Anémia - prejavy
Ahojte ako sa vám prejavuje anemia?
vyššie písané, plus sa mi robia modriny a mám neskutočne "ťažké nohy", to je ako vláčiť betonovu guľu na nohách.
@lija22 prosím ta, aj chudneš, keď máš nízky hgb?
Únava, hrozná ešte len oči ráno otvorím a už som unavená. Ťažké nohy, krvácanie z nosa, bledosť pokožky, bolesť hlavy. Keď mávam kritické hodnoty tak sa zvykne objaviť taký nepríjemný pocit ako keby som ani nebola. Reagujem spomalene a svet tak nejak divne vnímam. Neviem to úplne opísať ale je to hrôza.
@liloastitch a to nič neužívate?
Kym som ju nemala diagnostikovanu, tak to bola najma extremna bledost, zadychanie sa pri akejkolvek vacsej namahe (co som pripisovala zlej kondicke), busenie srdca, pocetne modriny, caste kutiky, lamave nechty, horsie travenie, zly spanok. Ked mi ju zistili, tak som dostala infuzky zeleza a potom som brala sorbifer s prestavkami.. a vyzera, ze som na tom lepsie, aj ked sa za tie roky stalo, ze som zanedbala kontroly a hodnoty zeleza mi klesli pod dolnu hranicu, tak to uz nebolo ani raz take zle ako na zaciatku, viac menej priznaky vymizli. U mna to sposobuje silny menzes, takze dopomohlo aj ked som brala HAK a po vysadeni sorbirfer pocas MS.
@lucia851 peronálna liečba mi nezaberá, buď liek netolerujem alebo naň nereagujem. Počas tehotenstva si dávam ten nový globifer, to mi vie hladinu železa udržať nad spodnou hranicou. Inak mi podávajú intravenozne verofer. Potom je to pár týždňov, mesiacov v poriadku a potom zas začne klesať a idem si na infuzku. Už aj transfúziu podávali keď to bolo naozaj zlé
@ninka297 anémia nie je vyslovene deficit železa. Nedostatok železa je jednou z príčin vzniku anemie. Anemia je nedostatok hemoglobínu.
dobry den prajem, na podporu dobrej krvi a zeleza je vyborny produkt od firmy Duolofe MOja krv, z vlastnej skusenosti mozem velmi odporucit a ak by ste chceli mozem vas zaregistrovat aby ste si ho objenali lacnejsie nez sa bezne predava na eshopoch, kareninka

unava stale, fucim po piatich schodoch, bleda tvar, vypadavanie vlasov, sucho v ustach aj na inych slizniciach, busenie srdca, zvacsene uzliny. som anemicka x rokov, chodim na intravenozne doplnanie zeleza pravidelne a hento ked mam viem, ze uz je cas