Alternatívy k sponám na zarastajúce nechty
Prosim vas mam uz za sebou 6 krat absolvovane spony na palcoch na nohach a pomoze mi to na chvilu a potom zas bolesti. Tie spony mi vobec nepomahaju nechty vyrovnat mam ich stale tak stocene viac dovnutra lozka a jedine čo mi pomaha je to ked mi to pedikerka pekne vycisti a odstrihne tie zarastene kusky nechtu to mi pomoze. Jedna sa mi o to ze tie spony idu aj do penazi a mne pripada ze ich davam von oknom ako sa hovori. Nie zeby na to nemam ale proste nepomahaju mi. Mam pedikerke navrhnut ze budem chodit si to len strhavat a nou osetrovat alebo budem vyzerat jak socka? Chodi niekto tiez takto k pedikerke si osetrovat zarastajuce nechty bez pomoci spony?
Ja som tiež skúšal tie spony, asi 5 som ich skúsil, pokrok nejaký tam bol, aj ma to menej bolelo, ale za každu jednu sponu 18€, o zas ako odtál potál...
Rozmýšľam nad plastikou nechtového lôžka, len sa mi do toho nechce, resp. teraz mám iné starosti, potreboval by som zistiť, či to prepláca poisťovňa, a kde by mi to spravili, lebo naša chirurgička tu v zapadakove je len každu stredu a to tam väčšinou rieši miestnym dzedom hemeroidy a abscesy.
U väčšiny prípadov spôsobené obuvou. Skús si kúpiť o číslo väčšie topánky 🙂
Ja si uz desat rokov robim sama pedikuru kvoli tomu, ze mi raz jedna manikerka vystrihla kozicku na prste na ruke a zapalilo sa mi to. Zacala som vlastnou manikurou a teraz si robim aj pedikuru. Mam zarastene nechty na velkych palcoch a sama si to viem pekne vycistit, postupne som si nakupila nastroje, je to lacnejsie. Niektori pedikeri mi strihali nechty dost na kratko. Teraz som opat sla k pedikerke a skusam spony Imkor. Neviem, ake spony Ti dala Tvoja pedikerka, ale ak nezabralo, je mozne, ze treba dat iny typ spony (napr drotik) alebo umiestnit na ine miesto na nechte a plus aj podkladat tamponadou. Zaroven ako dalsi spominali, obuv je dolezita a strihanie. Obuv volna, otvorena alebo siroka spicka (ja osobne som menila za barefoot postupne).
Ja si uz desat rokov robim sama pedikuru kvoli tomu, ze mi raz jedna manikerka vystrihla kozicku na prste na ruke a zapalilo sa mi to. Zacala som vlastnou manikurou a teraz si robim aj pedikuru. Mam zarastene nechty na velkych palcoch a sama si to viem pekne vycistit, postupne som si nakupila nastroje, je to lacnejsie. Niektori pedikeri mi strihali nechty dost na kratko. Teraz som opat sla k pedikerke a skusam spony Imkor. Neviem, ake spony Ti dala Tvoja pedikerka, ale ak nezabralo, je mozne, ze treba dat iny typ spony (napr drotik) alebo umiestnit na ine miesto na nechte a plus aj podkladat tamponadou. Zaroven ako dalsi spominali, obuv je dolezita a strihanie. Obuv volna, otvorena alebo siroka spicka (ja osobne som menila za barefoot postupne).
@poppybella Tak to zavidim ze si to vies sama vystrihnut na palcoch nohach.. ja som pred 2 tyzdnami musela ist znova za pedikerkou ale skoro po mesiaci a pol už mi to znova zarastlo aj som si to odstrihla ake nechala v mäse ten ulomok nechtu takze musela som ist vycistila mi to dala spony a zas o mesiac.. povedala ze este skusime dat spony 3 krat a ked budu stake zarastat tak len vyrezavat tie ulomky nechtu ...stve ma to lebo ide to do penazi a nechty sa mi stale stacaju dovnutra lozka to povedala aj sama pedikerka. Tak zbytocne vyhodene peniaze ale tak uz tolko dam nechcem stratit pedikerku v meste je dost znama pomerne dlho treba cakat na termin. prosim ta ako si to vies na nohach sama vycistit? ja som skusala si vytthnut tie ulomky nechtu a nedalo sa mi bolo mi do revu
@poppybella Tak to zavidim ze si to vies sama vystrihnut na palcoch nohach.. ja som pred 2 tyzdnami musela ist znova za pedikerkou ale skoro po mesiaci a pol už mi to znova zarastlo aj som si to odstrihla ake nechala v mäse ten ulomok nechtu takze musela som ist vycistila mi to dala spony a zas o mesiac.. povedala ze este skusime dat spony 3 krat a ked budu stake zarastat tak len vyrezavat tie ulomky nechtu ...stve ma to lebo ide to do penazi a nechty sa mi stale stacaju dovnutra lozka to povedala aj sama pedikerka. Tak zbytocne vyhodene peniaze ale tak uz tolko dam nechcem stratit pedikerku v meste je dost znama pomerne dlho treba cakat na termin. prosim ta ako si to vies na nohach sama vycistit? ja som skusala si vytthnut tie ulomky nechtu a nedalo sa mi bolo mi do revu
@jana612 ano, uplne Ti rozumiem, ze to nemusi byt jednoduche s tymi nechtami. Ak chces, posli mi fotku Tvojho chodidla a poviem Ti, ci je to mozne vycistit doma. Ja mam mensie klieste na nechty, aj sondu (exkavator) a mam aj brusku s frezami. Teraz som si objednala zmakcovac na zarastene nechty a pokozku, tiez tamponadu a exkavator uzsi na tamponadu. Nez som sa do toho pustila sama, sledovala som pracu pedikerov, kde som chodila a potom som pozrela nejake clanky, fotky a videa (youtube a facebook). Kludne sa pytaj, ak mas nejake otazky.

Čím sa nechet viac vystrihava, tym viac sa sťahujú nechtové valy a nechet sa ešte viac stača. Spony sú preto lepšie riešenie. Ak spony nepomáhajú, treba sa zamerať na obuv a nosiť takú, aby nechty nezarastali. Treba voľnú obuv, s dostatkom miesta pre prsty a aj s dostatočnou výškou. Skus špecializované predajne, kde ti poradia. Žiadne úzke tenisky typu converse a podobne. Pokiaľ sa to nezmení, tak to bude stále zarastat...