icon

Anémia - prejavy

lucia851
11. sep 2022

Ahojte ako sa vám prejavuje anemia?

lija22
11. sep 2022

unava stale, fucim po piatich schodoch, bleda tvar, vypadavanie vlasov, sucho v ustach aj na inych slizniciach, busenie srdca, zvacsene uzliny. som anemicka x rokov, chodim na intravenozne doplnanie zeleza pravidelne a hento ked mam viem, ze uz je cas

neson123
11. sep 2022

@lija22 anemia je nedostatok zeleza?

maca1984
11. sep 2022

vyššie písané, plus sa mi robia modriny a mám neskutočne "ťažké nohy", to je ako vláčiť betonovu guľu na nohách.

snehulak77
11. sep 2022

@lija22 prosím ta, aj chudneš, keď máš nízky hgb?

luccija
11. sep 2022

@lucia851 v polke dna sialena unava, busenie srdca.Pocit, ze sa nevyspim dostatocne, zavraty

lucia851
autor
11. sep 2022

@luccija máš taký pocit únavy že akoby si ani nespala a pritom spíš v noci?

drakaria
11. sep 2022

@lucia851 hlavne únava a celý život som bledula

lucia851
autor
11. sep 2022

@drakaria a to celý deň únava?Čo ti pomáha aké lieky?

drakaria
11. sep 2022

@lucia851 nie ráno mám väčšinou kopu energie ale príde obed napr. Uspavam deti v škôlke a na mňa príde taká únava že reálne ja musím odísť vedľa a 10 minút zavrieť oči lebo by som umrela ..jem len železo konkrétne sorbifer roky rokúce s prestávkami

lucia851
autor
11. sep 2022

@drakaria a to ti nepomáha ten sorbifer na tú únavu?

liloastitch
11. sep 2022

Únava, hrozná ešte len oči ráno otvorím a už som unavená. Ťažké nohy, krvácanie z nosa, bledosť pokožky, bolesť hlavy. Keď mávam kritické hodnoty tak sa zvykne objaviť taký nepríjemný pocit ako keby som ani nebola. Reagujem spomalene a svet tak nejak divne vnímam. Neviem to úplne opísať ale je to hrôza.

lucia851
autor
11. sep 2022

@liloastitch a to nič neužívate?

domi714
11. sep 2022

Kym som ju nemala diagnostikovanu, tak to bola najma extremna bledost, zadychanie sa pri akejkolvek vacsej namahe (co som pripisovala zlej kondicke), busenie srdca, pocetne modriny, caste kutiky, lamave nechty, horsie travenie, zly spanok. Ked mi ju zistili, tak som dostala infuzky zeleza a potom som brala sorbifer s prestavkami.. a vyzera, ze som na tom lepsie, aj ked sa za tie roky stalo, ze som zanedbala kontroly a hodnoty zeleza mi klesli pod dolnu hranicu, tak to uz nebolo ani raz take zle ako na zaciatku, viac menej priznaky vymizli. U mna to sposobuje silny menzes, takze dopomohlo aj ked som brala HAK a po vysadeni sorbirfer pocas MS.

liloastitch
11. sep 2022

@lucia851 peronálna liečba mi nezaberá, buď liek netolerujem alebo naň nereagujem. Počas tehotenstva si dávam ten nový globifer, to mi vie hladinu železa udržať nad spodnou hranicou. Inak mi podávajú intravenozne verofer. Potom je to pár týždňov, mesiacov v poriadku a potom zas začne klesať a idem si na infuzku. Už aj transfúziu podávali keď to bolo naozaj zlé

ninka297
Odpoveď bola odstránená
luccija
11. sep 2022

@lucia851 ano, ale ty beries aj psychiatricke lieky mozes to mat z toho.Predsa beries aj lieky na spanie ci nie?ja mam aj nizky tlak ja som viac x poobede zaspala na hodinu isla na odber a bola som anemicka.To citis, ze nie si vo svojej kozi

zuzana76
11. sep 2022

@lija22 presne cez kopirak aj ja

zuzana76
11. sep 2022

@neson123 aj, alebo aj inych latok, napr B 12, kyseliny listovej

lucia851
autor
11. sep 2022

@luccija beriem ale nebola som už dlho takto unavená a slabá.A ja mávam anemiu kvôli menzesu

liloastitch
11. sep 2022

@ninka297 anémia nie je vyslovene deficit železa. Nedostatok železa je jednou z príčin vzniku anemie. Anemia je nedostatok hemoglobínu.

kareninka
25. nov 2022

dobry den prajem, na podporu dobrej krvi a zeleza je vyborny produkt od firmy Duolofe MOja krv, z vlastnej skusenosti mozem velmi odporucit a ak by ste chceli mozem vas zaregistrovat aby ste si ho objenali lacnejsie nez sa bezne predava na eshopoch, kareninka