icon

Antidepresíva a úzkosti

pabloes
8. dec 2025

Čaute, chcem sa s vami podeliť o názor od roku 2019 beriem AD, vystriedal som ich už mnoho, momentálne beriem 225mg alventu, tú 225mg beriem asi 10tydeň a celkovo ta titracia prebieha od 20oktrobra, plus mirzaten 30mg a neurol 0,75mg snažim sa ho znižovať pretože raz som sa už so závislosti na bzo liečil, ale teraz to bez neho nešlo. Liečim sa na epizódy ťažkej depresie s úzkosťami. Mávam často samovražedné myšlienky, nechce sa mi žiť, nevládzem sa už takto trápiť , kto si to zažil ma pochopí. Stále sa cítim nič moc hoc je to lepšie ako na začiatku, nič ma nebaví, len prežívam. Dnes idem k psychologičke. Myslíte si, že tá 225mg je málo, alebo treba počkať? Jedine čo mi pomáha cíťiť sa dobre je ten prekliaty neurol, niekto kto má podobné problemy?

brontofuz
8. dec 2025

treba ist na terapiu

pabloes
autor
8. dec 2025
@brontofuz

treba ist na terapiu

@brontofuz dnes idem, neviem sa tešiť je to hrozné takto žiť

anonym_4be81c
8. dec 2025

225 mg je dosť, maximum je 300 mg. Ja som pri 225 mg išla do nejakej divnej mánie, čo ja nemám bipolárnu poruchu. Skús zvýšiť radšej mirzaten na 45 mg, a prípadne pridať sulpirid. Mne krásne zabral na úzkosti a depresie. Minimálna dávka 50 mg denne, beriem ju už iba obdeň.

lucyluska
8. dec 2025

@pabloes
Inak, dozvedela som sa že úzkosti sú aj nediagnostikovane ADHD.
V živote by ma nenapadlo že by som ho mohla mať.
A liečim sa na úzkosti vyše 10r, aj alventu beriem aj terapie mám...a tu sa dozviem že zrejme mám adhd, do prčic...

oliolijanka
8. dec 2025
@pabloes

@brontofuz dnes idem, neviem sa tešiť je to hrozné takto žiť

@pabloes Preco beries tolko vela liekov? Ako k tomu prislo? Alebo inak, v akom stave si bol v roku 2019. Udialo sa nieco?

(Nie som psycholog, len ma to zaujima a pripadne rada pomozem, ak budem vediet)