icon

Artroskopia bedrového kĺbu - skúsenosti

gabikamacikova
26. dec 2022

Ahojte, máte prosím niektorá skúsenosti s ASK bedrového kĺbu? Čaká ma to o mesiac a rada by som vedela, čo ma približne po tom čaká....budem vďačná,ak sa mi niekto ozve...

cukrik93
3. apr 2025

@gabikamacikova to si viem celkom predstavit,ja mam problemy sem tam aj teraz s tym 🙈 a akoze nezohla v bedre ci ani v kolene? Mna zaujma celkovo inak ta rekonvalescencia,nakolko sa bojim,ze cez bolest nebudem chciet a vladat ani cvicit doma,nie sama 🤔

gabikamacikova
autor
3. apr 2025

@cukrik93 ja som nemohla zohnúť v bedre viac ako 45 stupňov, ale neviem či kvôli labru,chondroplastike alebo obrusovaniu ....

ivanadurciova
3. apr 2025

@cukrik93 a vy ste neboli este na operacii teda? Uz sa mi to tu mieša. No ja to tam mam presne napísane. A ake mate bolesti. Mne to niekedy az do brucha akoby vajecnik (u zenskej som bola zenske to nieje,) do stehna a tak. Taka mala ranka toto porobi. A co ste nesli skor? Ja mam bolesti asi od novembra. A uz mi chlap ze chod to riesit.

cukrik93
3. apr 2025

@gabikamacikova ahaaa fuha to mam mat este aj pravitko aby som vedela kolko stupnov? Haha srandujem..vdaka za info 😁

cukrik93
3. apr 2025

@ivanadurciova nie ja cakam na nove MRI kedze posledne mam spred 5 rokov a ked to videl teraz “novy” ortoped povedal ze to sa malo uz vtedy robit..zial ja chodim po orto od narodenia,tento je uz stvrty a konecne prvy ktory navrhuje riesenie,kazdy ma odpinkal kvoli veku a riesil len obstreky a lieky od bolesti max rehabilitacie..bolesti mam take ze obcas citim aj podbrusko to skor po zatazi pri dlhsom chodeni alebo stati,ale najviac ma boli polka zadku aj na dotyk,plus bolest zvnutornej casti akoby pri lone,bolest vonkajsej strany stehna a toahne sa mi to po celom stehne az do kolena ktore sa mi uz az akoby podlamuje a mavam aj trpnutie prstov na tej nove..ak mam lepsie dni tak len kryvam ak horsie dni tak nohu si musim zdvihat rukami pri urcitych ukonoch..

pupidu9
3. apr 2025

@ivanadurciova nie tam v Košiciach, to mi tak môj ortopéd vysvetil, že nie je operácia úplne nutná ale vzhľadom k aktívnemu životu odporúča..

pupidu9
3. apr 2025

@ivanadurciova tak mna to bolelo v v tom kĺbe, pri rotáciach, skákaní alebo pri dlhšej chôdzi -turistike, potom to bolelo aj v noci..ale do brucha mi to nešlo, skor do krížov..

pupidu9
3. apr 2025

@cukrik93 možno záleží aj od MRI kde vám robili, mne povedal že veľmi precízne urobené, dokonca sa pýtal kde mi také MRI robili.. bola som v trnave..

pupidu9
3. apr 2025

@cukrik93 a kde ste prosím vás boli v kúpeľoch a na koľko? Aké rehabilitácie vám tam dávali?

cukrik93
3. apr 2025

@pupidu9 v trnave je take dobre mr? Ja chodievam do Nr..ja som pocula ze nadavaju na tt tak teraz neviem kam sa mam objednat,zajtra mi da lekar ziadanky a budem volat…ja som nebola v kupeloch,asi tej druhej pani ste sa chcela opytat ☺️

cukrik93
3. apr 2025

@pupidu9 ja som chodila na bezne rehabilitacie predpisane..lenze skor boli zamerane na krize ako na klb takze mi to nepomahalo

pupidu9
3. apr 2025

@cukrik93 asi ano, je tam ale viac miest kde robia MRI.. ja som bola v MRI IZD trnava.. bolo bez poplatku a čakacia doba asi 3mesiace a robia aj vo večerných hodinách.... v skalici mi dávali až pol roka..

pupidu9
3. apr 2025

@badox a kde ste prosím boli v kúpeľoch a koľko? Aké rehabilitácie vám tam dávali?

