icon

Alkoholizmus

28. jan 2023

Prosím nesudte ma. 2 roky som denne intenzivne pila kvôli rodinnym a psychickym problémom a začali mi zdravotné problémy. Nechutenstvo, žltá stolica, slabosť. Viem, že to bude z pečene, sú to typické príznaky. Prestávam piť, dávam si pozor. Chcem len vedieť, či príznaky už znamenajú, že pečeň je nenávratne poškodená, alebo je to posledné varovanie prestať. K lekárovi idem. Ešte raz prosím neútočiť.

Strana
z2
sabinaxd
11. okt 2024

To je super len tak ďalej🫶🏻 skúste vyhľadať nejakého psychoterapeuta ktorý je aj online cez videochaty alebo aspoň cez správy, určite vám pomôže 🫶🏻

autor
12. okt 2024

@sabinaxd chodila som k psychologicke, ale výčitky ostali...pocit hanby a tak...nuž no...moja mama na to umrela. Jej otec na následky. Stále lepšie mať výčitky s hanbu ako smrť.

sabinaxd
12. okt 2024

Hlavne je, že ste sa poučili a prežili. To ako vás vidia druhy ľudia vám môže byť u prdele nikto si neprežil čo vy🙂 ste silná žena, zmenili ste svoj životný štýl a žijete oveľa lepší život. Bolo to veľmi zle životné obdobie ktorým ste si prešli, dôležité je čo je tu a teraz

rol76
24. nov 2024

Autor,u mna po liečení trvalo dva roky,kým som si uvedomyl,že bez alkoholu sa žije oveľa lepšie,ľudia ťa viac vážia,nemáš zdravotné ťažkosťi kvôli pitiu.A po dvoch rokov som už postupňe začal zabúdať na alkohol,hoci každý deň som v pozore,aby som sa ani náhodou ne napil,ale nemám také potreby.10-tý rok ne pijem,športujem,a cítim sa dobre.A už sa mi ani ne snívá o alkohole.A lieky beriem len AD-čká na ráno,a na večer.
Je to ťažký boj,ale ked spätne pozerám,aj svôj život som zachránil,že som prestal s pitím,a aj moje okolie mi už plno verí,hlavne moja rodina.

Strana
z2