ASLO po vybratí mandlí

olivieros
27. máj 2022

dobrý deň, koncom decembra mi namerali zvýšenú hodnotu ASLO 280, zistili mi zápal v mandliach, ktoré následne koncom januára vybrali, dali mi aj antibiotiká na preliečenie. Minulý týždeň som bol na odber a ASLO je na úrovni 250, čiže stále zvýšené. Pýtam sa, či je taký pokles za 3 mesiace o 30 normálny alebo nie. Vedel by mi to niekto bližšie vysvetliť, čo sa deje so zápalom v tele po vybratí mandlí? ďakujem

alchemilkazltozelena
27. máj 2022

@olivieros fiha pri takom asle ti už mandle vyberali? Ja som mala aslo 2000 brala som rok antibiotiká a mandle sú tam kde boli.. akurát mi povedali že aslo už budem mať zvýšené do konca života... Norma je od 0 do 200 a ja mám vždy mierne nad.. však sa opýtaj lekára či je to ok

olivieros
autor
27. máj 2022

@alchemilkazltozelena tak ono ja preto, lebo ten zapal mi pravdepodobne sposobuje dalsie kozne problemy, a na tych mandliach po vybrati nasli lozisko zapalove, cize ten vyber bol asi opodstatneny... a na margo toho ci som sa pytal, no ano svojej koznej a ta mi normalnu odpoved dat nevie (ma cez 80 rokov a vysetrenie u nej prebieha cca. tak ze vsetko si musis diagnostikovat sam)

eri28
30. máj 2022

Hodnoty Aďka, aké som mala ja neviem, nechcem strašiť, ale viem napísať moju skúsenosť. Vtedy som oka študentka strednej školy, čiže viac menej som sa nepísala doktorov, a hodnoty aj keď som vydela si nepamätám za tie roky. Vyberali mi mandle a nechali mi tam kúsok, preto mi hodnota neklesla tak ako mala a museli mi ten kúsok vybrať neskôr operačne. Bolo to všetko myslím behom jedného polroka. Píšem to ako moju skúsenosť, dúfam, že to nebude aj tvoj problém.

olivieros
autor
2. jún 2022

@eri28 čau, a to aslo po druhom vybratí kleslo hneď?

eri28
5. jún 2022

@olivieros áno, myslím že áno, mne o tom moc nehovorili, bola som študentka na strednej škole, ale viem, že som bola na kontrole potom a bolo to okej.