Antidepresíva - skúsenosti
Lekár mi odporúčal AD nechcem veľmi lieky poraďte tie čo užívate užívali ste áno či nie a aké dávky ste brali? Užívali ste aj anxiolytiká aj tie mi chce dať užívali ste prosím skusenosti? ďakujem
@bubula_007 Dobre to poznam, no, vsetko je to v nasich hlavach, ono, ked to pride, netreba sa toho zlaknut, ale povedat si, no a co, ako pride, tak aj odide 🙂 Hlavne, nebat sa toho, a nepremyslat nad tym, hlavu si treba na cely den zamestnat, niekedy aj pre mna je to velmi tazke, ked to pride, no, otazka preco mi nepomoze 🙂 Tak Ti prajem pekny den..a ozvi sa, ako sa mas 🙂
@femme13 na tvojom mieste by som skusila AD, mne velmi pomohli a neboli ani silne. volaju sa citalopram alebo citalec, to je to iste. a na doplnenie xanax, podla potreby, ak citim, ze na mna zase nieco lezie a potrebujem sa ukludnit. nemam pocit, ze som z nich pribrala. mozno trochu, ale nic strasne. drzim palce. 🙂
Dobrý deň, ja som 3 roky užíval antidepresíva SERLIFT v dávke
200mg, v marci 2010 som ich začal užívať a v júni 2013 vysadil.
Vysadil som ich ale náhle, nie postupným znižovaním. Prosím vás,
ako dlho môže trvať Syndróm z vysadenia(abstinenčné príznaky) po
vysadení ? Lebo niekoľko mesiacov po vysadení ma trápili hlavne
bolesti hlavy, nevoľnosť, poruchy spánku a problémy s pamäťou.
Pravdepodobne mi hrozí aj riziko návratu samotnej depresie. Ale chcel
by som už proti depresii bojovať radšej bylinnými čajmi.
Za pomoc ďakujem.
Boze zeny.ani neviete aka som rada ze som si nasla tuto temu.potesi to cloveka ked vidi ze nie je v tom sam
Aj ja uzivam....cymbalta 60 mg...raz denne....
Ahojte baby ja sa liecim uz pol roka z depresie beriem escitalopram a na noc nykob no chcem sa opytat mate niekto otupene emocie ja sa neviem nanic tesit no ani plakat a taky neostri pohlad taka som ako keby opita moze to byt tyma liekmi.
Ahojte a je tu niekdo kto da dostal z panickej poruchy bez AD?len terapie a sedenia u psychologa?
@janula2511 to by aj mna veru zaujimalo
@ruzicka32 aj ty trpis panikov?
Dobrý den, neviem ci to sem patri, ale potrebujem radu od doktora, pretoze sa hanbim resp. nechcem sa to opytat svojej doktorky. Trpim uzkostou na ktoru mi boli predpisane tabletky coaxil..na zaciatok beriem iba jednu tabletku rano, tabletky beriem zatial dva tyzdne. Pred mesiacom som sa bola dat zaockovat prvykrat proti kliestovej encefalitide ( ockovanie pozostava z troch davok) a teraz sa mam ist ockovat druhykrat a moja otazka znie, ze ci nebudu mat antidepresiva coaxil a ockovacia latka proti kliestovej encefalitide na seba nejaky negat. vplyv (momentalne neviem nazov tej ockovacej latky, ale ak to bude potrebne, zistim a napisem). Za odpoved velmi pekne dakujem.
@janula2511
@ruzicka32 baby da sa
Niekedy treba doplniť vitamíny skupiny B. Vitamín b3 - niacín v práškovej forme /nie no-flush / mnohým pomohol, spôsobuje neškodné začervenanie a svrbenie tela, ktoré prejde po pár minútach, preto treba začať s nízkymi dávkami po jedle napr. 20 Mg, potom postupne zvyšovať na vyššie dávky. Plus ďalšie iné prírodné preparáty /5Htp,.../ doplniť minerály /Zn,Mg,.../
V rámci tejto témy by som sa chcela spýtať či má niektorá z Vás skúsenosti s Magrilanom..(?)
