Angína - hnisavý čap v hrdle
Ahojte kočky, nemávam často angíny a tak sa chcem poradiť. Koncom novembra, začiatkom decembra som mala angínu. Brala som ATB, po stere mi vyšiel staphyloccocus pyogenes. Všetko prešlo ale ostal mi v hrdle taký menší biely fľak, mudr. vravela že to hnisavý čap, ale že ho nemám na povrchu, tak sa nedá zoškrabnúť, ale v sliznici, akoby kvázi vyrážka, že mám ísť keď budem mať čas ku krčnej, nech mi to mrkne. Že pre istotu, lebo ona s tým už nič neurobí. Tak som tam dnes bola, krčná na to mrkla, a povedala, že to musí jedine vytlačiť, akoby vyrážku, že to ostáva po angíne. Chytila, vytlačila mi to, no nič príjemné a povedala že mám kloktať soľou prípadne kúpiť sprej Vincentku. Robila mi to dnes o 11.00. Prišla som domov, pozerám hrdlo pekné čisté, akurát stopy po reze, trochu krvácalo. Furt ma to bolelo potom, vravím si, šak ok, po takom menšom reze to asi bolieť musí, ale kuknem do hrdla asi okolo 16.00 a tam nie že biely fliačik ale ešte väčší fľačisko. No ma skoro porazilo!! Tak teraz neviem čo robiť, či zajtra ísť za obvodnou lekárkou, či mi zas dá na to ATB, lebo ku krčnej sa objednáva a termín mi dá až po 2 týždňoch čo má furt plné, lebo inak sa čaká ráno o 6.00 na časenky. Dá 15 časeniek a hotovo. A v tejto kose sa mi tam 3x mrznúť nechce teda, beztak je tam ráno plno dôchodcov a k lístku sa dostať sodoma-gomora. No super som si zavarila na ďalší problém. Tak sa chcem s vami poradiť, či sa vám niečo podobné už prihodilo a ako ste to riešili. Krčná povedala, že sa to vraj môže zas naplniť hnisom no a potom len mandle von!!!! Ale preboha načo mandle von, však ja mám angínu tak 1x za 10 rokov. keby sa mi to opakuje každý mesiac, tak jej rozhodnutie chápem, ale nie toto!!! Ak sa vám niečo podobné prihodilo, uvítam každú radu, či skúsenosť, lebo našťastie angíny nemávam a teraz pred novým rokom ach jaj... Mám ísť za obvodnou či za krčnou? Tiež sa vám po takomto zákroku zas urobil hnisavý čap? Čo by ste robili na mojom mieste? Ďakujem vopred.
@ena70 neboj sa urcite je ucinny. Tantum verde, salvia, sol, maju v podstate rovnake ucinky. A ze je chvilu po zaruke nevadi. Neboj sa, hlavne klud. Uz robis maximum, ak budes mat velke bolesti daj si ibalgin a priebezne kloktaj. Rano by malo byt lepsie. A ked nie este vzdy mas moznost ist na orl.
@ada274 uf mas pravdu ze nie som uplne v klude 🙂...len som sa bala ze som si to vsetko dobabrala uplne zbytocnym vytlacanim capu.... a mam obavy z dalsej anginy....vies ma vyplasilo to biele zasa v krku... no budem kloktat a uvidim....ale asi radsej pojdem za svojou doktorkou...na orl sa caka na listky od rana od 6.00 a vymrznut sa mi nechce 🙂....hneva ma to ze ide Silvester a novy rok....lebo neviem ci aj moja doktorka bude ordinovat a vies ked mi zacala angina tak na pohotovosti som dostala Azitrox - 3 dnove atb a z tych som sa cela vysypala a bola fialova od hlavy po paty....potom mi moja mudr dala Ospamox a bolo ok...
@ena70 Urcite si nadalej kloktajte hrdlo bud salviovym odvarom alebo spominanym rozotkom Florsalmin, vyborne antibakt. ucinky ma aj sol, najlepsie himalajska. Osobne mame velmi dobru skusenost pri diagnostikovanom chronickom zapale mandli (ako nasledok castych angin) s prirodnym atb - tinkturou z kapucinky. Je napomocna v boji proti viacerym druhom bakterii, virusov, volaju ju tiez mocovy penicilin, kedze pomaha pri zapaloch a ochoreniach moc. ciest a obliciek.
Odporuca sa uzivat pravidelne kazdych 8hodin, a to este aj par dni po odzneni priznakov.
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

Ja mam chronicku anginu, doktorka mi povedala dve moznosti, bud si dam mandle vybrat a je velka pravdepodobnost, ze mi to pojde na priedusky , alebo si mandle necham.Nedala som vybrat, sice mi to obcas zahnisa, ale prejde to..