icon

Artróza kolena

14. máj 2023

Prosím čo robiť ako ju zastaviť aby sa to nezhoršovala.
Dakujem za rady.

stanulienkat
14. máj 2023

Alavis maxima-triple blend.

simsalabim
14. máj 2023

Ortoped co na to? V zasade kombinacia injekcie do kolena, chondrosulf a vhodny pohyb a rehabilitacia.

autor
14. máj 2023

@stanulienkat
@simsalabim dakujem vám veľmi pekne.
Bez urážky doktor nič iba mi to povedal.
Stal ma ten doktor nemalé peniaze lebo všade je hrozba čakacia doba.Takže na zdraví nechcem šetriť ale nič mi v podstate nepovedal len ťahá za všetko peniaze….
Prosím aký pohyb vam odporucili

simsalabim
14. máj 2023

Bicyklovanie po rovine, chodza, plavanie, joga. Chondrosulf kupis sama aj bez receptu (len pochopitelne, drahsie), injekciu by som si ziadala… a hladaj zatial ineho lekara. Ake mesto?

stanulienkat
14. máj 2023

Pohyb primeraný, keď máš veľké bolesti, tak šetriť kolená. Ak máš nadváhu schudnúť, zdravá pestrá strava.... Je to beh na dlhé trate. Ako dlho užívaš ten Triple Blend? Ja som ho užívala na ramená a po siedmich rokoch bolestí som do dvoch týždňov pocítila úľavu. U mňa je to topka. Tiež mi to poradila jedna známa.

obonova7
14. máj 2023

Ja mam artrozu oboch laktov a prstov a bolesti hrozne môj ortopéd pichá injekcie ale zatiaľ účinok minimálny . A šíriť sa to bude to mi povedal a liečiť sa to nedá ale tak treba dúfať . Ale tie injekcie určite treba pretože po určitým čase zaberajú .

aurelia2000
14. máj 2023

Ja som dostala Suplasyn do oboch kolien a nenormálne zlepšenie. Ešte mám bolesti, ale už to zvládam bez analgetik. Užívam aj Chondrosulf 800. Bez predpisu kúpiš 400, aj tak to platíš, je to jedno, kupuj v akcii. Tie injekcie do kolien si dám znovu, aj keby čo stali...horšie je, že to pichanie strašne bolí.

aurelia2000
14. máj 2023

@obonova7 Napíš prosím ťa názov tych injekcií, možno sú slabucke.

simsalabim
14. máj 2023

@aurelia2000 to pichanie a bokest je asi infividualne… mna to neboli, skor to je neprijemne. Ale je fakt, ze najprv mi pichnu mezokain. No mne potom spuchnu kolena, nasledovny den som potom pn 🙈

aurelia2000
14. máj 2023

@simsalabim Jaj, ja som to išla bez mezokainu. 😭 Nám onkologickým tuším nikde nedavaju analgeziu, načo, pre nich sme už mrtvi. PN som nebola, lebo som sa hrdinsky dotrepala do roboty a už som sa nevedela odtiaľ dostať ...nabudúce idem domov do postele😀

simsalabim
14. máj 2023

@aurelia2000 to je hrozne. Ale mozno to zavisi aj od lekara? Mne zavedu ihlu, pichnu mezokain, chvilu pockaju a do tej istej pichnu sinovial. Je to neprijemne, akoby sa to tam neslo zmestit. Mam teraz novu lekarku, ta mi odporucila kolena po injekcii ladovat a naozaj to pomaha, no ten jeden den po musim ostat doma. Pred tym som bola chroma niekolko dni. A v den aplikacie mi zakazala chodit po schodoch ( co celkom nepocuvam, lebo doma schody mam a preletiet ich nedokazem 🤷‍♀️).

aurelia2000
14. máj 2023

@simsalabim Nezávisí to od lekára. Aj baby, s ktorými som bola v nemocnici, chodili urevane z takých strašných zákrokov. Mňa vždy doviezli v bezvedomí. Tento slovenský sadizmus je bezhraničny. "To predsa nemôže bolieť" obľúbená veta SK doktorov a sestričiek. No ich to veru neboli.

simsalabim
14. máj 2023

@aurelia2000 priserne! To sa neda dopredu povedat, ze ziadas analgeziu?

aurelia2000
14. máj 2023

@simsalabim Žiadať môžeš a oni ti povedia, že to sa nedáva, to neboli, to je len "trošku nepríjemné". Alebo ti dajú slabú lokálnu na taký zákrok, ktorý sa v civilizácií robí asi inak. Určite to nestačí, nie sme žiadne padavky, neplačeme pre blbosti. 😓 A potom, niektoré zákroky a vyšetrenia možno zdravých ľudí nebolia, ale keď sa v tvojom tele rozpína niekoľko nádorov, tak je to iné. Sýty hladnemu neverí.

aurelia2000
14. máj 2023

@simsalabim A ešte jedna vec: onkologickemu ide o čas. Takže berieš prvý termín a nevyjednavas. A oni to vedia.

aesculap
14. máj 2023

@simsalabim to ktorý šikovný doktor ti pichá do kĺbu mesokain? Má chondrotoxicky účinok na chrupavku, mladým sa nesmie pichať do kĺbu!!!

simsalabim
14. máj 2023

@aesculap tak ci som mlada alebo nie, o tom sa da polemizovat. Mam 53. A co som si citala informacie o obstrekoch, podanie analgetika do klbu je bezna prax, inak to je ozaj bolestive. Vies mi dat link na to, ze sa nesmie?

aesculap
14. máj 2023

@simsalabim https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/pmr...
Jasné, že si mladá. Mladá na to, že ti ortopéd systematicky ničí chrupavku 🤦 Ako dlho ti pichá?
Okolo 70tky keď už tak či tak je zničená chrupavka sa pichá mesocain (lidocain),aj to opatrne .
Je kopa zahraničných štúdií na to, Google ti ich vyhodí stovky
Možno si spomeniem ,ktorý slov. ortopéd sa tomuto výskumu vrlenuje,zabudla som mu meno.

aesculap
14. máj 2023

@simsalabim aký stupeň artrozy máš?

simsalabim
14. máj 2023

@aesculap bohuzial, 3. stupen, ale nezhorsuje sa to. Injekcie dostavam cca 4 roky. Horsie mam postihnute klby prstov na nohach, tam mi nikdy nepichali a tam je progres zretelny, ale operacii sa branim.

lija22
13. feb 2025

Ahoj. Ako to dopadlo? Zlepsil sa ti stav?

vikazv
21. mar 2025

Zdravim, ako sa mate?...co vam pomohlo na tie kolena?...dakujem