Aký máte celkový cholesterol?
Aký máte celkový cholesterol? Tie, ktoré to teda viete.. ďakujem.
nieco cez 6.
5,4
5.5 a kvoli nadvahe mam brat lieky.
také číslo tu ešte ani nie je aké mám ja... zistili náhodne na predoperačnom ....
ukľudňujem sa tým že bolo asi 2 týždne po Veľkej noci, takže preto ta hrúza.
@deti95060810 ale ved daj. uz som videla vselijake cisla
7.8
3,8 , tlak už je horší 🙂.
5,4
@deti95060810 a ved ty si stihla, ale aj stresom to môže byť.
6,5
@hugger ja mám tiež taký vysoký, a nasadili mi lieky ..v marci idem na kontrolu...
6
@luccija mala som stihlu kamsoku na ubytovni a cholesterol zvyseny.
pred casom davali v TV zaver vyskumu. prisli an to, ze strava ma maly vplyv na cholesterol.
@bublinka1426 lieky na cholesterol? ci ake?
ak na cholesterol, to by som nebrala, ved ho nemas moc yvsoky. sestra mala leiky,a le ona mava cez 7 a neviem ci dokonca uaz aj 8-9 nemala.
moja mama lieky tiez brala a mala problem s bolestou v oblasti pecene. az po rokoch zistila, ez to ma z tychto leikov teraz ich neberie a neboli ju to. tieto liky mozu aj sposobovat bolesti noh a celeho tela.
ja mam nadvahu, cholesterol mam skoro 30r medzi 5,7-6,5 a lieky som nikdy nebrala.
@majamat môj muž je chudý, a má cez 8. Ale zase on jedáva typicky ,,mužskú,, stravu, klobásky, salámy, šaláty a pod. A pohybu má dosť.
@ibatanecnica ja som mala cholesterol stale nad normu,a j ked som drzala dietu a jedla som nizkotucne a nizkosacharidovo.
@micusa2222 ja zatiaľ lieky odmietam, cholesterol ako parameter zdravia stráca na dôležitosti, mimoto som zdravý, necítim sa že by som mal doživotne brat tabletky
54 kil,,170 cm a cera.ze skoro 10. Takze dieta bude zas.
Kks z.coho to je
udajne sa normy na haldinu cholesterolu menili. a veru sa mi zda, ze reference hodnoty koncili na vyssich cislach,a ko su teraz. netusim preco sa to menilo, ale vdaka tomu vychadzaju nad normu aj lduia, co kedysi boli v norme.
Ja som vychytala genovu mutaciu, ktora sposobuje horsi metabolizmus cholesterolu. Mavam okolo 5-+ pri dlhorocnom pravidelnom vytrvalostnom sporte a posilnovani, striedmom stravovani, vahe 48 kg a bez stresu. Som ochotna brat lieky ak mi to lekarka v buducnosti odporuci kedze som videla ake zlo to s telom to narobi ked sa to neriesi.
@majamat ja keď som prešla na viac rastlinnú stravu, ovocie a hlavne zelenina + pohyb tak mi išiel dolu.
@ibatanecnica mne veru nikdy na normu nesiel dietu som drzala 6m azeleniny som mala habadej. robila som si zeleninove salaty, plnu velku misu som zjedla za 1-2dni. z ostatneho jedla - aj ked zivocisne, tuku minimum.
@majamat to nie je iba o zelenníne ale celkovom pomere živín + iné veci
@hugger netusim po pamati avsak je to normalne diagnoza a ma to nazov familiarna hyprecholesterolemia. https://lekar.sk/clanok/familiarna-hypercholest...
@ibatanecnica ano tak, ajvo metabolizme. Mne sa to asi ,,pokazilo,, po vybere zlcnika

Do 5.