Timonil retard liek - skúsenosti

amanda12
28. júl 2016

Užíval alebo užíva niekto z Vás TIMONIL? aké s ním máte skúsenosti? Brali ste aj počas tehotenstva? v akej dávke? Ja mením antiepileptika z GABAPENTINU na TIMONIL pre plánované tehotenstvo. Gabapentin som brala kvôli epi už len udržiavaciu davku 2x300 mg. TIMONIL mam brať 2x150 mg no bojim sa že to bude prislabé. Kolko ste brali? Dokonca mi lekar povedal že by ma chcel dostať na davku 1 x 75 mg. A mali ste nejake vedlajšie účinky z TIMONILU? Ja som týžden brala k večernej davke gabapentinu 75 mg timonilu bolo to v pohode. Teraz asi 4 den beriem rano 300 gabapentik + večer 150 timonil, je mi toršku divne, pripisujem to zmene lieku, možno si namýšlam ....

n0mi
28. júl 2016

Su aj menej skodlive epileptika ako Timonil. Timonil sa hromadne predpisoval zaciatkom 70/80rokov. A velmi to poskodzuje vajicka,meni dna strukturu cize dieta moze byt a nemusi byt poskodene. Mojej mame kvoli tomu ze od detstva brala timonil a ju ti znicilo neodporucali otehotniet,
a ked sa stalo posielali na potrat ze dieta bude poskodene. Brala davku len vecer, este nizsiu ako mala, len aby nedodavala nam ako detom tolko skodlivin. Uprimne so mnou problem nie je ale moj brat ma dysgrafiu/adhd. A hej lekari to pripisali k antiepileptikam.

n0mi
28. júl 2016

Takisto mali podozrenie u mna na epi, dali mi na tri dni timonil, a fest zlemi bolo a spala som 20h a to som brala polku tabletky. Ale rob ako myslis. Ja osobne by som nesla do neho.

amanda12
autor
28. júl 2016

@n0mi ☹ lekar mi povedal, že z hladiska otehotnenia su po lamotrigine/lamictale najbezpečnejšie pre dieťa. A ja beriem Gabapentin a ten je vraj lepší ale v tehotenstve s nim nie su také skusenosti. Ako vieš že to velmi poškozuje vajička a meni dna strukturu? Ja som zúfala už neviem aké lieky mam brať. Na ten najbezpečnejší lamictal som alergicka

n0mi
28. júl 2016

@amanda12 lamotrigin mame nezaberal a mal mnoho neziaducich ucinkov. Aktualne berie len Levemed raz vecer, a berie ho uz velmi dlho, vyborne tlmi zachvaty. Uz nemala okolo 5r, samozrejme chodi na pravidelne eeg.
To co sposobuje timonil jej povedalo niekolko neurologov a aj onkologov /mala aj nador/, mala aj problemy otehotniet a bola tam chyba ze vajicka neboli kvalitne.

n0mi
28. júl 2016

Verim, ze si v dobrych rukach a vedia co robia. Smaizrejme ze liecba sa prisposobuje typu a opakovatelnosti zachvatov a plus ine xy veci.

amanda12
autor
28. júl 2016

@n0mi ☹ ☹ a neviem čo robiť, ja už vysadzam ten gabapentin (gabagammu) a začinam brať timonil ☹ jaaaj

n0mi
28. júl 2016

@amanda12 tak uvidis jako ti s nim bude. Ked velmi zle, ti ho vymenia. Mama kym dosla k levemedu tak presla plno liekmi. Z niektorych furt spala z inych schudla a vracala. Netreba nasilu nieco brat ked ti je zle. Uvidis.

n0mi
28. júl 2016

@amanda12 popripade skusit mizes svoj stav konzultovat a inym odbornikom. Aj tu na mk je skupina lekarov vedeli by i poradit.

amanda12
autor
28. júl 2016

@n0mi v akej dávke brala tvoja mamka timonil? a ako sa dostanem k tým odborníkom tu na MK?

