icon

Alergická reakcia na rúž

22. dec 2022

Baby, v nedeľu som bola v DM, zhanala som pekný rúž, nejaké som aj vyskúšala, ale potom som ich hneď odlicila micelarnou. Utorok som začala mať vysušenu hornú peru a odvčera sa pridalo aj mravenčenie, zapálené to mam a nemôžem poriadne otvoriť ústa, ani sa smiať, inak mi to praská a štípe to. Čo mi poradíte? Ja už si nikdy nebudem takto skúšať kozmetiku 😔

kacernakokse
22. dec 2022

Tie testery by som si na ústa nedávala, nikdy neviete čo s tým robili ľudia pred vami ale hygienické návyky či choroby maju. Nemusí to být hneď alergia. Ak máte dajte si dithiaden na noc. A keď neprejde, radšej lekár

jjanulienka
22. dec 2022

Dávala si si na pery niečo čo si dávalo na pery už x žien pred tebou?😳

autor
22. dec 2022

@jjanulienka ak nevieš poradiť, tak radšej bud ticho

bluemoon24
22. dec 2022

Jestli je to alergicka reakce, tak antihistaminika (zodac, zyrtec) no u tebe to spis vypada na nejakou infekci - takze nejlepe k lekari a na stery. A priste, jakekoliv testery se zkouseji na ruku.

januelik
22. dec 2022

Skús dať foto, lebo takto človek nevie posúdiť a poradiť, či je to alergia, infekcia, alebo herpes…

janai1
23. dec 2022

"Odvážna" teda si... Na tvojom mieste by som sa pratala k lekárovi bohvie akú háveď si nachytala

kacena4
23. dec 2022

urcite to nie je alergia ta sa neobjavi dodatocne ale po kontakte s alergenom. skor mi to pripada na infekciu. obvodak by ti mal pomoct

patus_2
23. dec 2022

Alergia to nieje, ta by sa prejavila skôr, ale tie testery skúša kadekto, tak si si asi zavliekla infekciu do nejakej ranky/praskliny na pere. Teraz môžeš jedine navštíviť lekára, ak ho dnes ešte zastihnes. Ak nie, tak aspoň vydezinfikovať a máčať v repíku. A ak by bolo veľmi zle, tak pohotovosť (napr. teplota, veľký opuch, alebo by sa to rozliezalo ďalej)

galioska
23. dec 2022

antihistamika nasadit

jjanulienka
23. dec 2022

Radím ti, aby si to viac nerobila 😉

kvetinka719
23. dec 2022

To bude zanesená infekcia, antihistaminika ti nato nepomôžu. Smer lekár, čím skôr, nech sa to nerozšíri…

missviolet
23. dec 2022

testery su mnoziskom bakterii, bohuzial. nikdy neskusat ocne vyrobky na oci ci lesky ruze na pery. v dobrom obchode, napr parfumerky mozes poziadat o dezinfikovanie testeru pred skusanim. vyzera, ze si schytala infekciu

daniela2202
23. dec 2022

Ja som si v DM kúpila očné tiene a strašne mi slzili oči, štípali.... už aj išli do koša, možno to majú aj po záruke

stanulienkat
23. dec 2022

Kludne to moze byt aj z odlicenia micelarkou.

autor
23. dec 2022

Dievčatá, neuverite, ale pomohol mi aloe vera emergency sprej z LR. Nič iné mi nezaberalo

ankare
23. dec 2022

Ja to robím rovnako ako ty, tiež si to nanesiem na pery, veď na pokožke ten odtien skresľuje. Asi to do budúcna prehodnotim. 🫣 Super,že Ti je lepšie. Drž sa!

autor
23. dec 2022

@ankare dakujem😘