Aký strojček si mám dať?
Poraďte mi aký strojček si dať na zuby či kovový,neviditeľný invasilign alebo neviem aké ešte sú druhy.Co je najlepšie na vyrovnanie,koľko sa to nosí?A hlavne cena ma zaujíma.Viem že to je individuálne,no približne.Mam 30 rokov a chcem si dať spraviť zuby,predné 5 ks mám vykrivene von.Konecne som si nasetrila na to a chcem zmenu výzoru.
Presne dnes sme boli na konzultaciu so synom. V akom meste hladas zubara? Ja som v Kosiciach obvolala mozne nemozne, vsade nas bud odmietli rovno, alebo ze musime cakat rok, dva. U jednej zubarky sme boli, cakame uz rok na zavolanie z poradovnika - rozpravala s nami stylom akoby sa jej do toho ani nechcelo,vsak ak Vas niekde vezmu skor bla bla. A tak som sa v lete nahnevala a oslovila dalsiu. Termin nam dala o 2mesiace- teda na dnes. Bola mila, vysvetlila. Ziadne vykrucacky nech ideme inde.
Ukazala a vysvetlila kovovy fixny - 1300e liecba 2roky, vytrhnut 2 zdrave zuby, atd
Invisaling - 2900e, zuby trhat netreba, zvladne to aj bez toho. Viditelne vysledky do roka, ukoncenie cca po 2rokoch. Cas na rozmyslenie mame do februara, kedy mame termin na rtg a skeny.
Tiez som na vazkach, ale rada by som dala invisaling. Uz len naskrabat tie nenormalne peniaze.
Ja mam kovovy , Banska Bystrica, drahsia zubarka a zatial okolo 2500€ , sňatie bude 600€.. nikto sa mi nevysmieval za cely rok ako ho mám, tak sa neboj, neviditelny bude asi okolo 5500€ , na to som nemala, ale keby mam tak si dám ten
@asfodelka fiha, a to je ako mozne, ze na invisalign trhat zuby netreba? my prave riesime tiez tieto veci, merali mu kosti, skenovali celuste zo vsetkych smerov, lekarka to bude premeriavat a aj tak povedala, ze dva zuby mozno pojdu von aj keby sme chceli invisalign, lebo proste matematicky sa tam proste nezmestia. Robili vam uz tie podrobne merania a skeny?
@hradnapani nie este nie, len ho pozrela. Syn nema krive zuby, neprekrývaju sa mu. Ma male medzierky a predkus. Ona to vysvetlila tym, ze invisaling pracuje so vsetkymi zubami a ten fixny len s prednymi. Ze tie by musela roztiahnut smerom dopredu a potom stiahnut dnu. Ak som dobre pochopila. Plus pri invisaling mu vie dat nieco co som mala pozriet na googli(ale neviem po nej precitat🤣) a to vraj upravi posun spodnej sanky. Ma ju dozadu.
@hradnapani neviem ako je to možné, ale sme na tom rovnako.
Absolvovali sme konzultáciu u nás v meste u lekárky, ktorá robila iba fixné a tiež by trhala. Nepáčil sa mi prístup ani predstava fixného strojčeka, preto sme išli k inej lekárke na Invisalign. Sú to už takmer 2 roky, žiadne zuby netrhali a už sú v poriadku. Dcéra mala predkus a jeden zub vyššie - nedorástol, pretože nemal miesto.
@hradnapani áno je to vďaka Invisalign možné, poznám viac prípadov kedy netrhali.
Držím palce, nech je to tak aj u vás.
@patka06 dakujem 🙂
@hradnapani Anglicky neviem, takže neporadím.
Dcéra má okrem dláh aj také kovové "gombíky" , na ktoré sa dávajú gumičky, myslela som, že by to mohlo byť ono.
@hradnapani aj moj to ma po mne 😁 genetika nepusti. Ja som nosila zelezny a chceli mi vythnut 4zuby🤦♀️ a ja tvrdohlava som nedala a dala som si ho odlepit.. oj aka som bola hlupa, uz by som to mala za sebou. Ale pamatam si dorezene lica, poodlepovane po jedeni, vela obmedzeni v jedle atd. A ten invisalin paradicka, da dole, naje sa v pohode. Som zvedava co z toho bude.
@asfodelka a hlavne, ze moj muz ma zuby ako z katalogu aj bez strojceka, ale nie, obaja ich musia mat po mne 🙄 Ano, z toho zelezneho mam obavu kvoli tym odreninam a castym aftom, rada by som invisalign, ale ta cena... no, musime to zvazit, prepocitat, plus uvidime, co povie zubarka po tom co si prestuduje tie skeny a rtg.
@patka06 prosim ta, tieto gumicky ma velmi zaujimaju, lebo aj to je u nas v hre (ako docasne riesenie, kym dostane bud fixny strojcek alebo invi). To ako sa s tym funguje? ja mam z toho celkom paniku, ze to v skole nezvladne s tymi gumickami vyberat to pred jedlom, potom zase natahovat naspat, plus hygiena... (piatak)
@asfodelka teraz 17.11. má kontrolu a potom už zrejme končí, lebo jej budú dávať dole attachmenty.
Na 1. konzultácii u tejto lekárky sme boli presne v deň jej 14tych narodenín - čakalo sa kým jej vyrastú všetky trvalé - potom jej pečatili stoličky a boli Covid obmedzenia, tak to chvíľku trvalo. Dlahy dostala v novembri 2020 po 2 mesiacoch od konzultácie.
@hradnapani gumičky nasadí za pár sekúnd, rovnako ako dlahy - ona to má súčasne.
Keď ide jesť musí vybrať oboje.
Po jedle vypláchne ústa vodou, pastou umýva len ráno a večer
Strojček som nosila ako 33,5 ročná, do 36. Nikto sa mi nikdy neposmieval 🙂
Mala som obyčajný kovový, ale mala som načas aj biely drôtik. Plus väčšinou biele gumky - aha: https://www.modrykonik.sk/blog/rusalinka/message/dnes-po-2-5-roku-prisiel-ten-den-den-d-f2kjdu/
Dali mi ho dole v roku 2017 a za dva a pol roka som do neho dala cca 3000 eur (BA). Teraz to teda bude omnoho drahšie.
Baby a to keď pôjdem k celustnemu ortopedovi ,aj za prvotnú konzultáciu sa platí,ak áno koľko? Najlepšie by bolo keby som obehala viacerých a podľa ceny a liečby si vybrala u koho to dám spraviť.A to u každého treba platiť za konzultáciu,či to není zadarmo?
Ja som platila 20 eur za konzultáciu u jedného zubára , u druhého zubára som neplatila nič. Takže je to asi individuálne. Ale treba s tým rátať.
Odkial si?
@nufinkanufka NR
Ak si NR, odporúčam Mudr. Paulisovú v ZM, je skvelá odborníčka, všetko vysvetlí
My sme boli u prvej dr, platili sme dake 10e a este si zauctovala od zdravotnej poistovne vraj nam dala pisomne stanovisko.. nic nam nedala a len povedala ze zavola a rok sa neozyva. Teraz sme boli u druhej, neplatili sme nic a dala nam termin na februar.

@ja_mama My sme obyčajny ľudia a rodína no ako povedať vidia že by som bola schopná toľko peňazí dať za zuby,že za to by som mohla iné dôležité veci kúpiť.