Antidepresíva - skúsenosti
Lekár mi odporúčal AD nechcem veľmi lieky poraďte tie čo užívate užívali ste áno či nie a aké dávky ste brali? Užívali ste aj anxiolytiká aj tie mi chce dať užívali ste prosím skusenosti? ďakujem
Idem na vyšetrenie k psychiatrovi, k rozvodu to potrebujem, že neyrpim depresiou ako muž tvrdí, ako to prebieha ženy? Ze hodku to trvá...
@redudas Ahoj, chceš vedieť ako prebieha vyšetrenie u psychiatra al. psychiatričky ? Tak najskôr sa ťa spýta či si sa niekedy liečila, aké si brala lieky a potom rozprávaš hlavne ty - čo ťa trápi, aké máš zdravotné a psychické ťažkosti. A následne p. dr stanoví diagnózu, ale v prvom rade dobrý psychiater ťa vypočuje a potom Ti poradí, či potrebuješ psychológa alebo psychiatra , ktorý predpisuje lieky. Ale tak. Ja chodím k mojej p. doktorke už 4 rok a je to tá najlepšia psychiatrička na svete - a to som pred ňou chodila k 4. Ale táto je výnimočná a veľmi, veľmi ľudská a chápavá p. doktorka. Veľmi rada tam chodím. Ale má strašne veľa pacientov, tak niekedy som vnútri len cca 10 al. 15 minút, lebo má denne 80 ľudí. Ale tak. Veľa šťastia prajem.
Mne nič neni, odisla som od muza, už to budú dva mesiace, tvrdí,ze som psych.labilna... chcem mať na papier,ze nie.
@redudas Ak ti nič nie je, tak načo potrebuješ papiere k rozvodu ? Nech si tvrdí tvoj muž čo chce, ak on nemá žiaden doklad o tvojom zdrav. stave, a ty si OK, tak ja si myslím, že zbytočné je ísť k psychiatrovi pre takú somarinu. Ja si myslím, že oni majú zložitejšie prípady, ako si ty.
Ja mu to chcem dokázať, psychos pýta 50€ zs hodino e vyšetrenie.
zdravím vás,som sklamaná,po týždni ked mi bolo super,včera sa mi to vratilo zas-neklud,nevolnosť,úzkosť,strach,teplo,zima,proste zle ☹ tak som sa tešila,že už bude iba dobre a neviem,čo sa deje ☹ v stredu idem na kontrolu som zvedavá,čo mi povie lekárka,prečo to tak je
@kachita máš pravdu AD z nás nerobia supermanov, ale mne veľmi pomáhajú. Ešte je dôležité aké AD ? Lebo ja som vystriedala veľa AD a až posledný rok mi trafili AD - je to na náladu, proti úzkosti, na udržanie hormónu sérotonínu - na hladine alfa. Pred 1,5 roka som sama vysadila AD a o pol roka sa mi vrátila taká depka, úzkosti, a všeličo možné, že som nevládala nič robiť, ani vstať z postele, vlastne postarať sa sama o seba. Takže mne veľmi AD pomáhajú. Nemám také nálady, ako v minulosti - a tiež sú dni kedy ma prepadne menšia depka, alebo melanchólia, nejaké negat. myšlienky, ale potom si spomeniem, že aký je krásny život, že sme ako tak zdraví, lebo ľudia majú oveľa ťažšie nevyliečiteľné choroby ako my. Ale tak. A v predchádz. príspevku, čo píše bodka 322, tak týždeň - že má nekľud, úzkosť, strach - to sa stáva i zdravým ľuďom - ja by som jej poradila - stále užívať lieky, pracovať, smiať sa, zabávať a tešiť sa zo života. Ale tak. Pekný večer.
@bodka322 ahoj,prosim ta nasla si napokon nejaku dobru klinicku psychologicku,alebo beries len lieky?
Mam 7 mes dcérku,citim ze sa mi po rokoch vracia uzkost,nechcem zatial brat ziadne lieky,malu este kojim...rada by som skúsila terapiu a ine moznosti.aj ked z minulosti nemam okrem AD bohvieake pozitivne skúsenosti.
Dakujem za odpoved.Som z Ke.