n0mi
28. júl 2016

https://www.drugs.com/pregnancy/carbamazepine.html

Mas tam presne popisane ako to posobi na babo, ze to k nemu prechadza uz po polhodine a v akych organov sa to uklada u baba v bruchu.
@amanda12

n0mi
28. júl 2016

@amanda12 zdravotnici na MK
Brala ho rano vecer 1x 150mg.
Avsak pocas tehu brala len vecer a 75mg.

amanda12
autor
28. júl 2016

@n0mi dakujem ☹ a môžeš mi poslať ten link na tých lekarov? nemôžem to najsť

n0mi
28. júl 2016

@amanda12 chod do skupiny a blogy a tam to napis.
Alebo skus link neviem ci ti pojde
https://www.modrykonik.sk/group/6796/detail/

amanda12
autor
28. júl 2016

@n0mi dakujem velmi pekne. A mamka mala počas tehu aj zachvaty?

n0mi
28. júl 2016

@amanda12 pri mne lezala celu tehu doslova v nemocnici bola rizikova. A pri bratovi si nepamatam ze by mala. To uz som vnimala, bola som vacsia ked ho cakala.

amanda12
autor
28. júl 2016

@n0mi hmm, dakujem

sova76
3. máj 2017

Bola som tehotna pri Timonile...brala som davku 600 mg rano a tolko isto vecer. Syn ma 19 a je v poriadku. Ale su urcite lepsie lieky ako je Timonil. Mne zo zaciatku z neho byvalo hrozne zle - vracanie, poruchy rovnovahy, dvojite videnie...malatnost...ale skor to bolo sposobene zle nastavenou davkou, skratka ma predavkovali a dokonca dom prestala vidiet... Bola to moja najhorsia skusenost... Bola som nastvana na rodicov, lekarov...no na cely svet, ze ma nechali v takom stave pocas strednej skoly...ale odmaturovala som, dokoncila vysku. Nechali ma brat Timonil 20 rokov! Sice v nizsej davke, ale skodil mi. Nedavno sme zmenili na Depakine a je to super, akurat v tehotenstve sa nemoze vobec.

majka2211993
12. feb 2018

Dobry vecer potrebujem radu dnes mi bol predpisany timonil 150 lenze ako citam tak timto liekom sa lieci epilepsia lenze ja ju nemam bola mi zistena tetania tak nechapem ci sa timto liekom lie i viac chorob alebo ako?? Dakujem

beefreeee7
8. feb 2019

haha jasne liecia sa nim aj psych. poruchy ked si precitas na co vsetko sluzi tak zistis 🙂
čo sa tým všetko lieči :
- Epilepsia:
jednoduché parciálne záchvaty (fokálne záchvaty); komplexné parciálne záchvaty
(psychomotorické záchvaty); záchvaty grand mal, predovšetkým fokálnej genézy (grand mal v spánku, difúzny grand mal); zmiešané formy epilepsií
- Neuralgia n. trigemini
- Genuinná neuralgia n. glossopharyngei
- Bolestivá diabetická neuropatia
- Neepileptické záchvaty pri skleróze multiplex, ako je napr. neuralgia n. trigemini, tonické záchvaty, paroxyzmálna dyzartria a ataxia, paroxyzmálna parestézia a záchvaty bolesti
- Prevencia záchvatov pri alkoholickom abstinenčnom syndróme
Upozornenie:Karbamazepín sa smie používať na prevenciu záchvatov pri alkoholickom abstinenčnom syndróme len pri súčasnej hospitalizácii pacienta.
- Profylaxia manicko-depresívnych fáz, najmä, ak liečba lítiom nebola úspešná, alebo ak pacienti liečení lítiom majú rýchle zmeny fáz, a tiež, ak je liečba lítiom kontraindikovaná.

A viem to lebo to užívam tým že som Bipolárka 🙂

cilka83
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulla45
3. mar 2023

@majka2211993 zdravím. Chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s timonilom. Mne ho tiež predpísali koli tetanii