icon

Aký máte názor tí, ktorí ste už zaočkovaní AstrouZenecou?

5. mar 2021

Čaute aký máte názor tí čo ste zaočkovaní na astru zenecu ? Ja som taký bojko, bala som sa o mamku aby nedostala covid...(lieči sa na tlak cez 10r). Robí v školstve v jedalni a idú uz aj oni sa očkovať teraz cez víkend s astru... Ze všetky kolegyne idú, ze sa neboja... Ze lepšie niečo ako nič... Ale ja sa bojím ešte viac, ze jej niečo bude po tom očkovaní ako keby covid mala dostať... Viem, že sú aj také prípady, že po očkovaní dostali covid tak ci tak... A až taky silný, že ležia v nemocnci... No môj strach o ňu je veľký...

mirkava
5. mar 2021

@mogaa vdaka 👍

katkami123
5. mar 2021
hettinka
5. mar 2021

@astika ale nad 75 stále má nárok. Teraz bolo týždeň ocko pozastavené a od pondelka sa má zasa spustiť. Treba stále sledovať termíny. Priebežne sa objavujú.

hettinka
5. mar 2021

@katkami123 to bude staršia grafika, lebo už “12 days apart” upravili na 10-12 týždňov.

luccija
5. mar 2021

@hettinka
@mogaa strašne mi vadia takéto dezinformácie.Najprv tvrdili, že Astra Zeneca nemá takú účinnosť ako ostatné, keď zostali nevyužité v skladoch zrazu je účinnosť 90%, detto teraz, že ďalšie očkovanie až po 10 t prečo?lebo sa čaká na vakcíny a potrebujeme natiahnuť čas?očkovať sa dám nič nespochybňujem, ale tieto meniace sa názory ma metu.Detto Sputnik veľké haló okolo vakcíny veď ľudia potom už len psychologicky nemajú dôveru v túto vakcinu

katkami123
5. mar 2021

@hettinka
Moze byt, ze je to staršie

hettinka
5. mar 2021

@luccija ja to beriem tak, že toe informácie zo štúdii sú neúplne a upravujú sa s ďalšími výskumami a skúsenosťami.
U nás ľuďom 2. dávku nechávajú v sklade, teda druhy termín ocko vraj nezávisí od dodávok.
Teraz bol výpadok od Pfizer, 1. dávky pozastavili, ale ti, ktorí mali dostať druhu, ju dostali. A to viem 100%, keďže som osobne bola s otcom na tu druhu.

Dezinformacie sú, napríklad o tom, že v Nemecku lezia vakcíny v sklade a ľudia ich nechcú ... pravda je taká, že ludia ich chcú, čakajú na ockovanie a stat nespustil termíny pre mladších. Tam sa ide výlučne podľa veku, ani Merkelova sa nedala ockovat skôr, ako príde na ňu rad podľa veku. Nezávislá info od viacerych znamych, ktorí tam žijú.

mogaa
5. mar 2021

@luccija no nie je to tak uplne dezinformácia, lebo pri klinických testoch sa skúmala účinnosť, teda koľko ľudí sa po podaní vakcíny nakazilo oproti rovnakej skupine čo dostala placebo.....a vtedy tam tá účinnosť bola 60-70%, ale.....v posledných 2týžd/noch bolo x článkov že Astra mala podobnú účinnosť ako Pfizer ale v tom že tí čo náhodou ochoreli nemali ťažký priebeh.....a vtedy tam tá účinnosť vyšla 90%(ale v tom že tí čo ochoreli nemali ťažký priebeh),.....čiže nie je účinnosť ako účinnosť.....Pri Pfizeri a Moderne kde je tých 95% je to účinnosť že neochorieš, ale tiež je tam 5% že ochorieť môžeš ale vtedy by si mala mať ľahší priebeh......ako je to so Sputnikom ani srnka netuší, ale osobne predpokladám že tá účinnosť 90% by mala byť že neochorieš.....a pri tej Astre to preočkovanie dali preto na 10týždeń lebo zistili že čím neskôr sa podá tých má lepšiu účinnosť???), a niečo určite na Sputniku je, lebo sa robia aj testy že 1dávka Astra Zeneca v spojení s 1dávkou Sputnika....inak už aj Rakúsko prejavilo záujem o Sputnik a aj o čínsku vakcínu, len zatiaľ ani jednu nekúpili.....

