icon

Arogantné správanie zdravotníkov

3. aug 2021

Bolo to zlé ale teraz to je este horsie a horsie .Clovek ,ktory ma za sebou tazku operaciu a ide si pochodit kazdy mesiac maraton kontrol od nemocnic cez ambulancie atd ...s vysledkom ze vsade kde pride zacina to tym ked otvori pani tetusa asi zdrav.sestra dvere a zacne na vas vrieskat , a tam sa to len začína ,nasleduju dalsi a dalsi zdravotnici....boze kde sa tento svet podeje
.Zdravotnikom by do povolania mali robit povinne pravidelne psychotesty. Pracuju aj s ludskou dusou nielen telom.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
antoniatonka
Autor odpoveď zmazal
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
beronsche
3. aug 2021

@viktorka48 no tak ktoremu si nerozumela!?! 😉
@antoniatonka este aj v anonymnej diskusii reagujes arogantne..

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
beronsche
3. aug 2021

@viktorka48 jasne 😉 rozumieme sa..

antoniatonka
Autor odpoveď zmazal
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
luuubik
3. aug 2021

Toto je naozaj problem a je dobre, ked sa o tom hovori. Ludia, co chodia po lekaroch, tam nechodia len tak zo srandy, su chori - vynimajuc dake preventivky, casto vystraseni, psychika v tom danom momente, ked cakaju u lekara asi tiez nic moc, velakrat su na danom mieste prvykrat, nevedia ako to funguje, kedze kazdy lekar si ide svoj system, niekto casenky, niekde sa caka, niekde vylucne objednava, niekde sa kvoli vysledkom, receptom ma klopat, niekde nie a atd. Pacienti dobre vedia, ze oni potrebuju doktora, nie on ich (hoci on ich vlastne tiez, ale v inom zmysle) a preto sa aj absolutna vacsina sprava pokorne (ak aj nieco urobia zle, nie je to narocky) , zato spravanie velkej casti zdravotnikov je nie ze zle, ale priam katastrofalne. Uplne ma sokuju argumenty, ze ok, vsak nech sme radi, ze to vobec dakto robi... Nebudu nas liecit Slovaci, v pohode, nech nas liecia Ukrajinci ci Rumuni, vsak preco to mali byt horsi lekari, len preto, ze sa narodili par km hore-dole. Ale aby si dakto vybijal nervy - a to este na tych najbezbrannejsich - to sme kde? Aj casnik v dnesnej dobe mozno casto robi pracu za dvoch ci troch, aj predavacka, postarka, hocikto... A keby sa k vam niekto z inej profesie spraval hulvatsky, je to tiez v poriadku, tiez by ste to presli mlcanim, ci sa ho nebodaj chudacika este obhajovali, ze ma toho vela? Ucitelka moze byt arogantna na vase deti a prepacite jej to, lebo je uciteliek malo a mozme byt radi, ze to este dakto za tych podmienok robi? Isteze nie - a takisto netreba bagatelizovat ani spravanie sestier a lekarov - je to tiez praca - mozno uslachtilejsia nez nejaka ina, v konecnom dosledku vsak stale ich praca. Vsetci toho mame vela v robote - ci niekomu dava sef plat za lelkovanie a zamestnava ludi nadstav, len aby mohli pravovat v pohode a bez stresu? Snivajte. Btw. lekar ma daku normu - ako ine profesie - kolko ludi musi osetrit? Teoreticky by nemal byt ambulantny lekar pod casovym stresom - kolko stihne osetri, kolko nie, nie - pacient nech pride zajtra, pozajtra, o tyzden, o mesiac ci o pol roka... Vsak tie cakacie doby su sialene. Viem, ze praca s ludmi je narocna, ale odtial potial. Akoby nestacilo, ze vacsina lekarov s ordinacnymi hodinami od 8 pride do roboty o pol 10, ze zoberie "po znamosti" x ludi mimo poradia, na ukor pacientov, co tam cakaju hodiny, ze si pomaly aj za pozdrav vypytaju nejaky poplatok... Otrasne. Jasna vec, ze je v zdravotnictve kopec problemov (ako aj v mnohych inych oblastiach), ale LUDSKOST a citlivost zdravotnikov musi byt na vysokej urovni, hned v tesnom zavese za odbornostou samozrejme, bez debaty. Absolutne nespochybnujem, ze su aj vynikajuci, trpezlivi a obetavi zdravotnici - velka poklona a klobuk dole pred nimi - ako aj problemovi pacienti, vsak nic nie je ciernobiele, no o tom, ze sa k pacientom spravaju - povedzme nekorektne, castejsie, akoby sa patrilo - niet pochyb.

