Amitriptylin na liečbu migrény
Máte prosím niekto skúsenosti s týmto liekom pri liečbe migrény? Ďakujem
@alexandra7575 presne aj ja som na tom tak isto denne ma boli hlava ,neurologicka mi povedala ze to môže byt uz aj liekova závislosť,bludný kruh,dam si liek prejde to a neskor zacne bolieť znovu a tak stale dokola.
@alexandra7575 Ahoj stále berieš amitriptylin? Mňa boli hlava vždy len vzadu mam za sebou ct mr hlavy aj krčnej a všetko v poriadku. Mesiac beriem amitriptylin a až teraz cítim úľavu tak o 50% určite ale je to pre mňa veľký úspech lebo už som nevládala ani žiť pre tu bolesť hlavy... Ako dlho ho už berieš a koľko denne? ja 2 tabletky. Robí aj tebe take sucho v ústach až neprijemne?
@jana612 ahoj aj ja beriem amitriptylin už 2 mesiace,tiež sa mi trochu uľavilo,nevravim že by má nebolela hlava,ale nie sú to take neznesiteľne bolesti,tiež mam zlepšenie asi o 40% niekedy mi stačí si dat panadol sumivy a prestane,to sucho v ústach mam aj ja rano nedokážem skoro ústa rozlepit a celkovo som smädná cely den no ale najviac má hnevá že aj priberám,za tie 2 mesiace skoro 4 kilá,celkovo má chytajú take záchvaty hladu.Ja beriem jednu tabletku večer pred spaním a tiež je pravda odkedy ich beriem tak spím super.
@jana612 ahoj, áno, stále ho beriem 1tbl večer. Sucho v ústach som si nejako nevšimla.
@alexandra7575 prosím ta a nepriberas z neho ?
@chiccco nie, nepriberam, snažím sa chudnúť, a nejako to nejde. Pred 3 r. som brala citalec a z neho som trochu pribrala a libido na bode mrazu. S Amitriptylin všetko ok , v máji bude rok, čo ho beriem. Občas sa mi stane, že ho zabudnem zjesť , potom mi je na grcanie.
@chiccco Ahoj a máš za sebou vyšetrenia mr ct hlavy? ja mam všetko ct mr hlava chrbtica orl zuby a stále ma bolí. Amitriptylin pomohol ale mám aj take dni ako teraz že ma boli hlava tak silnejšie. Mňa boli hlava len vzadu za uchom a za okom niekedy tlaky predtym som sa budila na bolesť no strašne 😔 najhoršie je že len brať lieky a nič viac.. moja lekárka že to bude psychika a mám ísť za psychiatrom. Kto nezažil nepochopí.. za polroka trápenia som pribrala 10kg predtým som chodila do fitka a prestala som práve pre bolesť 😔 Teba v akom bode bolí hlava? A tie neznesiteľne bolesti sú u teba aké?
@jana612 ahoj no mna bolieva hlava každý den, je pravda že po tom Amitryptylyne sa mi zdá že trosku menej ale ozaj len trosku pociťujem zlepšenie, mna z ničoho nic začne tiež tak za okom taký tlak,ja si dávam aj Cinie a striedam z Cipkom na migrénu ale teraz 19.4 mam ísť na kontrolu na neuro a že mi dá žiadosť o Ajovy tak som zvedava
@chiccco ahoj. Ake si mala začiatky s amitryptyline prosím? Beriem týždeň po polovici prášku kvôli brneniu pol tela a motaniu hlavy, ale teda mám rozmazané videnie, motam a brnim stále, divný pocit v hlave. neviem si predstaviť sadnúť za volant a šoférovať tak som zatiaľ týždeň doma. Neviem či môžu byť až také nežiaduce účinky . Dnes by som mala navýšiť na celú tabletu ale mám docela strach . Mala si nejaké nežiaduce účinky prosím? Ďakujem
@castania užívaš lieky večer? Ja si dávam tak cca 3,hod.pred spánkom.
