icon

Amputácia prstov na nohe

8. mar 2023

Dobrý večer.
Prosím Vás je tu niekto kto si prešiel týmto celým procesom amputovania prstov na nohe?
Ide o to, že môj starý otec - diabetik, si žiaľ musel.
V decembri mu amputovali tri prsty od veľkého palca na nohe.
Odvtedy ma stále ťažkosti. Pochopiteľne je to operácia, čiže rozumiem, že hojenie rany potrvá.
Mňa však zaujíma postup po.
K veci: podľa môjho názoru bola zanedbaná starostlivosť a poučenie pacienta.
Pacient bol po operácii po dvoch dňoch prepustený do domácej liečby, pričom nebol informovaný že nohu zaťažovať nesmie.
Podľa dostupných informácii by mal absolvovať fyzioterapie, o čom taktiež nevedel.
Prosím ak toto číta niekto kto by mi reálne vedel napísať skúsenosť a pomôcť mi, ako danú vec riešiť, či to vôbec ma ma zmysel
Teraz leží opätovne v nemocnici so silným zápalom v tele.
Ďakujem

Strana
z2
stanulienkat
9. mar 2023

@apolka77 to mas pravdu

krkavcia_mater
9. mar 2023

dianoha@nedu.sk, je mail na oddelenie Diabetickej bihy v Lubochni. Treba poslat fotografie na konzultaciu, su tam nesmierne ochotni a vsetko vysvetlia, poradia.. My sme si tym presli od amputacie prstov, cez predkolenie. Dokazali sme zahojit vsetko... aj so zapalom, ale len vďaka Lubochni.
V Spisskej je doktor Edward Huľo je to JEDINÝ lekár chirurg, ktorý vylieči aj beznádejný stav.
Dedkovi treba nohu osetrovat DENNE. Davat prec nekroticke tkanivo(vsetko naucia v Lubochni) pouziva sa Framykoin pouder.
Klasicke oddelenia chirurugie NEVEDIA ošetriť dia nohu. Prešli sme Čadcu, Žilinu, Martin, Bratislavu - katastrofalne predpotopné praktiky, ktoré vedú iba k pokracovaniu amputacii az smrti.
Ak chcete viac info, napiste mi spravu.
Postup ošetrenia:
Vyplach Prontosan a na ranu sypat Framykoin pulver a inadin krytie. Prosim vas nenamocte do repik alebo
hrmancek. A este je potrebne aby mal antibiotika tabletkove. Raz tyzdenne chodit na chirurgiu, aby odstranili suchu kožu.
PROSÍM, kontaktujte odd Dianohy 225 klapka v Endokrinologickom a diabetologickom ustave...

Strana
z2