icon

Artróza kĺbov II. stupňa tesne po 30tke

kittykat22
30. jún 2016

Zdravím, hľadám mamičky ktoré majú podobný problém. Mám 31 rokov a počas tehotenstva som začala mať probémy s bedrovými kĺbami. Nemohla som takmer chodiť. Gynekologička mi hovorila, že to je bežné, že kĺby bolia. Bola som s tým na UTZ kde mi doktor povedal, že tam nič vážne nevidí a po porode bolesti zmizli. Po 2 rokoch sa bolesti vrátili a obvoďák ma nekompromisne poslal na špecializované pracovisko. Po vyšetreniach a RTG mi doktor povedal, že mám začínajúcu artrózu II stupňa a budem do 10 rokov potrebovať náhradné kĺby. Po prvotnom šoku som absolvovala fyzioterapie a dostala špecialne vložky do topánok. Bolesti mám ale len malé. Aktívne som športovala, chodila do fitka a chodila na balet pre dospelých (je to len o cvikoch a dobrom držaní tela a s profesionálnym baletom to nemá nič spoločné. Nestojíme ani na špičkách) a doktor mi takmer všetko zakázal. Začínam pravidelne plávať, hľadám doplnky výživy a cítím sa v tom probléme sama. Myslela som si, že problémy klbov budem riešit na dochodku. Ak by sa našli mamičky ktoré tento problém riešia bola by som rada keby ste sa ozvali.

pamella2828
23. okt 2016

dakujem Ti🙂

newyourk
30. nov 2016
Používateľ newyourk je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od newyourk.

@kittykat22 Vyskúšaj Kordoša clinica orthopedica na nevädzovej v BA. Super doktor odborník, veľmi príjemný. Celkovo majú super prístup a perfektné vybavenie. Okrem toho na vyšetrenia sa nečaká sto rokov ;)

pamella2828
30. nov 2016

dakujem za info🙂🙂

kittykat22
autor
15. feb 2018

Baby zdravím. Niektoré z vás, ktoré dostali tú istú veselú správu od doktora ako ja, mi písali správy ako s kĺbami, čo pomáha a či mám stále bolesti. Takže update. Nohy ma neboli a vôbec. Po fyzio, orto vložkách, nenosím ťažké nákupy, nenosím dieťa, nenosím napratané kabelky bolesť odišla. Beriem 3 mesiace do roka Chondro - teraz len preventívne, ale keď som mala bolesti, tak tie tabletky veľmi pomohli. Odporúčam. Nenosím zatiaľ vôbec vysoké topánky - žiadne opatky 😕 Keď dorovnám panvu orto vložkami, tak potom skúsim. Problém bol s cvičením. Pri artróze je cvičenie veľmi dôležité, aby svali držali kĺby, čím znižujú trenie. Ale keď som cvičila, tak ma kĺby boleli a a musela som prestať - svalovú hmotu som nestihla nabrať, a takto dookola. Ideálne je plávanie, ale ja mám bazén ďaleko a trvalo mi s plávaním a servisom 3 hodiny kým som prišla a odišla z domu. Potom som našla EMS cvičenie. Pozrite online. Cvičí sa to s trénerom ktorý vie aké cviky a čo s vami. Je to cvičenie s elek. impulzami. Vo fitku na mňa dajú vestu ktorá vrní (nebolí to) ktorá smeruje na svaly. Mám cvičenie zamerané hlavne na svaly okolo kĺbov a po 20 min mám na druhý deň citeľne unavené svaly na zadku a stehnách, ale kĺby ma vôbec nebolia 🙂 Môžem doporučiť. Problém je cena - je to drahé 😕 Ale mne stačilo chodiť 17 týždnov cvičenia - chodila som po 8-10 dňoch keď som cítila, že bolesť svalov zmizla, a medzitým som cvičila doma. Nohy sú lepšie, mám svaly, môžem ísť do fitka. Chcem ešte na pár tréningov ale teraz nemám peniaze. Inak nový kĺb budem mať určite, otázka času. Ale ako cvičím, beriem doplnok, nenosím tašky a vysoké boty tak mám bezbolestné dni 🙂

bogyna
27. júl 2019

Čaute baby,
ja som s druhým doma na materskej a po bolestiach mi doktor odporučil kúpele.
Nakoľko nemám začo riešiť podobné zábavky tak si kupujem rašelinový kúpeľ na beautypeat, skúste pozrieť. Mne to teda pomáha, už som to odporučila susede, tiež si to pochvaľovala. Len si nájsť čas na kúpeľ vo vani. 🙂