@alexandra7575 áno, dávam si o 19.00 práve. Je to už 7 .deň práve .
@castania aj ja tak, o 19tej. Možno kým hladinka sa urobí môže to trvať aj 2 týždne
@castania ahoj ja som začala brat jednu tabletku večer,ale dávam si tak tesne pred spaním, beriem od januara,myslím že ma trošku menej boli hlava, alebo lepšie povedané boli ma každý deň ale zaberie mi skôr tabletka na bolesť, inokedy ma bolela tak že len čipok na migrénu pomohol… no a tie negatíva, hneď od prvého dňa ako som ho začala brat prespím celú noc a ráno sa ťažšie prebúdzam,neskutočne sucho v ústach mám a pribrala som asi 3kg od januára… neurologicka mi teraz vypísala žiadosť do poisťovne na biologickú liečbu Ajovy tak zatiaľ čakám a vysadzujem amitryptylin zbytočne ho užívam keď výsledok nie je taký ako by som chcela,stále som na tabletkách od bolesti.
@chiccco držím palce nech to vyjde! Ja teda druhý deň beriem vyššiu dávku ale ráno som sa zobudila s bolesťou hlavy a trpnutim pol tela , vlastne kvôli tomu som ho začala brať .myslela som že po 10 dňoch by mohol zabrať a stále nič. Je to hrozne ako to vyradí človeka z bežného života 🥺
@alexandra7575 ahoj. Ak môžem pekne poprosiť, prestali bolesti hlavy na Amitryptyline? Ako dlho trvalo nežiaduce účinky a ako sa prejavovali? Za odpoveď krásne ďakujem.
@180207 Ahoj tak po mesiaci som pocítila miernejšie bolesti. Beriem amitriptylin od februára a teraz môžem povedať že na 50% určite zabral. Nežiaduce účinky žiadne akurat dosť cítim sucho v ústach po tabletke ale pijem častejšie vodu takže aj pitný režim som si upravila .. a ten prvý mesiac som bola ospala ale potom už vôbec. Inak keď máte ct mr hlavy v poriadku tak to robí psychika.. ja som začala cvičiť silový tréning + kardio a mne to pomáha cítim sa lepšie 🙂
@180207 Ahoj, ja užívam Amitriptylin vyše roka, mne zaucinkoval hneď, prvé 3 mesiace som užívala polovicu, potom celú , teraz ma bolí hlava, hlavne z hormónov, ale je to už lepšie. Z nežiadúcich účinkov asi len sucho v ústach a keď si nedám tabletku 3-4 dní, tak mi je na grcanie. A potom ma bolí hlava.
@alexandra7575 Ahoj. Dali ti ho na bolesti hlavy alebo ako AD?
@180207 primárne na liečbu migrény
Ahojte obnovujem tému ako vám je s tou hlavou... Ste už mimo liečbu? Mne ho včera dal lekár pre trojmesačné nepretržite bolesti hlavy... Bojím sa ho brať vzhľadom nato, že je tam napísané že je to AD.
@gabilopatka Ahoj, ja som ho postupne prestala užívať na jeseň, teraz som 2-3 mesiace bez liekov a zatiaľ ok. Mne tento liek veľmi pomohol.
@alexandra7575 nežiaduce účinky ste mali nejaké? Lebo mam male bábätko a nechcela by som byť mimo vzhľadom na tie nežiaduce účinky.
@gabilopatka po polroku som amitriptylin vysadila len kôli tomu že ma stále ťahalo na spánok ale inak super pomohol mi bolesti hlavy sú dosť miernejšie.. teraz užívam tianeptin santoz a tiež ok.
@gabilopatka sucho v ústach, a dosť ospalá som bola , preto som užívala len pol tablety zo začiatku.

@chiccco držím palce, nech to zaberie, ja som už tiež bola na pokraji zrútenia, čo ma hlava bolela každý deň a nič mi nepomáhalo. Tento Amitriptylin mne zabral veľmi rýchlo.