Assiduo - endoskopické vyšetrenie v celkovej anestéze
Čaute,
Assiduo Endoskopické vyšetrenie v celkovej anestéze: kolonoskopia, gastrofibroskopia
ma nikto skúsenosti ako to prebieha a ako to je cenovo? Ďakujem za informáciu
@dominikak4 potrebujem aj výmenný lístok?
@nattinatta ano, vymenny listok ti da obvodny. Najprv pojdes na konzultaciu s lekarom a on potom rozhodne, ake vysetrenie ti spravi a objedna ta. Neboj sa, neboli to. Ja som mala naladovku a nic som necitila, ani som si nic nepamatala. Mala som obe vysetrenia robene uz x krat.
@nattinatta ja už ani neviem, je to súkromné zariadenie a hradíš si tam starostlivosť, takže podľa mňa z toho vedu nerobia. Ja som tuším lístok ani nemala, ale ja som prestupovala od štátneho lekára. Veď lístok sa dá doručiť aj dodatočne, konzultáciu spravia určite aj bez neho, nerobia tam z toho vedu, oni tam z ničoho nerobili vedu a preto som tam "rada" chodila. Oni tam majú aj psychológa, ktorý pomáha pacientom s vážnymi diagnózami a raz som tam mala slabú chvíľku po zákroku a rumázgala som tam na chodbe (ale ja som sa bála tej vážnej diagnózy) no a tá pani si ku mne sadla a pamätám sa, že ma upokojovala, bola veľmi milá. To sa mi u štátneho lekára stať nemôže, ale tak do Bratislavy mi je to z PN ďaleko....
@nattinatta Ahoj, ja som tam absolvovala všetky vyšetrenia - gastrofibroskopiu asi 3x, rektoskopiu 1x a kolonoskopiu - 1x, vždy som mala iba "náladovku" a všetky vyšetrenia prebehli bez traumy a extra bolesti, lekári sú tam veľmi šikovní, resp. boli keď som tam chodila, ale určite sa to nezmenilo. Podľa mňa vôbec nepotrebuješ celkovú anestézu, je to zbytočný nápor na organizmus a dokonca si myslím, že je lepšie ju nemať, aby si mohla spolupracovať s lekárom. Hlavne pri kolonoskopii som musela spolupracovať, natáčať sa lekárovi ako potreboval, upozorniť ho keď som cítila príliš tlak atď, je to menšie riziko, že ti lekár prepichne črevo pri zákroku. Ja keď som čítala to ich vyhlásenie čo mi dali podpísať, že súhlasím s rizikami vyšetrenia, tak som sa definitívne rozhodla, že jednoducho pri tom budem hore a hotovo. =)
@dominikak4 dobrý deň
Chcela by som sa spýtať , čaká ma budúci týždeň kolono v assiduo
Čítam vas príspevok
Vyšetrenia sa veľmi bojím. A chcem ísť s analgosedaciou
Dá sa to zvládnuť ? 😏
@dominikak4 dobrý deň
Čítam vas príspevok
Dá sa to zvládnuť ? 😏
@klaudinkax dobrý večer, áno dá sa to zvládnuť, sú oveľa horšie veci. S náladovkou je to v pohode. Oveľa nepríjemnejšia pre mňa bola príprava....😀
@dominikak4 dobrý deň
Čítam vas príspevok
Dá sa to zvládnuť ? 😏
@klaudinkax hlavne nech nič Vážne nenájdu a pomôžu Vám. Držím palce. 😘
@dominikak4 hej bojím sa toho dosť toho roztoku ako to ja dám keď ja nevypijem ani liek rozriedeny.. a boli ste pod analgosedaciou?
@dominikak4 ďakujem ♥️
@dominikak4 hej bojím sa toho dosť toho roztoku ako to ja dám keď ja nevypijem ani liek rozriedeny.. a boli ste pod analgosedaciou?
@klaudinkax Ale dá sa to prežiť, proste to vypijete a bude, potom budete veľa behať na wc. Inak mne stačilo vypiť polku roztoku a keď už zo mňa išla len čistá voda, tak som ďalej nepila....a tá voda išla von až do vyšetrenia. Úplne to stačilo. Doporučujem kúpiť si krém -Pasta s rybím olejom a natierať si zadok po vyprázdnení. Bude Vás bolieť, mne tá pasta pomohla. No a mala som takú injekciu do žily po ktorej som bola úplne mimo a rajský plyn k tomu. Bolo mi všetko jedno. Necítila som bolesť,ale vnímala som tlak a dokázala som spolupracovať s lekárom. Síce som potom tárala hlúposti ako opitá, ale to nikto neriešil.
Ešte som počula ako sestrička hovorila lekárovi, že ako pekne spolupracujem a on že áno, že super. A mala som aj gastroskopiu do žalúdka bez tej injekcie ( v štátnej nemocnici) no to bolo poriadne nepríjemné, to sa nedá ani porovnávať. Tisíc a jedno je s oblbovákom a bez neho...Už na tieto vyšetrenia bez premedikácie nepôjdem. No, ale ani do celkovej narkózy by som nešla. Tam je väčšie riziko, že dôjde k poraneniu čreva, aspoň mne to tak lekár vysvetlil a bolo to aj v upozornení.
