekárovi a voziť deti do školy.
Ďakujem za každú radu

zuzana18072020
11. feb 2021

ahoj ako si to zvladla?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre