Aspergerov syndróm u dospelých
Ako sa prejavuje u dospelych ? Ja som cely zivot vycerpana z ludi, nedokazem nadviazat silne vazby medzi priatelmi, vztahy po 3 rokoch stale skoncia, som introvert a milujem zvierata, v praci robim co mam ale nic ma nebavi, som vycerpana ked rozprava vela ludi naraz, nemam rada pracovat s ludmi, stretnutia, vycerpava ma to..toto mam cely zivot, neviem si predstavit ze mam dieta, to by som uz bola aka vycerpana...ako sa da zit normalne ? Obdivujem vas
Treba ísť na diagnostiku ADOS
V tvojom krátkom príspevku sa 4x objavilo slovo "vyčerpaná". Mne sa skôr zdá, že máš nejakú depresiu. Máš dostatok železa? A vyšetrenia na štítnu žľazu? Nejaké intolerancie? Citliví, introvertní ľudia bývajú vyčerpaní z hluku, z ľudí, ... Aj ja som ..., Skús brať ľudí naokolo menej vážne a keď ťa konverzačne "zaťažujú" tak jednoducho konverzáciu ukonči bez výčitiek. Stretávaj sa z ľuďmi s pozitívnou energiou, ktorí ťa "naplnia" pozitivitou a nie odsajú energetický. Nemyslim, že je to autizmus. Ale vyčerpanosť a depresia

mne toto skor pride ako introvert nie AS. ja hoci mam problem s komunikaciou aj ludmi, viem si to regulovat, napr. oddychnem si zavreta v izbe od stresu s komunikacie. mam vela ritualov, su veci ktore robim rovnako, pravidelne, neznasam hluk, svetlo, iste materialy. vedia ma urcite veci vytocit do nepricetnosti... ale ked sa na nieco nastavim tak dokazem tomu dat 100% pozornosti. ci uz detom, rodine, mangelovi ale sem tam si robim psychohygienicku pauzu od vsetkeho