Ešte som počula ako sestrička hovorila lekárovi, že ako pekne spolupracujem a on že áno, že super. A mala som aj gastroskopiu do žalúdka bez tej injekcie ( v štátnej nemocnici) no to bolo poriadne nepríjemné, to sa nedá ani porovnávať. Tisíc a jedno je s oblbovákom a bez neho...Už na tieto vyšetrenia bez premedikácie nepôjdem. No, ale ani do celkovej narkózy by som nešla. Tam je väčšie riziko, že dôjde k poraneniu čreva, aspoň mne to tak lekár vysvetlil a bolo to aj v upozornení.
@dominikak4 a ktorého ste mali lekara ? No som teda zvedavá ako dopadnem
Myslela som že dávajú len ten midazolam do žily , tak dajú aj rajský ? Potom ste dlho spali? ☺️ tak dúfam že to zvládnem
@dominikak4 a ktorého ste mali lekara ? No som teda zvedavá ako dopadnem
Myslela som že dávajú len ten midazolam do žily , tak dajú aj rajský ? Potom ste dlho spali? ☺️ tak dúfam že to zvládnem
@klaudinkax nemusia dať aj rajský plyn. Doktor sa volal Marko Brix. Spala som tak hodinku doma a bola som ok.
@klaudinkax nemusia dať aj rajský plyn. Doktor sa volal Marko Brix. Spala som tak hodinku doma a bola som ok.
@dominikak4 a vy ste boli v tom assiduo ba ? No dúfam že dobre dopadnem
Horšie je že ma trošku boli v hrdle
Tak snáď by to tomu nevadilo no toho sa dosť bojím
@dominikak4 a vy ste boli v tom assiduo ba ? No dúfam že dobre dopadnem
Horšie je že ma trošku boli v hrdle
Tak snáď by to tomu nevadilo no toho sa dosť bojím
@klaudinkax áno aj tam
@klaudinkax áno aj tam
@dominikak4 a tam to bolo dobre v tom assiduo? Lebo tam idem
Kázali mi dať gutalax dnes ale také kŕče mám …
Bojím sa že mi tieto kŕče bude spôsobovať aj clensia
Ak áno tak to nedám ..
@dominikak4 a tam to bolo dobre v tom assiduo? Lebo tam idem
Kázali mi dať gutalax dnes ale také kŕče mám …
Bojím sa že mi tieto kŕče bude spôsobovať aj clensia
Ak áno tak to nedám ..
@klaudinkax áno bolo to tam fajn, ale ja už nebývam v BA a z Piešťan to bolo nepraktické. Keby žijem v Bratislave chodím tam doposiaľ.
@klaudinkax áno bolo to tam fajn, ale ja už nebývam v BA a z Piešťan to bolo nepraktické. Keby žijem v Bratislave chodím tam doposiaľ.
@dominikak4 no ja na to mám ísť zajtra a do 14:30 chcem začať s roztokom
Nechcem tak ako oni kázali lebo mám do Ba hodinu a keby začnem pit nad ranom sa bojím že by som stále chodila
Tak skusim dnes vypiť všetko do 20:00 sa mi to snáď podarí
Ale bojím sa
@dominikak4 no ja na to mám ísť zajtra a do 14:30 chcem začať s roztokom
Nechcem tak ako oni kázali lebo mám do Ba hodinu a keby začnem pit nad ranom sa bojím že by som stále chodila
Tak skusim dnes vypiť všetko do 20:00 sa mi to snáď podarí
Ale bojím sa
@klaudinkax držím palce ❤️
@klaudinkax držím palce ❤️
@dominikak4 mám to za sebou
Chcela som ísť bez oblbováku ale keď ma dr videla tak povedala že som chudsia že by to zbytočne mohlo byt bolestivé a traumatizujúce tak si ju mám dať
Tak som vyliezla na posteľ a pichli mi to
No asi mi dali nejakú menšiu dávku lebo vserko bolo ok ale cez tu kľučku aj keď sa snažila to nešlo mňa to veľmi veľmi bolelo a muž povedal že ma počul von zo dva krát
Tak snáď to postačilo tak no povedala že je to čisté
@dominikak4 mám to za sebou
Chcela som ísť bez oblbováku ale keď ma dr videla tak povedala že som chudsia že by to zbytočne mohlo byt bolestivé a traumatizujúce tak si ju mám dať
Tak som vyliezla na posteľ a pichli mi to
No asi mi dali nejakú menšiu dávku lebo vserko bolo ok ale cez tu kľučku aj keď sa snažila to nešlo mňa to veľmi veľmi bolelo a muž povedal že ma počul von zo dva krát
Tak snáď to postačilo tak no povedala že je to čisté
@klaudinkax teším sa s Vami, že to máte za sebou. 😘

@nattinatta Ahoj, ja som tam absolvovala všetky vyšetrenia - gastrofibroskopiu asi 3x, rektoskopiu 1x a kolonoskopiu - 1x, vždy som mala iba "náladovku" a všetky vyšetrenia prebehli bez traumy a extra bolesti, lekári sú tam veľmi šikovní, resp. boli keď som tam chodila, ale určite sa to nezmenilo. Podľa mňa vôbec nepotrebuješ celkovú anestézu, je to zbytočný nápor na organizmus a dokonca si myslím, že je lepšie ju nemať, aby si mohla spolupracovať s lekárom. Hlavne pri kolonoskopii som musela spolupracovať, natáčať sa lekárovi ako potreboval, upozorniť ho keď som cítila príliš tlak atď, je to menšie riziko, že ti lekár prepichne črevo pri zákroku. Ja keď som čítala to ich vyhlásenie čo mi dali podpísať, že súhlasím s rizikami vyšetrenia, tak som sa definitívne rozhodla, že jednoducho pri tom budem hore a hotovo. =)