Alergia na nikel. Je možné, že to zmizne?
Ahojte, pred nedávnom mi zistili alergiu na nikel a jeho soli a zopár pridružených zlúčenín. Po podrobnom preštudovaní som zistila, že je asi nemožné, aby som sa dokázala úplne vyhnúť kontaktu s týmito alergénmi, keďže sa nachádzajú hádam v každých bežných veciach. Máte niekto takúto alergiu? Aké sú vaše skúsenosti? Je možné, že to zmizne? Viete mi niečo poradiť? Ďakujem.
...tak mne sa alergia na nikel zacala prejavovat na nohach ☹ nevie niekto z vas, ci ziletky obsahuju nikel? ...teraz to mam uz aj na rukach, krku a svrbi ma cele telo ☹
Ahojte.mam tak isto alergiu na nikel zistili mi to pred vianocami som stoha trozku nestastna.vsetko ma to svrbe aj jak palenie v tele je to neprijemny pocit .vecer mi cervenanieju dlane 😢 .mate tiez take priznaky co mi radite som str.zufala 😢 dakujem
Ahojnpresne aj mne sa to tak zacalo skodi ti aj ziletky pinzetu,vsetko co ma strieboro 😨
ale čo je najdôležitejšie dievčatá....tmavé oblečenie...ak nemáte kvalitné oblečko ale niečo z lacnejších druhov tak do tmavej farby miešajú prísady tohto typu takže čierne veci, tmaovomodré a odrody podobné Vám toto tiež zapríčiňujú, ja som tiež nevedela pokiaľ som neskončila u primárky na kožnom....vylúčiť zo šatníka tmavé veci, na čas min 3-4mesiace na miestach kde sa vám ekzém objaví a uvidíte či sa to začne postupne hojiť
ja to mam len na prstoch a krku, tu alergiu na kov, zacalo to pri striebre, jedneho dna mi opuchla ruka, a cela smerom od prstu,kde bol prsten zacala cervenat a robit sa vyrazka. Prsten som dala dole, ziadne nenosim okrem tych zo skla, akurat ze nemozem mat nic ani obrucku...robi problem uz aj zlato, nausnice zlate nosim,to je ok, ale na rukach je to hnus.
@monikad77 a to pomoze? Ja to mavam na pupku kvoli gombikom na rifliach. Zistila som,ze som alergicka na nikel, ked som mala cca 13 a zacala nosit obycajne nausnice, prosto som chcela rozne striedat, ale po dni, ci dvoch nosenia ma svrbeli usi. Tak som prestala nosi take veci, ale gombiky mi nerobili problem. Tie zacali asi 15-18 rokov dozadu. Tiez to riesim leukoplastom, ci lakom. Ale co je zaujimave, ta alergia sa mi prejavi, len ked je teplo, alebo ked sa spotim na tom mieste. Teraz v zime je to ok.
Ahojte aj ja trpim sniklom uz pol roka.som stoho zufala 😢 co mam spravit doktorka mi nato nedala nic len mi povedala aby som sa vyhybala niklu...
mne na opakovanu alergiu po gombiku pomohol bactroban... sice si vsetky kovove gombiky prelepujem preventivne leukoplastom...
@noemi45 tak mne predpísali v lekárni mastičku, ktorá bola namiešaná lekárnikom a musela som prestať používať tmavé veci, vyselektovala som,ktoré mi robili ekzém a ktoré nie a prestalo to,ale napr. gombíky od nohavíc,alebo nejaké bižu to dodnes nemôžem, vždy sa mi to vyhodí, takže z vnútornej strany napr rifiel si gombíky prelepujem leukoplastom......
Ahojte, som silná alergička na nikel. Škodí mi dokonca aj stopové množstvo niklu v pracom prášku.
Máte niekto podobný problém? V čom periete? Ďakujem
U nás nájdete krásne šperky vyrobené úplne bez kovu, takže nespôsobujú alergiu, náušnice, prívesky aj náramky - http://www.sperkysan.sk/sperkysan/eshop/26-1-AN....
Ahojte je tu niekto so silnou alergiou na nikel? Nemyslim len na bizuteriu ale aj potraviny kozmetika atd
nepoznate prosim vas ziletky bez niklu?
@sulky aj ziletky ti robia zle? Ja mam velmi silnu alergiu ale ziletky mi zatial nastastie nic nerobia... nepouzivas na holenie alebo po holeni nejaky pripravok ktory by ti mohol sposobovat alergiu? Myslim ze ziletky bez niklu sa budu tazko zhanat 😞
@michaela460 urcite to nema suvis s deodorantsmi. Vyskusala som ich desiatky. Pouzivam uz len tie najprirodnejsie. Alergia v podpazusi ustupila ked som sa prestala holit, a vratila sa ked som sa zacala ;) Takze to mam otestovane.

@berny800 Mne sa to začalo robiť počas tehotenstva, len na rukách, dúfam, že sa to nerozšíri a že to taktiež zmizne! 🙂