antoniatonka
3. aug 2021

@viktorka48 máš potrebu má stále označovať, nerozumiem 🤔 Vyjadrila som svoj názor ako aj ty, budeš ma ešte dlho vytrvalo presviedčať o svojej pravde? 🙂 Ja som napísala jeden komentár, ty máš potrebu mi odpovedať v 10 ďalších , aj keď sa ťa nič nepytam .. ( a ja som hysterická)

autor
3. aug 2021

@luuubik 👏

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
petulda333
3. aug 2021

Mam pochodenych vela lekarov. Ci uz sama, s detmi ci s muzom. A s nicim takym som sa nestretla. Asi to, co vyzarujes aj dostanes. Ja naopak obdivujem tu trpezlivost. 2t dozadu som bola na operacii a vsetci boli velmi mili.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
petulda333
3. aug 2021

@viktorka48 ano, ja obdivujem. Zvlast tu u nas, ked maju plno pacientov z osad a pod. Zazila som to aj teraz v nemocnici. Krik, nadavky, uteky a necha 4r decko na izbe kt reve. Ano, maju zlatu trpezlivost, lebo ja by som takeho pacienta prefackala a priviazala k posteli. Netvrdim, ze nie su lekari ci sestricky kt su sproste, lebo urcite su aj take. No ja som nestretla a na druhej strane, sa obcasnemu vybuchu ci zlemu dnu nedivim

lula313
3. aug 2021

Správanie je nič, ale tá odbornosť doktorov je strašná. Mám v rodine onkopacienta, ktorému pri radioterapii zabudli!! ožiariť ďalšiu metastazu, lebo primár to neuviedol do papierov, že má dve. A keď sa mu začala ozývať, tak ho primár znova poslal na scan už 3x(za zivot sa môže človek absolvovať max 3-4), pritom ožarovanie nemôže dalsi rok absolvovať a pri tak nízkych výsledkoch by scan ani nemusel detekovať novú metastazu. A samozrejme na scan ho posielal mimo mesta, asi tam platia lepsie provízie. Ti lekari by si mali uvedomiť, že nie sú pekári a kvôli ich neodbornosti, umieraju ľudia

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
beronsche
4. aug 2021

@petulda333 najprv som to, ze si nikdy nestretla arogantneho zdravotnika brala ako dobre znamenie, vies, ze super, ze nema kazdy zlu skusenost.. Ale teraz mam skor z toho, co pises pocit, ze mas trochu inak hranice ako ja..
Ozaj kolko vybuchov zlosti, lebo ty mas zly den, by napr. tebe bol ochotny tolerovat tvoj sef? Tvoji kolegovia v praci? Mozes na nich naziapat, lebo ty nie si v pohode? Ak sa stretavas s dalsimi ludmi (zakaznici, obchodni partneri, spolupracovnici), mozes si na nich vyvrsovat svoju zlu naladu?

Nie som hysterka, vzdy sa snazim s kazdym jednat slusne, do prace zdravotnikov si nedovolim nijako zasahovat, kecat im do toho a napriek tomu mam taku skusenost s hospitalizaciou dietata, ze dnes lutujem, ze som vtedy neposlala oficialnu staznost..
Vyhadzovanie z osetrovne, lebo "pani doktorka je z vas nervozna a ak nepojdete zavolam NA VAS primarku" (ticho bez jedineho slova som tam stala a drzala dieta za ruku), snaha sestriciek priviazat dieta k postielke, napriek tomu, ze som bola ochotna ho drzat v naruci (vraj nemozem, lebo pokazim (!) infuziu), vizita zasadne vbehla do izby ako prepadove komando (ja som sa vzdy zlakla, nie to este dieta), namiesto pozdravu na mna lekarka (neskor som zistila, ze primarka odd) vystekla, doslova vystekla "polozte sem to dieta a odstupte!" a viac som bola vzduch.. Atd. atd.
A to nehovorim, co tam stvarali s romskymi detmi.. Ako po tych malinkych detoch vrieskali ako pomatene, napr. lebo dieta si dovolilo zaplakat..

