icon

Aký máte celkový cholesterol?

20. feb 2024

Aký máte celkový cholesterol? Tie, ktoré to teda viete.. ďakujem.

Strana
z2
stanulienkat
20. feb 2024

Do 5.

majamat
20. feb 2024

nieco cez 6.

koniarova
20. feb 2024

5,4

bublinka1426
20. feb 2024

5.5 a kvoli nadvahe mam brat lieky.

deti95060810
20. feb 2024

také číslo tu ešte ani nie je aké mám ja... zistili náhodne na predoperačnom ....
ukľudňujem sa tým že bolo asi 2 týždne po Veľkej noci, takže preto ta hrúza.

majamat
20. feb 2024

@deti95060810 ale ved daj. uz som videla vselijake cisla

hugger
20. feb 2024

7.8

subartic
20. feb 2024

3,8 , tlak už je horší 🙂.

luccija
20. feb 2024

5,4
@deti95060810 a ved ty si stihla, ale aj stresom to môže byť.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
hugger
21. feb 2024

@subartic veganka?

asemrakova
21. feb 2024

6,5

micusa2222
21. feb 2024

@hugger ja mám tiež taký vysoký, a nasadili mi lieky ..v marci idem na kontrolu...

ibatanecnica
21. feb 2024

6

majamat
21. feb 2024

@luccija mala som stihlu kamsoku na ubytovni a cholesterol zvyseny.

pred casom davali v TV zaver vyskumu. prisli an to, ze strava ma maly vplyv na cholesterol.

@bublinka1426 lieky na cholesterol? ci ake?
ak na cholesterol, to by som nebrala, ved ho nemas moc yvsoky. sestra mala leiky,a le ona mava cez 7 a neviem ci dokonca uaz aj 8-9 nemala.
moja mama lieky tiez brala a mala problem s bolestou v oblasti pecene. az po rokoch zistila, ez to ma z tychto leikov teraz ich neberie a neboli ju to. tieto liky mozu aj sposobovat bolesti noh a celeho tela.
ja mam nadvahu, cholesterol mam skoro 30r medzi 5,7-6,5 a lieky som nikdy nebrala.

ibatanecnica
21. feb 2024

@majamat môj muž je chudý, a má cez 8. Ale zase on jedáva typicky ,,mužskú,, stravu, klobásky, salámy, šaláty a pod. A pohybu má dosť.

majamat
21. feb 2024

@ibatanecnica ja som mala cholesterol stale nad normu,a j ked som drzala dietu a jedla som nizkotucne a nizkosacharidovo.

hugger
21. feb 2024

@micusa2222 ja zatiaľ lieky odmietam, cholesterol ako parameter zdravia stráca na dôležitosti, mimoto som zdravý, necítim sa že by som mal doživotne brat tabletky

snowflakenel
21. feb 2024

54 kil,,170 cm a cera.ze skoro 10. Takze dieta bude zas.
Kks z.coho to je

majamat
21. feb 2024

udajne sa normy na haldinu cholesterolu menili. a veru sa mi zda, ze reference hodnoty koncili na vyssich cislach,a ko su teraz. netusim preco sa to menilo, ale vdaka tomu vychadzaju nad normu aj lduia, co kedysi boli v norme.

ndrag
21. feb 2024

Ja som vychytala genovu mutaciu, ktora sposobuje horsi metabolizmus cholesterolu. Mavam okolo 5-+ pri dlhorocnom pravidelnom vytrvalostnom sporte a posilnovani, striedmom stravovani, vahe 48 kg a bez stresu. Som ochotna brat lieky ak mi to lekarka v buducnosti odporuci kedze som videla ake zlo to s telom to narobi ked sa to neriesi.

ibatanecnica
21. feb 2024

@majamat ja keď som prešla na viac rastlinnú stravu, ovocie a hlavne zelenina + pohyb tak mi išiel dolu.

majamat
21. feb 2024

@ibatanecnica mne veru nikdy na normu nesiel dietu som drzala 6m azeleniny som mala habadej. robila som si zeleninove salaty, plnu velku misu som zjedla za 1-2dni. z ostatneho jedla - aj ked zivocisne, tuku minimum.

ibatanecnica
21. feb 2024

@majamat to nie je iba o zelenníne ale celkovom pomere živín + iné veci

hugger
21. feb 2024

@ndrag

ako si to videla?

Ja som mal pri kontrastnej CT angiografii Agatsonove skore nula = ziadne vapnikove usadeniny v cievach.

Zatiaľ nemám dôvod uveriť že mi ten vysoký cholesterol nejako škodí.

hugger
21. feb 2024

@majamat

Ciel pre LDL cholesterol za 40 rokov klesol na polovicu, konšpirátori tvrdia že big pharma tlači znižovanie cieľov aby predali viac liekov.

ndrag
21. feb 2024

@hugger zomrel mi mlady clen rodiny na infarkt z dovodu nerieseneho chol.. Bola som davno na genetickych testoch a chodim castejsie ako raz rocne na vysetrenie krvy na cholesterol - nie len celkovy. Ako kazdeho vec ako si to riesi, mne stacilo co sa stalo. ☹️

hugger
21. feb 2024

@ndrag chapem.

Vies napisat ktore geneticke mutacie mas ktore ti sposobuju zvysene riziko?

ndrag
21. feb 2024

@hugger netusim po pamati avsak je to normalne diagnoza a ma to nazov familiarna hyprecholesterolemia. https://lekar.sk/clanok/familiarna-hypercholest...

snowflakenel
21. feb 2024

@ibatanecnica ano tak, ajvo metabolizme. Mne sa to asi ,,pokazilo,, po vybere zlcnika

Strana
z2