miriam_s
5. mar 2021

@luccija novšie data ktoré prichádzajú o Astra Zenece sú z Británie a škótska, kde sa očkuje prevažne s AZ. a na základe ďalšieho množstva zaockovanych a ich sledovania majú ďalšie informácie ktoré predtým nemali. Veď novšie data prichádzajú aj o pfizeri, ktorým je už množstvo ľudí zaockovanych v Izraeli... AZ vychádza z ďalších výskumov oveľa lepšie ako na začiatku... Treba zohľadniť aj novšie info nie len držať sa tej prvotnej informácie...

luccija
5. mar 2021

@miriam_s môže byť nesledujem to.Ale na ľudí to nemá dobrý vplyv

miriam_s
5. mar 2021

@luccija ja to chápem do istej miery, ale niektorí ľudia hlavne v diskusiách na FB akoby stale nerozumeli v akej sme situácii ... Vedci robia čo môžu, výskumy sa dopĺňajú, rozširujú a namiesto toho aby boli radi že je to lepšie ako sa pôvodne predpokladalo tak nadávajú alebo neveria... A diskusie v učiteľských skupinách ani nehovorím...

evinqua
5. mar 2021

@hettinka ano po 10 tyzdnoch kvoli vyssej ucinnosti/tusim okolo 90

hettinka
5. mar 2021

Ja som tiež z toho taká smutná ... ako ludia vypisujú, že sa nedajú očkovať, že vakcínam neveria atď. a pritom každý bol zaočkovaný aj zo 10x za život vakcínami bohviekde vyrobenými, ani meno nevieme, ani výrobcu, ani účinnosť a teraz, ked je tu takéto ochorenie, tak sa to ide riešiť, či má niečo o 2% vyššiu alebo nižšiu účinnosť, alebo že po tom je 1-2 dni teplota... Do kelu, ved to je po očkovaní bežná vec, že nejaká reakcia bude a aj to tak má byť, že telo reaguje, príde imunitná odpoveď. ja som teplotu nemala, teraz premýšľam, či to bolo tak dobre, alebo či teda u mna to nebude mať účinok, ale verím a dúfam, že ten účinok vznikol.
Na chrípku sa roky očkuje vakcínami s 60-80% účinnosťou a riešil toto niekedy niekto?

Doma sme zatvorení, očkovanie by malo byť v takejto kritickej situácii povinne a basta a nie si ešte vyberať či bude z východu, či zo západu ako v supermarkete. Nie sme v situácii, aby sme si mohli vyberať a špekulovať tu. Ved tu pôjde aj o kolektívnu imunitu, tým, že sa zaočkujem, chránim aj spoločnosť, nielen seba.

ivana11155
5. mar 2021

@hettinka Btw len odlahcenie: Merkelova sa nedala očkovať skôr a chce ísť podľa veku a u nás Cibulkova je už zaockovana.

hettinka
5. mar 2021

@ivana11155 no, tak tá mi bola nesympatická vždy, teraz o to viac, že vzala Pfizer starším a rizikovejším aj s tým jej... Mali jej za to pokutu aspoň napariť.
Ale na druhej strane, aspoň promo spravila. Ak zlá reklama je reklama ... a ešte aj 1 celú hodinu robila v nemocke dobrovolníka, aj na instagram sa stihla vyfotiť, aj do správ nakrútiť a juž sa išla zregenerovať na Maldivy, chúďa naše prepracované . Dúfam, že po návrate bude sedieť 14 dní doma na riti a zaplatí si s rodinkou testy.

