icon

Antibiotiká tretíkrát za mesiac. Ako ochrániť trávenie?

4. feb 2025

Ahojte. Po porode riesim trhanie zubov - dlhy pribeh, vela problemov s kostou po zakrokoch, mavam antibiotika skrz zapal a podobne. Pri prvych som uzivala probio Biopron, pri Zinnate, ktore som skoncila vo stvrtok tiez Biopron a teraz uzivam tretie a Biopron tiez no uz ma prehana, citim, ze mam rozsalovany zaludok aj creva. Mate skusenost s inymi?

nikpa
4. feb 2025

Na trhu je toľko probiotik, stačí len zájsť do lekárne a spýtať sa. Vo všeobecnosti je dobré, ak ich berieš dlhšie, tak aj prestriedat. Neviem prečo si 3x zvolila tie isté. Dobré sú napr. Probio fix alebo Bio-Kult také oranžove, obsahujú 14 kmeňov.

tanyan
4. feb 2025

Ja mám dobré skúsenosti s Hylakom.

anavixy
4. feb 2025

Probiofix inum, Enterol, Nekadex, kludne k tomu aj Hylak.

stellarstar
4. feb 2025

Ku každým ATB užívať probiotika tak nebudú ťažkosti

stanulienkat
4. feb 2025

Biogaia

zabka79
4. feb 2025

Pozri si na krabicke ktore toho maju najviac, niekde miliony v inych miliardy bakterii no tak ten. Mna osobne probiotikum pred hnackou po atb neochrani ale urcite ich brat treba. Skus pridat caje na zaludok a creva.

autor
4. feb 2025

@nikpa probiofix som uzivala, viem, ze v lekarni poradia 100 druhov ale ja uz problem mam

autor
4. feb 2025

@stellarstar uzivam a aj tak nepomohlo

autor
4. feb 2025

@zabka79 pijem, kupila som si priamo na to 😔

maybe888
4. feb 2025

Biopron premium je dobre ku antibiotikam, odporuca sa spolu s antibiotikami, aj probiofix je vhodny spolu s ATB, nie kazde probiotikum je vhodne uzivat subezne s antibiotikami, aby malo efekt. Hylak nie je probiotikum v pravom zmysle slova, su to vlastne metabol. produkty prospesnych bakterii, ale je vhodny na uzivanie s antibiotikami. Enterol, Nekadex - su vhodne pri infekcnych hnackach, hnackach z cestovania a pod.

aandrea9
4. feb 2025

Užívaš tie probio dve hodky po atb? Lebo tak by sa mali.

s1s4
4. feb 2025

ja mam vzdy biopron premium ale ako @zabka79 mne nikdy probiotika nepomohli, pomohla mi konzumacia bananov - 2-3denne a caj na zaludok tusim teekanne (netusim ako sa to pise) a ked uz som mala az krce tak som sa vyhybala aj mliecnym vyrobkom

autor
4. feb 2025

@aandrea9 nie vacsinou s 🙈

autor
4. feb 2025

@s1s4 skusim tie banany pridat a necham asi iba hylak, mam pocit, ze mozu probio stat aj 100 € a prd z toho 😑

autor
4. feb 2025

@maybe888 dakujem 🍀 pracujes v lekarni? mas prehlad 👌

34katka34
4. feb 2025

Žalúdok máš preto rozhádzany, lebo užívaš zle probiotiká. Probiotiká sa majú užívať 2-3 hodiny po antibiotikách.

s1s4
4. feb 2025

autorka, tie probiotika by som nechala, moze to rozhadzat mikrofloru este viac a navyse este ak su tie atb casto, radsej teraz minut aj keby o par stoviek viac ako sa potom zaoberat dalsim zdravotnym problemom
ked tak skusit uzivat probiotika az 3-4hod po atb (odporucane je 2-3hod) a najvyssiu moznu davku (napr su 1-3tbl denne tak das 3denne)
a precitat si viacero odporucani, skus pridat k probiotikam actimel, ja s nim probiotika zapijam (ano je tam mlieko ale v male mnozstvo)
samozrejme tak, aby ta to financne nezruinovalo
ja by som radsej bola pos*ata ak by od toho zalezal moj jedalnicek skrateny o jedno jedlo na ukor probiotik

s1s4
4. feb 2025

a este..hylak su tiez forma probiotik

autor
5. feb 2025

@s1s4 ano tie si davam aktualne a premyslam ktore

aandrea9
5. feb 2025

@autorka mne na infekčnom vyslovene prízvukovali, že probio až dve hodky po atb aby som nehnackovala. A pomohlo.