@janka2112 ,nebola som zatial u psychologičky,beriem iba AD,je to oveľa lepšie,aj ked občas mi je zle,ale to sa nedá porovnať s predchádzajucimi stavmi,lekárka mi povedala,že najprv skusime lieky,potom sa uvidí,tak som to neriešila,tbl.beriem 2 mesiace tak ešte počkám a potom budem hľadať dobru psychologičku,ale znami a rodina ma presviedčajú,že dobrý psycholog môže byť aj niekto znamy,z rodiny,niekto blízky 🙂
Ahojte pri panickej poruche aj tocakmi zavratmi a celkovov slabosťou trpite?
@janula2511 Pri histaminovej intolerancii su vsetky Tebou vymenovane priznaky.
@charity bola som u alergologa a tam vysli vysledky negat na histamin.takze neviem.ja si myslim ze to je zo psychiki.
Dobrý deň. Dievčatá máte niektorá skúsenosť s užívaním Paroxetina a Lorezepam normon? Beriem ich 14. den a mám veľmi slabý spánok. Ráno sa budím so strachom aký bude deň a kedy to konečne začne zaberať a budem môcť žiť a nie prežívať. Ďakujem za každú odpoveď.
@elegancia Ahoj. Nemám skúsenosť konkrétne s týmto liekom, ale môžem ti napísať môj názor. Ja užívam tiež AD a všetky AD zaberajú za 4 - 6 týždňom. Takže, ak ty niečo užívaš 14 dní a očakávaš nejaké výsledky, si na veľkom omyle. A veľmi dôležité je i nájsť si dobrého psychiatra, ktorému budeš veriť, budeš ho mať rada, ktorý ti nebude len predpisovať lieky, ale bude ťa i počúvať. A to v dnešnej dobe je veľký problém. Ja som takého odborníka hľadala pomaly 5 rokov, až som ho našla v Ba - a cestujem za ním cca 2 hod. Lebo som z malého mesta na západ. Slovensku. Ale tak. Ak budeš mať nejaké otázky, kľudne sa pýtaj. Nie som vyštudovaná lekárka ani zdravotná sestra, len obyčajná baba, ktorá berie Ad vyše 3 rokov. Ale tak. Maj sa pekne.
Presne tak. Ja som sa tiez trapila 2 mes.kym nastal účinok a všetko je fajn.treba vydržať a bude dobre.
@petraxy6 wau a stavy sa ti nevracajú?Ja beriem päť mesiacov pred siedmimi rokmi som brala a tiež vysadila po trištvrte roku...Tak veľmi si prajem nech to je aj teraz...
Inak kočky ja tie užívam paretin 20 mg vidím že nás tu je viacero... snažila som sa to zvládnuť bez ad sama ale nedalo sa doslova som len prežívala a teraz mi je nepochybne lepšie...
Dievčatá. Prosim.ja beriem paretin 20mg,vsetko fajn,len sa v noci strasne potim,vravela som dr.povedala ze to môže byť vedľajší ucinok ak tak mi zmeni ad,uzivam ich 7 mes.nechcem menit.ma niektora taktiez take potenie?bojim sa ci to nebude niecim inym
Brala som paretin a spitomin.bolo mi hrozne asu mesiace. Potom som vysadila spitomin,beriem uz iba paretin,je mi teraz super,je to neporovnatelne.
Mamičky ktoré máte skúsenosti myslíte že môžem pri liečbe ecitilom aj naďalej pokračovať vo fitness? Cítim sa ponom slabšia...
Prosím vás mamičky trpím panickou poruchou... Máte snou skúsenosti? Ak mám záchvat a prejde popadnu má depresie... Predpísaný escitil
ahojte baby...vsetko co opisujete poznam dokonale uz zopar rokov....mne sa PP vyvrbila v uzkostnu poruchu...PP som mavala v mladsom veku po VS a tak....teraz uzkost...pocit strachu,nekludu....vnutorne napatie,potenie sa....neschopnost sa sustredit na veci....pocit zo zlyhania,strachu z buducnosti zo smrti a tak....
pri PP klasicy zachvat,vysoky tep,hyperventilacia....pocit na omdletie,na skonanie miestami,po odozneni ulava....trpnutie ruk,palava na hrudi...proste panika jak fras
uplne najlepsie mi robi stary znamy seroxat orig
komukolvek budem vediet pomoct cez spravu ,pomozem....aj telefonatom...mne to dost pomohlo v najhorsom🙂
drzim palce

@bodka322 supeeeeeeeer teším sa, trebalo len vydržať 🙂 už bude len dobre, užívaj si život 🙂