Antibiotiká tretíkrát za mesiac. Ako ochrániť trávenie?
Ahojte. Po porode riesim trhanie zubov - dlhy pribeh, vela problemov s kostou po zakrokoch, mavam antibiotika skrz zapal a podobne. Pri prvych som uzivala probio Biopron, pri Zinnate, ktore som skoncila vo stvrtok tiez Biopron a teraz uzivam tretie a Biopron tiez no uz ma prehana, citim, ze mam rozsalovany zaludok aj creva. Mate skusenost s inymi?
Ja mám dobré skúsenosti s Hylakom.
Probiofix inum, Enterol, Nekadex, kludne k tomu aj Hylak.
Ku každým ATB užívať probiotika tak nebudú ťažkosti
Biogaia
Pozri si na krabicke ktore toho maju najviac, niekde miliony v inych miliardy bakterii no tak ten. Mna osobne probiotikum pred hnackou po atb neochrani ale urcite ich brat treba. Skus pridat caje na zaludok a creva.
@nikpa probiofix som uzivala, viem, ze v lekarni poradia 100 druhov ale ja uz problem mam
@stellarstar uzivam a aj tak nepomohlo
@zabka79 pijem, kupila som si priamo na to 😔
Biopron premium je dobre ku antibiotikam, odporuca sa spolu s antibiotikami, aj probiofix je vhodny spolu s ATB, nie kazde probiotikum je vhodne uzivat subezne s antibiotikami, aby malo efekt. Hylak nie je probiotikum v pravom zmysle slova, su to vlastne metabol. produkty prospesnych bakterii, ale je vhodny na uzivanie s antibiotikami. Enterol, Nekadex - su vhodne pri infekcnych hnackach, hnackach z cestovania a pod.
Užívaš tie probio dve hodky po atb? Lebo tak by sa mali.
@aandrea9 nie vacsinou s 🙈
@s1s4 skusim tie banany pridat a necham asi iba hylak, mam pocit, ze mozu probio stat aj 100 € a prd z toho 😑
@maybe888 dakujem 🍀 pracujes v lekarni? mas prehlad 👌
Žalúdok máš preto rozhádzany, lebo užívaš zle probiotiká. Probiotiká sa majú užívať 2-3 hodiny po antibiotikách.
autorka, tie probiotika by som nechala, moze to rozhadzat mikrofloru este viac a navyse este ak su tie atb casto, radsej teraz minut aj keby o par stoviek viac ako sa potom zaoberat dalsim zdravotnym problemom
ked tak skusit uzivat probiotika az 3-4hod po atb (odporucane je 2-3hod) a najvyssiu moznu davku (napr su 1-3tbl denne tak das 3denne)
a precitat si viacero odporucani, skus pridat k probiotikam actimel, ja s nim probiotika zapijam (ano je tam mlieko ale v male mnozstvo)
samozrejme tak, aby ta to financne nezruinovalo
ja by som radsej bola pos*ata ak by od toho zalezal moj jedalnicek skrateny o jedno jedlo na ukor probiotik
a este..hylak su tiez forma probiotik
@s1s4 ano tie si davam aktualne a premyslam ktore

Na trhu je toľko probiotik, stačí len zájsť do lekárne a spýtať sa. Vo všeobecnosti je dobré, ak ich berieš dlhšie, tak aj prestriedat. Neviem prečo si 3x zvolila tie isté. Dobré sú napr. Probio fix alebo Bio-Kult také oranžove, obsahujú 14 kmeňov.