Alpa s cukrom na dusivý kašeľ
Ahojte dlhsie citam na internete ze trrba zmiesat kocku cukru a lyzicku s alpou plus voda.. a teple za lyzicku vypit.. mate nie niekto skusenosti? Pripadne viete poradit ako ste to robili vy? Ma to byt pre 3,5 rocne dieta ... aj to zabralo?
mne to davala mama ked ma brucho bolelo a nemohla som sa vykakat
..v lekarni pre 3,5r dieta nemaju nic ine nez alpu?
Ja som pocula ze je to dobre aj na kasel .. tak sa opytam
Dietatu by som alpu urcite nedavala a poradila sa v lekarno🙈 Kedysi sa s tusom kreslili aj ocne linky,teraz nepoznam zenu,kt.by to robila.
@karhu prosim? Treba citat s porozumenim. Nie len to svoje. A si predstavte ze nam uz vyse mesiaca nic nezabera. A momentalne zistujem ze je to od bolesti brucha.
3,5rocnemu dieťaťu alpu? To isto niee! 😲
No neviem je to lem dost vela alkoholu a cukor, pre tak male dieta skor kup nieco v lekarni. Ano nam to robili rodicia ale zreme nie ako 3.5 r kedze si to pamatam. A tiez bola taka doba ze nebola na kazdom rohu lekaren a v nej sirupy od vymyslu sveta.
Mamina davala do alpy klinceky tak to bolo take atomaticke a malo to taky efekt ze ked si si to dala tak to bolo take svieze, tuhe a chvilu sa ti lepsie dychalo. Asi ako po tuhom cukriku a taky to ma aj liecivy ucinok ziadny. Len cukrik nieje plny alkoholu. Su to take pozostatky po stasich ludoch ked nebolo obchodov lekarni a ani penazi na normalne lieky.
Áno je to aj na kašeľ, aké skôr pre dospelého. Z prírodných veci by som dieťaťu skúsila teplý zábal s masťou na hrudník a majorankovy čaj.
@kukulienka83 dakujem pekne za radu. Na FB som citala ze nie cistu alpu ale ohriat s cukrom a za malu lyzicku dat teple ked to je.. ja sa len pytam pocula som o tom nedavno ... uz tolko sirupov co sme vystriedali nic nam nezabera.. na hrudnik som natierala aj jazveciu mast 🙈 a strasne dusivy kasel.. doktorka povedala ze na antibiotika to este neni .. chudiatko trapime sa hlavne v noci .. a cez obedny spanok
nedavaj mu to. Ved alpa je alkohol. Konzumacia alkoholu u malych deti poskodzuje mozog. Kup v lekarni fenistil kvapky a davaj na noc podla vahy - nebude v noci kaslat. Alpa sa davala kedysi lebo neboli ine moznosti. Dnes mas plejadu liekov ktore pomozu. Ak sa syncekovi nepolepsi zavolaj pediatricke, urcite vytiahne z rukava recept. Chapem, ze si zufala, ze maly kasle, ale najdi lepsie riesenie.
aky kasel? suchy? s hlienmi? alergiu nema? reflux nema? hlieny nezatekaju?
Ako nic v zlom, ale alpa obsahuje 60% alkoholu, aj ked to zriedis, bude to stipat. A urcite to nepouzivat vnutorne. Ja ked som bola u svokrovcov na chate, nic tam nebolo, bolelo ma hrdlo. Tak som toto pouzila, ale nie na kasel, ale na bolest hrdla a len kloktat. Teraz rozmyslam, preco som radsej nepouzila slivovicu, je to podstatne chutnejsie. Ta alpa je este dacim "ochutena", to by som vnutorne nepila a uz vobec by som to nedavala detom! Proti kaslu uplne neucinne! Treba riesit pricinu s doktormi. Viem, co to je, lebo dcerka mi kaslala aj pol roka.
Ak dieta kasle vyse mesiaca a je to dusivy kasel, tak laskavo uz treba nahucat na doktorku, nech nieco robi!
Nam po tyzdni neustupujuceho kasla aj bez vyssieho CRP predpisala antibiotika. Proste sa nieco po viroze moze rozmnozit bakterialne, ale nemuai to mat v takom rozsahu, aby zapal sa prejavil na vysokom CRP. Mne sa to deje bezne, mam poruchu imunity. Aj teraz pri covide mam predpisane ATB. Tak uvidim, ci ich nakoniec pouzijem.
Este by som zvazila, podavat Pamycon aspon do nosa, ak nezabera, tak Uniflox aspon tyzden, najlepsie 10 dni, su to ATB kvapky. Moze kaslat zo zatekajucich hlienov a tam mat bakterie premnozene. Hlavne, ak sa trapi MESIAC!!!
Dakujem pekne za rady. Tak ziadnu aplu s cukrom davat nebudem. Skusim obvolat doktorku nech nam predspise ine lieky pripadne uz konecne antibiotika. Prajem Vam pekny den.
A okenu prefiltrovanú cez chleba neplánuješ dieťaťu zaradiť do jedálnička? 😂
Akože hej, naše babky to hojne používali na kadečo, ale myslím, že aj tá medicína predsa len trošku pokročila…
To predsa nie je na kašeľ To sa davalo ked bolo niekomu zle alebo bolelo brucho
Mne to dávala starká,keď ma bolelo brucho,ale na kašeľ to isto nefunguje. Na dráždivý, dlhodobý kašeľ by sa na to mal pozrieť určite doktor. Môže to byť aj ten reflux. Ale určite nie alpa s cukrom. To už skôr med,mlieko,cesnak,či cibuľka. Ale alpu isto nie.
Ahoj, nám mama vždy miešala maslo s medom a za lyžičku Alpy do toho. A dávam tiež mojim deťom a zdá sa, že vždy zaberie
Urobiť rozbor krvi na mykoplazmy, chlamydie a odtiaľ sa odpichnúť .Ak kašle často a hlavne v noci verte mi, že žiadna alpa nepomôže. My sme skončili takto s ťažkou astmou. Nevôľa lekára spraviť RTG a rozbor krvi. 🤷♀️
Preboha žiadnu alpu nedávaj. Ak dlho kašle treba vyšetrenia. Môže mat tzv studeny zápal pľúc, môže mat chlamýdie, mykoplazmy, čierny kasel, alergie, astmu…toto treba aby už poriadne riešil doktor
Alpu by som ani ja nevypila 🙈😩 ja neviem nam pomáha reiki terapia keď uz nič iné
mne to davala babka, ale v dnesnej dobe su urcite ucinnejsie a vhodnejsie produkty
Vyskúšajte majorankovy čaj ( lyžička majoranky zaliať prevarenou vodou potom scedit a pridať maslo a nejaké sladidlo) každému pomáha niečo iné. 🙂 Aj sirup Tussical je veľmi dobrý kúpite ho skoro v každej lekárni. 🙂
@mar_tina777 dakujem pekne 🧡
Moja 5 ročná dcéra ak začne kašľať...dusiť sa...hneď alpa a cukor a pokuse a prehltnúť a klop klop prejde to...šťastia zase med a cesnak..
Paxeladine je tiež dobrý sirup z lekárne
Ja to davam synovi,ma sice 14 ale pomaha to

Nám to ešte babka ako deckam dávala ,keď nás brucho bolelo 😅Tak možno aj na kašeľ zaberá 😁