Aký oregánový olej je najlepší?

alenka7777
25. aug 2014

Chcem poprosit o radu. Ktory oreganovy olej vam pomohol na opakovane mykozy? Dakujem

mucinka1
22. dec 2014

Ahoj, čítala som na nejakom fóre, že od firmy now. Idem si ho aj ja objednať, mám rovnaký problém. Ak si už nejaký vyskúšala napíšeš mi či pomohol? Ďakujem. 🙂

ddanuskaa
22. dec 2014

Pozri na stranke www.biopurus.sk

lubka72
23. dec 2014

@alenka7777 mne doktor poradil, ako si vyrobiť sama doma oreganový olej, nakoľko ten z obchodu je strašne drahý. Dáš si do sklenného pohára kvalitný olivový olej asi tak dve dcl, dáš tam natrhané oregano z kvetináča, čo si kúpiš alebo ten nadrvený zo sáčiku a necháš luhovať dva týždne, potom precedíš a užívaš. Lebo ten z obchodu, keď si prečítaš zloženie nie je 100 % oreg.olej, ale olivový.

simca06022011
23. dec 2014

@lubka72 Ale oreganovy olej sa nerobi vymacanim sa v oleji :P Ale normlane sa lisuje resp. inak ziskava z oregana. Preto je taky silny. Toto co ty opisujes je dobre mozno tak na ochutenie jedla ak vobec, ale nie na liecebne ucely. Je drahy to ano, ale zase nie je to na "pitie".. a ma sa nasledne riedit, nakolko je velmi silny.
Ja si objednavam oleje z iherb.com aj tento ale aj rozne ine... jasminovy, eukalyptovy, citronovy, pomarancovy.. atd 🙂

lubka72
23. dec 2014

@simca06022011 a to je 100% oreganový olej, lebo ja som mala z bio obchodu maličkú fľašku a stála 20 €, a zloženie bolo olivový olej, a málo percent oreganový

simca06022011
23. dec 2014

@lubka72 ano su to 100% oreganove oleje, pripadene nariedene, lebo pre pouzitie sa musia riedit s rastlinym olejom, cize tento napr. mohol byt nariedeny s tym oreganovym... ale urcite to nie je tak, ze vyluhovali oregano v olivovom oleji. Je to riedene a to je nieco ine. Ver mi, 100% by si si ani na prst nenatrela a nie to ho este vypila 🙂)))

simca06022011
23. dec 2014

@lubka72 http://www.iherb.com/search?sug=oregano+oil&kw=...
napr. pre vnutorne uzitie maju aj "softegel" tabletky ;)

lubka72
23. dec 2014

@simca06022011 možno máš pravdu, ja nič, len mne to poradil doktor na gastre, ktorý tomu dosť rozumie, nepredpisuje len lieky farmacie, ale inklinuje aj k alternatívnej medicíne, a sama som si pozerala zloženie, a je tam olivový olej, aj som sa na to v bio pýtala, a tiež mi povedali, že to nie je iba z oregana, ale iba výťažok v olivovom oleji.

simca06022011
24. dec 2014

@lubka72 no tak uz viete, keby totiz ten tvoj recept fungoval, tak by ti doma stacilo urobit si caj z oregana co mas v kuchyni... ale nestaci, aj ked urcite liecivy bude, mozno tato olejova verzia posobi dobre na zaludok/zlcnik/pecen... celkom si to viem predstavit, urcit enieje problem vypit toho vacsie mnozstvo. Pri oreganovom oleje ide prave o jeho ucinky proti roznym bakteriam a virusom a teda je potrebne aby to bol riadny ako si pisala vytazok a to je prave olej. A vidis ze sa to nariedene predava a aj tak sa to uziva po kvapkach... Dokonca oregano v kuchyni nemusi byt ten isty druh ako sa pouziva na olej. Pand doktor sa mozno vyzna do lieciv aj inych ale do vyroby urcite nie, inak by vedel ze oleje sa nedostavaju z tychto rastlin jednoducho a podla toho vyzera aj cena. Len si treba pozerat pri nariedencoch na percentualny podiel. Napr. za mini flasku praveho jazmnoveho oleja mozes dat kludne aj 30-50EUR. Ale vydrzi ti dlho- aj par rokov.. V pripade ze do seba niekto leje nejaky produkt, mal by si byt isty ze to je kvalita a ani kvantita co je podstatna 🙂 aby to malo aj zelany efekt..

danazara
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pufka
21. nov 2021

Ahojte, ja užívam oreganovy olej druhý mesiac a odvtedy som mala mykozu dvakrat. Zlepšenie vidím ale rozmýšľam nad oreganovymi kapsulami dúfam že budú účinnejšie. Zmenili ste aj nejak stravovacie návyky alebo nie? Mám dokonca mykozu aj na nechte na nohe 🥺 skúšam aj kremelinu a zbaviť sa tej mykozy a plesní z tela raz a navždy ale vidím že to nieje tak jednoduché mám pocit že sa ma držia ako kliešť 🥺