Aspergerov syndróm u skoro dospelého chlapca
Ahojte, som tu nová, práve som sa registrovala, hľadám pomoc pre syna.Môj syn bude mať v apríli 18 r., Asp.syndróm mu diagnostikovali v MT v oktobri 2022, hoci som to s ním začala riešiť v 11 tich.. (bývali sme na liptove) Neuznali ho ani ako integrovaného, tak sa syn trápil v škole a potom na strednej. Teraz má odklad, nikde nechodí, nechce ísť ani k lekárke u ktorej sme boli 1x, bola úžasná, obaja sme boli radi, že sme sa mali s kým porozprávať, hľadám mu prácu, v podstate má základné vzdelanie, som na neho sama už 15 rokov, jeho otec sa hanbí za dg, nemám ho s tým otravovať. Snáď sa tu niekto nájde a poradí, inšpiruje nás, Ďakujeme.
@brezza super, ďakujem
@weronavierka Napiste ludom z OZ Hans, poradia co dalej. Urcite vybavit invalidny dochodok, tiez asi opatrovak a rozne kompenzacie. Bude treba sprava od psychiatra, psychologa, neurologa, obvodneho. Vsade uviest, ze nezvladne dopravu, iba autom, ako ma presne sebaobsluhu atd. Ze nie je zaraditelny medzi bezne fungovanie. Mne to ale nepride ako asperger, ale skor atypicky autizmus.
@kiki68 veľmi pekne ďakujem, pustím sa do toho. Opísala si mi presne aký môj syn je, presne takto to vyzerá. on nikde nechce somnou ísť, snáď to vybavím aj bez neho. Ešte raz ďakujem za dobrú radu.

@weronavierka https://www.modrykonik.sk/group/6383/