icon

Antidepresíva - skúsenosti

femme13
23. nov 2013

Lekár mi odporúčal AD nechcem veľmi lieky poraďte tie čo užívate užívali ste áno či nie a aké dávky ste brali? Užívali ste aj anxiolytiká aj tie mi chce dať užívali ste prosím skusenosti? ďakujem

Strana
z5
livi07
5. jan 2021

@petraxy6 dobrý deň viem že to už bolo dávno keď ste toto písali, ale môžte mi prosím napísať? 🙂

laurab1234
8. jan 2021

@zuzulianka84 ahoj,ako sa ti dari? Mam podobne psychicke stavy. Dostala si sa z nich uplne?co ti pomohlo?dakujem za odpoved.

janula2511
5. feb 2021

Takže baby ste rady, že ste začali brať AD? a je tu niekdo čo oľutoval že ich začala brať?

karmen007
6. feb 2021

@janula2511 ahoj, ja keď som prežívala úzkosť e stavy, tak mi veľmi pomohli ad. Ano, bola som v tej dobe rada, že sú nejaké lieky, ktoré mi vlastne doplnili hormón serotonin, zmiernili depresie atď. Ale o niekoľko rokov som si v hlave povedala, že ja vôbec nepotrebujem ad??? Tak som volala lekárke, či môžem ich vysadiť, súhlasila a odvtedy ich neberiem. Som veľmi šťastná, že fungujem bez liekov a verím, že veľa rokov to tak zostane. Všetko je v hlave a o nastavení psychickom, tak i fyzickom. Takže, to je moja skúsenosť.

janula2511
6. feb 2021

@karmen007 ako si ich vysadzovala? Vtedy si sa ako cítila? A myslíš že AD ti pomohli?

karmen007
8. feb 2021

@janula2511 Ahoj, ako som písala už vyššie, tak ohľadne toho vysadenia takto. Volala som lekárke a povedala som jej, že sa cítim výborne a že som vysadila lieky. A že už k nej nebudem chodiť a ona súhlasila, že keď sa cítim Ok, nech vysadím. A na tú tvoju druhú otázku, že ako som sa cítila ????? Cítila som sa perfektne, keď som ich vysadila. Ale ja som nemala veľa AD - ja som užívala len 1 tabletku - aj to len ráno. Takže som nemala horu liekov ako má veľa ľudí. Ja keď som tam k nej chodila, tak tam bolo veľmi veľa ľudí, ktorí sa cítili zle, teda ja som to na nich videla. A AD mi v tej dobe pomohli, ako som písala už vyššie. Ale nezabúdaj, že i keď AD pomôžu - teda podľa diagnózy - akú každý má - tak všetky AD majú veľa nežiadúcich účinkov !!!!!!! To je podstatná vec, na ktorú netreba zabúdať !!!!!

frankovka5
14. feb 2021

Dievčata, pomôžte, poradte, už asi 6 týždnov mi je zle, uzkosti, panika, depresie, zúfala situácia doma, manžel to už nezvláda, nemôžem jesť, mam len 46 kg, psychiatrička mi dala zatial iba helex polovičku z 0,25 mg rano/večer, asi to nestačí, dostanem sa z toho? čo ak nezaberú AD, strašne sa bojím! :(

lucinkamt
13. mar 2021

Ahojte, viem že to je stará téma niektoré už možno neberiete paretin ale chcela by som sa spýtať. Beriem ho prvý týždeň aj 2 dní. Prvý týždeň som brala len pol tabletky a teraz si už mám dávať celú. Lenže ja som po Tom paretine neskutočne unavená a býva mi zle pocit na zvracanie. Viem že nejakú dobu trvá kým si telo zvykne a jedno s druhým ale prejdú tieto vedľajšie účinky či mám radšej zavolať svojmu dr a poradiť sa s ním? Ďakujem 🙂

janula2511
4. apr 2021

Prosím vás a pri užívaní ad, vám odznelo aj točenie hlavy?

olsan
4. apr 2021

@karmen007 prosím ťa a aké ad si brala?

karmen007
5. apr 2021

@olsan ahoj, ja som brala Zoloft.

esselte
19. apr 2021

@lucinkamt paretinu chvíľu trvá, kým zaberie, ja som ho zacala brat asi 6 týždňov dozadu a ešte to nie je úplne ok, beriem okrem neho ešte aj iné lieky

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
janula2511
4. okt 2021

Ako sa cítite? tie čo už nejaký čas ich beriete. Je vám dobre?

nelly1310
13. nov 2021

@zuzulianka84 ahoj aku davku mg si brala?

1stefi121
6. dec 2021

ahojte ako Vam zaberali AD ja sa bojim že my v začitkoch z nich prepne...a niečo urobim..

1stefi121
6. dec 2021

@karmen007 nemala si tažke stavy na začitkoch ked si ich brala?

cernica75
15. jún 2022

@lubenka0806 ahoj moja,ak môžeš tak odpíš,ako si to zvládla bez ad

29467
3. nov 2023

Prosím vás mne dnes psychiater zmenil Citalec ktorý mi naordinovala to za Peretin kto ho užívate ako to bolo zo začiatku viem že každý sme iný ale len tak pre zaujímavosť ďakujem za každú odozvu.

anetka34
Autor odpoveď zmazal
olsan
5. feb 2024

@anetka34 Dobre ste urobili, ak Vám to nerobilo dobre; skúste užívať magnosolv /kúpite v lekárni aj bez predpisu/

anetka34
Autor odpoveď zmazal
annfuj
5. feb 2024

@anetka34 skúste od abczdravia@weltfit.sk vyživové doplnky, možno Vám to pomôže. Sú tam produkty a aj rady. Samozrejme nebudú účinkovať šup-šup, ale časom doplnia to čo telu chýba. Ale je potrebne zmeniť aj spôsob stravovania. Preštudujte si to ak Vás to zaujíma.
Za mňa, som spokojná.

anetka34
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5