moncikamoni
20. jan 2023

@kittykat22 ahoj môžem sa spýtať na artrozu.Posluchla si doktora a prestala cvičiť

kittykat22
autor
20. jan 2023

@moncikamoni ano. Uz som sa do fitka nevratila. Prestala som cvicit s vahami. Zacala som posilnovat core s TRX. Na fyzioterapii mi vysvetlili ze mat spravne osvalene telo je dolezite na udrziavanie klbov, aby boli fit. Co som uplne obmedzila je nosenie tazkych tasiek - nosim male crossbody kabelky a nenosim vobec vysoke topanky. Nohy ma takmer vobec nebolia ked chodim. Bolia ma skor pri niektorych cvikoch. Kazdy rok a pol chodim na kotrolu.

moncikamoni
20. jan 2023

@kittykat22 stav je rovnaký alebo sa horší?nedáva to dr injekcie?

kittykat22
autor
20. jan 2023

@moncikamoni lepsi 🙂 nemam bolesti ziadne. Nepotrebujem injekcie 🙂 Zmeny ktore som spravila viedli k vyraznemu zlepseniu

moncikamoni
20. jan 2023

@kittykat22
@kittykat22 takže možno ani nikdy nebudeš potrebovať výmenu ?

moncikamoni
20. jan 2023

@kittykat22 a mala si predtým bolesti?

kittykat22
autor
20. jan 2023

@moncikamoni ano mala a velke. Ale to bolo preto, lebo som nohu pretazovala. Uz to nerobim - naucila som sa spravne chodit aj cvicit. Viem co nesmiem a viem, co mi sposobuje problemy. Vymenu vyhladovo potrebovat budem. Artrozu nejde vyliecit. V priestore medzi klbom a stielkou - neviem ako sa to povie odborne - je priestor ktory je vyplneny a nedochadza k treniu. Ked sa tento priestor zuzuje, tak prichadza k treniu ktora sposobuje bolest. Mojou ulohou je, aby sa ten priestor zuzoval co najpomalsie. Atroza je vlastne zuzovanie priestoru. Ked tam uz neostane nic tak prichadza na rad vymena klbu.
Preco sa pytas?

moncikamoni
20. jan 2023

@kittykat22 mám bolesti nôh od kolena dole,išla som k dr a povedal mi že mám artrózu.Je mi bude každý pól rok pichat injekcie kyselinu hya.
V podstate mi nič nepovedal tak hľadám informacie

kittykat22
autor
20. jan 2023

@moncikamoni a fyzioterapiu si mala? Ortopedicke vlozky mas? Pri bolestiach klbov je velmi pravdepodobne ze mas slaby trup tela. Je mozne, ze tahas vahu cez klby a kolena. Ale to vsetko ti povie fyzioterapeut - teda myslim, co vsetko treba :D mne povedal to, co som napisala vyssie.

moncikamoni
20. jan 2023

@kittykat22 nie dal mi injekciu a povedal ,že mám prísť o dva týždne ,že mi nemôže predpísať dve veci naraz.
Takže idem znova 30 januára.
Fizioterapetu si si našla súkromne áno?mozem sa tá spýtať šport ako plávanie bicykel,eliptický trenažér bežiaci pas (rýchla chôdza)takéto veci si mohla robiť či vôbec nič

kittykat22
autor
20. jan 2023

@moncikamoni ja som dostala miesto injekcie fyzioterapie. Nie, statneho mam. Vsetko mam statne. Plavanie je fajn, bike je fajn, elipt je fajn - beziaci pas je tiez - ale mala by si mat napriklad apple watch - alebo ine hodinky aby si vedela kolko tisic krokov denne spravis. Ja som vdaka hodinkam zistila, ze nachodim denne aj 10 000+ rokov. Musela som sa skludnit. preto je pre mna lepsie cvicenie trupu ako to, co si napisala. To je vsetko zataz na klby.
Ale co je pre teba konkretne dobre, ti povie fyzioterapeut na zaklade tvojho zdrav. stavu. Uz by si vobec nemala riesit rady a otazky z diskusii. Mas mat fyzioterapeuta a lekara ktori sa o teba postaraju na zaklade RTG snimkov.

moncikamoni
20. jan 2023

@kittykat22 potrebujem schudnúť moja váha je 103kg ja som si kúpila domou pred pár mesiacmi na chudnutie epipticky a bežiaci....a teraz neviem ako čo môžem čo nie ..áno mám Apple watch hodinky...ja som denne robila aj 15tis krokov ale už 4 mesiac čo mám bolesti takže toľko už nechodim

moncikamoni
20. jan 2023

@kittykat22 mne v podstate nič dr nepovedal iba,že mi bude dávať injekcie ale koncom januára sa popytam viac...takže si mám naist fizioterapeuta mi odporúčas.
Ďakujem ti a chodili si aj na rehabilitácie?