Co tym chcem povedat? Aj ked som si vedoma hroznych podmienok, ake su v nasom zdravotnictve, myslim si, ze toto je skor o osobnosti konkretneho cloveka, ako o tych podmienkach..
Su ludia a ludia.. A nie kazdy by mal s ludmi pracovat, lebo moze mat sice odbornost, ale ked je raz necitlivy, arogantny buran...
A obdiv, ze niekto sa udrzi a "nevyfliaska" pancienta rozhodne nie je na mieste! Ani obhajoba, ze niekto ma zly den a tak vybuchne...
Je zaujimave, ako to maju mnohi ludia nastavene, ze kedze ide o lekara, ci sestru, su im ochotni tolerovat aj to, co by inym neboli ochotni ani len nahodou...

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
lesana25
4. aug 2021

To je zaujímavé, že ja takýto problém u lekárov nemam. Či to nebude aj tým, že pri príchode pozdravím, poznám zázračné slovíčka prosim a dakujem a viem povedať súvislú vetu, dokonca aj viac za sebou.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
4. aug 2021

@luuubik Súhlasím.
Táto téma celkovo je tak široká, že by vydalo na celú knihu. Ani najhoršia situácia v zdravotníctve nemôže spôsobovať, že zdravotníci sa nesprávajú podľa etického kódexu, podľa deklarácie práv pacienta a podobne. Dennodenne riešim sťažnosti pacientov na zdravotníkov a niekedy je to fakt hardcore čítanie.
Kto to nechce na Slovensku robiť, nech ide preč. Tak ako vlastne s každou profesiou. Lekár z Ukrajiny nie je o nič horší. Ani sestrička z Rumunska.
Ale na druhej strane - mnoho pacientov je neskutočne arogantných a chodí k lekárovi ako na klavír, aj keď nemá problém, to je tiež fakt. Viď dôchodcovské gangy každý deň u každého odborného lekára, ktorí si zamieňajú čakáreň s debatným klubom. Tu je proste nutnosť doslova prekopať celý komunistický zastaraný systém od základov.

Veľa spôsobujú poisťovne, ktoré nechú preplácať úkony, čo zdravotníkov ešte viac frustruje, lebo robia čo sa dá vlastne zadarmo, a to nedá každý. KOnečne je na stole návrh zákona, ktorý obmedzuje zisky poisťovniam, alebo o ňom rokuje pracovná skupina. Aspoň nejaký posun, aby vybraté peniaze šli reálne naspäť do zdrav. starostlivosti a nie do vrecák kompetentných ....
Väčšina lekárov je dnes s.r.o., takže sú to v zásade podnikatelia a pacient už nie je pacient, ale klient. Žiaľ.
A vzťah pacient - lekár nikdy nie je rovný. Aj keď by mal byť.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
sono2
4. aug 2021

@beronsche a potom ti povedia, že to preto lebo máličko zarobia. Toto je klasická odpoveď. Sestričky sú podráždene, lebo malo zarobia lebo veľa robia.
No.
Nemáme desať rokov a každý sme už niečo v nemocnici ležali. Či starí ľudia či mladí. A teda sestričky tam nelietaju ako na metle.
To nejdem písať o doliečovakoch ako bol môj otec vo vykaloch napriek tomu, že tam mal privátne plienky.
Takže ja kazdeho zdravotníka, čo sa mu nechce do Tesca dokladať a tam môže škriekať na ten tovar keď mu spadne z regálu.
Moja mama nádor na pľucnom jej sestra hovorila diagnózu medzi dvermi škriekala na ňu mama plakala ako malé dieťa, lebo niečo sa tam predĺžilo atď, veď na vyšetrenie čakáš všade. Ja by im tam dala...

viktorka48
Odpoveď bola odstránená