Alergia na orechy

31. máj 2023

Dobrý deň, prosím vás dcéra nikdy nejedla orechy ani nič orechové, nechcela. Dnes zjedla dva bonbóny v ktorých bol orech. Po cca hodine dvcho sa vysypala na krku. Môže to byť z toho ? Je tu dôvod na nejaké väčšie obavy? Nemôže opuchnut dodatočne? Ďakujem

autor
31. máj 2023
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taktotedanie
1. jún 2023

Tak ai dajte Claritine alebo Zodac

rhodesian
1. jún 2023

Nič na fotke nevidím. Ale ako alergik na orechy môžem povedať že sa mi alergia prejavuje vnútorne. Stiahne mi hrdlo, cítim v ňom škriabanie/svrbenie alebo ako to opísať, nedokážem prehĺtať a dýcham len veľmi z tažka.
Skús podať fenistil pripadne aerius alebo zodac tie už sú také silnejšie. Vonkajší prejav alergie na orechy nemávam, pri iných potravinách na ktoré som alergická sa objavuje skôr žihľavka.

peter0123
1. jún 2023

Mám alergiu na orechy cez štyridsať rokov, po prvej konzumácii som sa ako dvojročná dostala do nemocnice s ukrutnými bolesťami. Alergia sa u mňa prejavuje iba vnútorne, ak náhodou sa mi dostane do úst niečo s obsahom orechov, začnú sa mi v ústach tvoriť malé akoby pľuzgieriky, keď to aj zhltnem tak aj v hltane, aj ďalej. Nasleduje opuch. Je to bolestivé a nepríjemné, trvá niekoľko dní, Bolí ma keď jem, pijem, ťažko sa mi prehltá a dýcha.

autor
1. jún 2023

Tiež práve kukám že to nieje na fotke tak vidieť. Má to také vysypané červené bodky . Vôbec takúto alergiu nepoznám preto som sa pýtala. Ona sa nesťažuje na bolesti pije aj papa dobre. Len ten vysyp má zmiatol a vôbec som nevedela čo od toho čakať. Ako postupuje takáto alergia teda ak je to vôbec z toho . Ďakujem za váš čas