kittykat22
autor
20. jan 2023

@moncikamoni znizenie vahy ti prospeje. Mensia zataz 🙂 povedz lekarovi, nech ti predpise ortopedicke vlozky - nieco ti preplati poistovna. Nech ti napise doporucenie a v specializovanej predajni ti ich na mieru pripravia a ty si ich vlozis do topanok. Ulavi sa ti. To bolo velmi prinosne -asi najlepsie co som mala. Lekar hovoril, ze mi bude ich nosenie zo zaciatku neprijemne, ale ja som bola nadsena.

kittykat22
autor
20. jan 2023

@moncikamoni ano, mozes aj rehabilitacie. Musia ti hlavne povedat, co mas posilnit a ako cvicit. Mozem ti z osobnej skusenosti doporucit ewu chodakowsku a cvicenie Skalpel. Nezlakni sa toho casu. Je to velmi lahke cvicenie - bez akejkovek zataze na nohy - nie je tam hopkanie. Pomale cviky. Super sa zapotis a schudnes 🙂)) pricom nic take vazne nerobis. Cviky kde citim tlak alebo bolest na klby bud uplne preskocim. Napijem sa, naberiem energiu, alebo robim lahsiu verziu. Nejdem do podrepu, len trosku nizsie posadim panvu - nejdem cez bolest ale cvik spravim.

Zo zaciatku som cvicenia nedokoncovala. Spravila som 5,7,9 minut 🙂 kym som sa na to citila, tak som cvicila. Pomalicky som to presla cele a nakoniec som to davala lavou zadnou. Ale koli noham som to brala pomalsie. Bala som sa bolesti.

Inak na co zabudni je jumping. Tam vazne nesmies.

https://www.youtube.com/watch?v=ISzEqgFekDE
moncikamoni
21. jan 2023

@kittykat22 katy a môžem sa tá ešte spýtať ty si mala aké bolesti nôh alebo kolien?

kittykat22
autor
21. jan 2023

@moncikamoni ano, mam bolest kolien - oboch. Ale zvladnutelne. Ked cvicim podla fyzioterapeuta, tak mi je lepsie. Ale u mna je to preto, lebo nemam svaly na trupe a vsetko taham cez nohy.
Fakt, chod za lekarom, na rehabilitaciu, za fyzio a uvidis, ze ti pomozu. Doporucujem ti statnu nemocnicu. Bola som u sukromnej a nejaka mlada baba tam nieco riesila ale vobec mi nepomohla.

kittykat22
autor
21. jan 2023
https://www.youtube.com/watch?v=WGHw-X9oDGA

toto si pozri. Inak injekcia je naplast na problem ktory mas. Potrebujes veci co som ti napisala vyssie.

moncikamoni
21. jan 2023

@kittykat22 nejde mi to vôbec otvorit

moncikamoni
21. jan 2023

@kittykat22 veľmi pekne ti ďakujem áno všetko sa spýtam ortopéda toho fizioterapetu si vybavovala na žiadosť dr alebo ako prosím tá?ten link mi vôbec nejde otvorit

kittykat22
autor
21. jan 2023

@moncikamoni napis do youtube Aktivace svalů kolem kyčlí

kittykat22
autor
21. jan 2023

@moncikamoni ja mam rehalibitacneho lekara - ten podla RTG snimku napisal 10 stretnuti s fyzioterapeutom + mi napisal doporucenie na ortopedicke vlozky, ktore mi spravili na mieru v predajni, specialnej obuvi. To tam prides, postavis sa na taku podlozku kde sa odtlaci tlak tvojich noh a podla doporucenia ty vytvoria - len pre teba spesl vlozky. Na kazdu nohu inu 🙂 Super je, ze tie vlozky mozes nosit vo svojich topankach a botaskach 🙂 comu nam nahrava moda :D a "liecit" si nohy a aj dobre vyzerat 🙂)))

moncikamoni
21. jan 2023

@kittykat22 môžem sa tá spýtať a cviky nôh s tými gumami môžeš robiť alebo to je zle na kolena??

kittykat22
autor
21. jan 2023

@moncikamoni akymi gumami? Fyzioterapeuticke cviky su len s vlastnou vahou. A ta ewa chodakowska gumy nema 🧐

moncikamoni
21. jan 2023

@kittykat22 takéto gumy