icon

Alternatívy k sponám na zarastajúce nechty

jana612
18. jún 2025

Prosim vas mam uz za sebou 6 krat absolvovane spony na palcoch na nohach a pomoze mi to na chvilu a potom zas bolesti. Tie spony mi vobec nepomahaju nechty vyrovnat mam ich stale tak stocene viac dovnutra lozka a jedine čo mi pomaha je to ked mi to pedikerka pekne vycisti a odstrihne tie zarastene kusky nechtu to mi pomoze. Jedna sa mi o to ze tie spony idu aj do penazi a mne pripada ze ich davam von oknom ako sa hovori. Nie zeby na to nemam ale proste nepomahaju mi. Mam pedikerke navrhnut ze budem chodit si to len strhavat a nou osetrovat alebo budem vyzerat jak socka? Chodi niekto tiez takto k pedikerke si osetrovat zarastajuce nechty bez pomoci spony?

lasona
18. jún 2025

Čím sa nechet viac vystrihava, tym viac sa sťahujú nechtové valy a nechet sa ešte viac stača. Spony sú preto lepšie riešenie. Ak spony nepomáhajú, treba sa zamerať na obuv a nosiť takú, aby nechty nezarastali. Treba voľnú obuv, s dostatkom miesta pre prsty a aj s dostatočnou výškou. Skus špecializované predajne, kde ti poradia. Žiadne úzke tenisky typu converse a podobne. Pokiaľ sa to nezmení, tak to bude stále zarastat...

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
18. jún 2025

@jana612 pedikérka a strihanie je najhoršia možnosť akú využívaš a pedikérka by to ani nemala robiť a ani dávať spony
Mne pomohol až chirurg

thirstymonk
18. jún 2025

Ja som tiež skúšal tie spony, asi 5 som ich skúsil, pokrok nejaký tam bol, aj ma to menej bolelo, ale za každu jednu sponu 18€, o zas ako odtál potál...
Rozmýšľam nad plastikou nechtového lôžka, len sa mi do toho nechce, resp. teraz mám iné starosti, potreboval by som zistiť, či to prepláca poisťovňa, a kde by mi to spravili, lebo naša chirurgička tu v zapadakove je len každu stredu a to tam väčšinou rieši miestnym dzedom hemeroidy a abscesy.

denkabemommy
18. jún 2025

U väčšiny prípadov spôsobené obuvou. Skús si kúpiť o číslo väčšie topánky 🙂

poppybella
28. jún 2025

Ja si uz desat rokov robim sama pedikuru kvoli tomu, ze mi raz jedna manikerka vystrihla kozicku na prste na ruke a zapalilo sa mi to. Zacala som vlastnou manikurou a teraz si robim aj pedikuru. Mam zarastene nechty na velkych palcoch a sama si to viem pekne vycistit, postupne som si nakupila nastroje, je to lacnejsie. Niektori pedikeri mi strihali nechty dost na kratko. Teraz som opat sla k pedikerke a skusam spony Imkor. Neviem, ake spony Ti dala Tvoja pedikerka, ale ak nezabralo, je mozne, ze treba dat iny typ spony (napr drotik) alebo umiestnit na ine miesto na nechte a plus aj podkladat tamponadou. Zaroven ako dalsi spominali, obuv je dolezita a strihanie. Obuv volna, otvorena alebo siroka spicka (ja osobne som menila za barefoot postupne).

jana612
autor
28. jún 2025
@poppybella

Ja si uz desat rokov robim sama pedikuru kvoli tomu, ze mi raz jedna manikerka vystrihla kozicku na prste na ruke a zapalilo sa mi to. Zacala som vlastnou manikurou a teraz si robim aj pedikuru. Mam zarastene nechty na velkych palcoch a sama si to viem pekne vycistit, postupne som si nakupila nastroje, je to lacnejsie. Niektori pedikeri mi strihali nechty dost na kratko. Teraz som opat sla k pedikerke a skusam spony Imkor. Neviem, ake spony Ti dala Tvoja pedikerka, ale ak nezabralo, je mozne, ze treba dat iny typ spony (napr drotik) alebo umiestnit na ine miesto na nechte a plus aj podkladat tamponadou. Zaroven ako dalsi spominali, obuv je dolezita a strihanie. Obuv volna, otvorena alebo siroka spicka (ja osobne som menila za barefoot postupne).

@poppybella Tak to zavidim ze si to vies sama vystrihnut na palcoch nohach.. ja som pred 2 tyzdnami musela ist znova za pedikerkou ale skoro po mesiaci a pol už mi to znova zarastlo aj som si to odstrihla ake nechala v mäse ten ulomok nechtu takze musela som ist vycistila mi to dala spony a zas o mesiac.. povedala ze este skusime dat spony 3 krat a ked budu stake zarastat tak len vyrezavat tie ulomky nechtu ...stve ma to lebo ide to do penazi a nechty sa mi stale stacaju dovnutra lozka to povedala aj sama pedikerka. Tak zbytocne vyhodene peniaze ale tak uz tolko dam nechcem stratit pedikerku v meste je dost znama pomerne dlho treba cakat na termin. prosim ta ako si to vies na nohach sama vycistit? ja som skusala si vytthnut tie ulomky nechtu a nedalo sa mi bolo mi do revu

poppybella
29. jún 2025
@jana612

@poppybella Tak to zavidim ze si to vies sama vystrihnut na palcoch nohach.. ja som pred 2 tyzdnami musela ist znova za pedikerkou ale skoro po mesiaci a pol už mi to znova zarastlo aj som si to odstrihla ake nechala v mäse ten ulomok nechtu takze musela som ist vycistila mi to dala spony a zas o mesiac.. povedala ze este skusime dat spony 3 krat a ked budu stake zarastat tak len vyrezavat tie ulomky nechtu ...stve ma to lebo ide to do penazi a nechty sa mi stale stacaju dovnutra lozka to povedala aj sama pedikerka. Tak zbytocne vyhodene peniaze ale tak uz tolko dam nechcem stratit pedikerku v meste je dost znama pomerne dlho treba cakat na termin. prosim ta ako si to vies na nohach sama vycistit? ja som skusala si vytthnut tie ulomky nechtu a nedalo sa mi bolo mi do revu

@jana612 ano, uplne Ti rozumiem, ze to nemusi byt jednoduche s tymi nechtami. Ak chces, posli mi fotku Tvojho chodidla a poviem Ti, ci je to mozne vycistit doma. Ja mam mensie klieste na nechty, aj sondu (exkavator) a mam aj brusku s frezami. Teraz som si objednala zmakcovac na zarastene nechty a pokozku, tiez tamponadu a exkavator uzsi na tamponadu. Nez som sa do toho pustila sama, sledovala som pracu pedikerov, kde som chodila a potom som pozrela nejake clanky, fotky a videa (youtube a facebook). Kludne sa pytaj, ak mas nejake otazky.