cukrik93
3. apr 2025

@pupidu9 no to ste bola normalne na poliklinike,ved to ze je tam dost dlha cakacia doba,v NR mi zvycajne dali tak 5-6 tyzdnov max..a povedal doktor zevraj v NR robia dobry popis a ze mam ist tam ked som tam uz bola tak neviem teraz 🙈 ividim zajtra aky termin mi daju ked zavolam

ivanadurciova
3. apr 2025

@pupidu9 no mne to ide aj do brucha tam na boku a tak. Pobolieva aj ked nezatažujem. Nemam silnu bolest. Ale ked trochu zacvicim nieco potom noha vysilena hned a strasna svalovka na nej.

ivanadurciova
3. apr 2025

@cukrik93 a to ste takto dlho vydrzala preboha. Ja mam take mierne bolesti nekryvam nic.

ivanadurciova
3. apr 2025

@cukrik93 ja som bola v Topolcany najkratsia doba čakania 4tyzdne a pekne mi napisali kolko mm to mam natrhnute Zdravomak klinika odporucam. Neplati sa nic.

cukrik93
3. apr 2025

@ivanadurciova noo zial ako som pisala,cele roky ma lekari odpinkavali kvoli veku..napriek bolestiam,problemom..a tak sim vyhladala sukromneho orto,ktory ma roky praxe atd a konecne sa snad zacnu veci hybat,pretoze moja kvalita zivota je velmi nizka a uz posledne obdobie velmi trpi aj psychika..do TO som vozievala pacientov na MR ale netusim ako kvalitne robia popis a snimky,skusim popatrat na nete do zajtra..vdaka

cukrik93
3. apr 2025

@gabikamacikova mna este napadla jedna otazka na Vas,kedze chodite tomu istemu dr…on ked nema zmluvy s poistovnami ako to je s rehabilitaciami? Treba si ich platit?

ivanadurciova
3. apr 2025

@gabikamacikova ja teraz chodim na rehabilitacie na laser a magnet a teda normalne mi niekedy pride že ma to viac boli, je to možné? Nemate skusenost alebo @cukrik93 vy ste nechodili na rehabilitacie od bolesti?

cukrik93
4. apr 2025

@ivanadurciova ja som chodila niekolko krat na rehabky,elektrika,magnet,cvicenie,masaze..a nepomahalo to..nakolko doma som sa nevedela dokopat cvicit popri praci a synovi..

gabikamacikova
autor
4. apr 2025

@cukrik93 myslím ,že to s tým nesúvisí...ja som si pred dvoma rokmi našla rehabilitácie cez poisťovňu a vôbec nezáležalo,či doktor má alebo nemá zmluvu s poisťovňou. Teraz po výmene, mi bol ponúknutý týždeň rehabiek hneď po operácii v nemocnici bez nejakej platby....

cukrik93
4. apr 2025

@gabikamacikova ano bola som si pre ziadanky dnes na MR a pytala som sa sestricky,ze to s tym nesuvisi tak potom fajn ☺️ hura hned 13.5. mam MR tak som velmi zvedava

ivanadurciova
4. apr 2025

@cukrik93 no mne na toto cvicenie vobec neodporucali na roztrhnutie. Ale teda nepomaha este horsie skor.

badox
8. apr 2025

@pupidu9 po tejto operacii je narok na 28 dni kupelov, vacsinu preplaca poistovna. Ja som bola v Piestanoch, ale ponuka bola ovela sirsia, mam pocit ze snad vsetky kupele na SK su na to vhodne. Najviac mi myslim pomohlo individualne cvicenie ale mala som aj masaze, perlickovy kupel, elektro, magnet, bahno, zrkadlisko, plavanie.

cukrik93
8. apr 2025

@ivanadurciova a vy mate kedy ist na operaciu?

pupidu9
8. apr 2025

@badox ďakujem za info😊

cukrik93
9. apr 2025

Ženy ešte otazka,po ask ste mohli normalne sediet? Napr na wc alebo v aute?

pupidu9
9. apr 2025

@cukrik93 nie, nohy a trup musia byt vo viac ako90% uhle prvý mesiac.. nemôžeš sedieť v pravom uhle...ja som na wc mala špeciálnu podložku a nešoférovala som...ale to som ani nemohla, keďže prvý mesiac nemôžeš nohu zaťažovať ani na ňu stúpať..

cukrik93
9. apr 2025

@pupidu9 nejde mi ani tak o soferovanie ale napr cesta domov predsa len KE-GA je dost dlha cesta..no tu podlozku som si myslela ze bude treba na wc..a ako potom v aute sediet? Ved aj na rehabilitacie a tak sa clovek musi nejako dopravit..