icon

Alergia na prach

9. apr 2025

Môžem mať alergiu na prach aj keď nemam také príznaky ako píšu na nete? Chodím rok na ORL a som objednana už aj na alergologiu, ale až na júl. Nemam problémy s očami, žeby boli opuchnuté, červené atď. Ale stále len nos. Svrbiaci, ORL povedala, ze mam ho spuchnuty , fialovy. Ze som celorocny alergik. Lebo zatial ked sa kurilo alebo bola pustena klima, bol to pre mna problem, ale ani sa uz nekuri, ani klima a ja mam stale nos v katastrofalnom stave. Ako sa robi na alergologii test na prach? Ako vam to robili? Jul je daleko a moj nos je ako jedna bozula. Ani vysavac nemozem vycistit lebo to sa nemozem ani nadychnut.

ssimusska
9. apr 2025

Skôr ako na prach, je to alergia na roztoče ( v tom prachu). My sme kúpili čističku vzduchu a odvtedy je pokoj.

jarinka33
9. apr 2025

ano, aj ked nemas klasicke priznaky ako opuchnute oci, stale mozes mat alergiu na prach alebo roztoce...

lucialucy43
9. apr 2025

Samozrejme ano

autor
9. apr 2025

A ake testy vam robili?

autor
9. apr 2025

Ale citam, ze z krvi

petulda333
9. apr 2025

Kozne a z krvi,moze byt na prach alebo roztoce

ivka21
9. apr 2025

alergia sa nemusí prejavovať len tak že na prach a nás opuchnuté oči ja mám na mlieko a proste som stále vyhodená stačí niečo mliečne zjesť ale brucho alebo tak má neboli. Testy robia klasický z krvi a potom na kožu aplikujú alergen

autor
9. apr 2025

@ivka21 dakujem

ivanka349
10. apr 2025

no roztoce prach jedno s druhym skus zacat zmenou pracieho prasku bo gel ja gel pouzivam
mala som to iste doporucujem to co mam osvedcene pre citlive pokozky alergikov pre tych co maju kozne problemy https://zerotoxic.sk/products/sonett-senzitiv-t...