Vysoké ASLO

24. apr 2024

Ahojte, pred rokom som prekonala streptokoka , vyšla mi zvýšená hodnota aslo - 1300 Presne po roku mi robili odber , aslo je 800. Je to síce nižšie ale stále to je vela, necítim sa zle , všetko je relativne fajn. Zuby a aj podľa rengene mam v poriadku, gynekologické vyšetrenia tiež nedávno a všetko ok, orl všetko ok, akurát povedal že možno by zvážil výber nosnej mandle ale stery ok aj rengen. Nemáte niekto skusenosti?
Nechcem sa uspokojiť s tým že všetko je ok a nič ma neboli nič mi nie je , keďže ta zvýšená hodnota nie je sranda a skôr či neskôr sa to niekde odzrkadlí. Ako postupovať ??
Myslite si že aj keď mi nosná mandla nerobí ťažkosti a nič s nou nie je že mám skúsiť to a dať ju von?

magic08
24. apr 2024

napisem ti svoju skusenost. pred rokmi som mala aslo ako ty na zaciatku, vyse 1300, vsetky odbry, vysetrenia boli v poriadku, mne nebolo nic, necitila som sa zle. No po vsetkych tych vysetrniach mi napadlo, ze mam jeden zub nevyrieseny, ktory nebolel, nerobil sarapatu, podla zubara bolo v poriadku. no aj napriek tomu som si ho nechala vytrhnut. A Aslo zislo same do dvoch tyzdnov na cca 120. Takze, ano, myslim ze by ti ta nosna mandla mohla robit sarapatu, aj ked nema ziadne prejavy vonkajsie.