Ahojte,aj ja potrebujem pomoc,po polročnom trapení,kedy som mala stavy uzkosti,zavrate,strach mi lekárka minulý týžden povedala ,že je to panická porucha,nasadila mi paretin tbl-2dni štvrťku,potom týžden pol tbl,od soboty beriem polku tbl a je mi strašne ☹ mám pocit trpnutia ruk,nôh,horučava,neklud depresie,nic ma nezaujíma,dnes som to nevydržala,volala som jej ,povedala,že mám znova skusiť 2dni štvrť tbl.tak neviem ako to zvladnem,k paretinu mam rano a večer užívať 1/2tbl.frontin,neviem,či mám dalej užívať lieky,lebo je to oveľa horšie než ked som ich nebrala,alebo mám vydržať a bude to ok,lebo lekárka mi povedala,že by to malo prejsť a potom bude ok,ak by ešte niekto vedel o dobrej psychologičke v Ke,prosím kontakt,dakujem pekne
@bodka322 na ucinok vsetkych AD si treba pockat 2-3 tyzdne, niekedy dokonca aj dlhsie... mne citalopram zabral prvykrat hned po 2 tyzdnoch, po roku som ho postupne vysadila, vydrzala som bez liekov cca rok. stavy sa mi vsak vratili, takze som zacala brat citalopram zase, ale mala som take silne uzkostne stavy, ze mi vyse mesiaca nezaberal aj po zvyseni davok, potom mi predpisala paretin. napriek tomu som vsak dalej brala overeny citalopram a ten nakoniec skoro po 2 mesiacoch zabral... momentalne neberiem nic uz rok a pol, ale keby mi malo byt zle, urcite min. na pol roka zase zacnem s liekmi.... 🙂
@zuzulianka84 ja beriem paretin ,najprv 3týždne 10mg,teraz už 3,týždeň 20mg,ale je to ozaj zle,nemám už stavy paniky,ale je mi zle z tých liekov-stavy uzkosti,nechuť do jedla,nič sa mi nechce,stavy horúčavy,potom zimnica,počkám na kontrolu,porozprávam sa s lekárkou,tak som dufala,že mi to prejde,ale mám chuť prestať brať lieky
Ahojte maminky. Chcela som sa opytat kto predpisuje tieto lieky?psychiater ci psycholog a staci k nemu zajst alebo musite mat listok od obvodneho. Mavam sem tam depresie a uzkostne stavy,ale neviem ci je nutne navstivit odbornika...kedy,alebo pri akych priznakoch ste isli vy?dakujem velni pekne za rady.
Na úvod chcem napísať, že tiež som brala AD. Preto vás prosím, ak je to čo i len trošku možné, tak neužívajte antidepresíva (tie by mali byť poslednou voľbou). Skúste riešiť konkrétny problém a nie následok, pretože každá psychická porucha má nejaký dôvod. Vyskúšajte pozitívne myslenie, zmenu života, zmenu stravy, zmenu zamestnania, naučte sa ľuďom hovoriť NIE (každý je len človek), nájdite si koníček (hoci len počúvanie hudby), vyskúšať vitamíny a výživové doplnky. Nezaťažujte sa zbytočne problémami, ktoré neviete vyriešiť a to aj napriek tomu, že sa dejú aj smutné a tragické udalosti. Nie som zatiaľ matka, ale je mi smutno keď vidím ako si ženy jedna druhej odporúčajú AD s tým, že sú ochotné obmedziť svoj rozvoj, svoju schopnosť tešiť sa z rodiny a zo života (bez AD je to oveľa lepšie). Nakoniec len dodám, že nikoho neodsudzujem a každú jednu ženu chápem, pretože poznám stavy úzkosti, panického strachu, nespavosti, ale treba proti tomu bojovať aj iným spôsobom. 😉
Držím vám palce 🙂

@kalv tak dala som sa na lieky aj ja hádam to dopadne dobre a nebude to ešte horšie hormony robia isto svoje to viem aj podľa seba vtedy som doslova neznesiteľná 😀