stanulienkat
5. mar 2021

Kludne mamu daj ockovat. Robim v zdravotnictve a tiez som mala dilemu do ktorej vakciny ist. Vela doktorov mi povedalo,aby som sa nebala dat aj AZ. Mozno ma trochu viac neziaducich. Odpoved vela lekarov bola,aby som sa ockovat urcite dala. A v tejto situacii cimkolvek,len aby bolo.

evinqua
5. mar 2021

@hettinka a nie je to tak ze ak si po druhej davke vakciny 14 dni tak nemusis absolvovat karantenu ani testy?

hettinka
5. mar 2021

@evinqua malo by to tak byť, aspoň z testovania majú ludia výnimku podľa usmernení, čo som čítala, ale v DSS a v zdravotníctve sa tuším testujú aj tak. Karanténa neviem.

hettinka
5. mar 2021

@stanulienkat ďakujem

mirkava
5. mar 2021

@stanulienkat moja mama sa boji AZ, ma problem so srdcom. Ja jej nechcem poradit zle... tiez neviem ci by mala, je v skupine nad 65 rokov

stanulienkat
5. mar 2021

@mirkava ak nie je polymorbidna,ze nema vela vaznych vedlajsich diagnoz,nech ide. Druha varianta je,ze si vyzisti,kde sa akou vakcinou ockuje. A tam sa nahlasi.

mirkava
5. mar 2021

@stanulienkat da sa to zistit kde sa akou ockuje? To si skusim pozriet. Sme z Popradu.

stanulienkat
5. mar 2021

@mirkava no to z netu nezistis🙂. Musis sa zahrat na detektiva,cez znamych,alebo sa pojdes na drzovku opytat do ocko centra.

hettinka
5. mar 2021

@stanulienkat u nás momentálne vieš, čím sa očkouje, je to stanované podľa veku. DO 70 rokov Astra, od 70 Pfizer/Moderna. A aktuálne ničím...

hettinka
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
5. mar 2021

@hettinka ano viem,ze sa dnes nedalo objednat. Asi neboli este naskladnene vakciny,alebo boli vsetky terminy obsadene. V pondelok sa to ma vraj spustit. To som len pocula,takze je to neoverena info.

hettinka
5. mar 2021

@stanulienkat cely týždeňs a neočkovalo, neboli vakcíny. na víkend uvolnili tie posledných 13.000 vakcín astrazeneca pre zamestnancov škôl a od pondelka ma byť spustený systém objednávania ludí od 60 rokov ... asi to tak bude, keďže už prerobili tú stránku dnes

autor
5. mar 2021

@stanulienkat len mama dajak kašle, začala kašľať 2 dni dozadu a bola dnes na antigen tak negatívny len proste kašle kus... A dúfam, že sa jej nic nestane po očkovaní.... Bojim sa o ňu... Ja som tiež zdravotník, ale momentálne som tehotná tak nemôžem ísť očkovať sa... Len toto ma. Série, ze prečo učiteľov a tých čo robia v školstve, ze astra pre nich.... Co nás chcú všetkých odpáliť asi najprv školstvo nech vymre a potom my zvyšní... Najprv síce zdravotníci haha... Srandujem ale bojím sa o mamu...

stanulienkat
5. mar 2021

Nikto nevymrie,neboj sa. A mama ked kasle,nech odlozi ockovanie. Mala by byt uplne zdrava. Tak ako pred kazdym ockovanim. A astra preto pre dalsiu varku ludi,lebo nemali studie pre vyssie rocniky. Resp neodporucali pre velmi starych, ze im nemusi fungovat,lebo nemali este vela dat na porovnanie.

xxx23
5. mar 2021

Ja mam kamaratku, kt robi na kovidovom oddeleni dr a tiez som sa jej pytala ci mam dat ockovat otca 63r s AZ odporucila mi ju, ze lepsie ako nic ... tiez ma kolegov, ze ich odrovnal Pfirzer... tiez sa o otca sa velmi bojim