icon

Bakerova cysta - liečba

tany8118
12. jan 2022

Dobrý deň. ,chcela by som sa opýtať kto má skúsenosť s bakerovou cystou , ako ju liečil,alebo ju vyriešil operáciou?

Strana
z2
jarhal
5. jan 2026

Ja som si ju dala vytiahnuť u ortopeda ,neboli to..v jednom vpichu mi aj vstrekol nejaký liek,pýtala som sa co to bolo..vraj kortikod aby sa uz nevratila cysta...mala som uz viaclalocnu cystu..roky som s nou žila..možno 15rokov..ale po operácii kolena keď koleno nemalo pohyb sa cysta zväčšila a spravili aj dalsie ..na Sone to potvrdili..ale ak by s vedela ze sa to dá tak bezbolestne vytahat uz by som to urobila dávno.

katty123456
5. jan 2026
@jarhal

Ja som si ju dala vytiahnuť u ortopeda ,neboli to..v jednom vpichu mi aj vstrekol nejaký liek,pýtala som sa co to bolo..vraj kortikod aby sa uz nevratila cysta...mala som uz viaclalocnu cystu..roky som s nou žila..možno 15rokov..ale po operácii kolena keď koleno nemalo pohyb sa cysta zväčšila a spravili aj dalsie ..na Sone to potvrdili..ale ak by s vedela ze sa to dá tak bezbolestne vytahat uz by som to urobila dávno.

@jarhal nechcem ti brať ilúzie..ja ju mám operacne redukovanu pred 4r. A je späť..tebe len vytiahnu obsah ..po námahe sa to zas naplní..ako mi vysvetľoval orto..funguje ako presýpacie hodiny..po námahe naplní,v kľude obsah sa rozloží v kĺbe. Pokiaľ ti tam niečo drie je to len čiastočné riešenie..mne ju vysťahovali 100x,aj tak som operacii neusla...

jarhal
5. jan 2026
@katty123456

@jarhal nechcem ti brať ilúzie..ja ju mám operacne redukovanu pred 4r. A je späť..tebe len vytiahnu obsah ..po námahe sa to zas naplní..ako mi vysvetľoval orto..funguje ako presýpacie hodiny..po námahe naplní,v kľude obsah sa rozloží v kĺbe. Pokiaľ ti tam niečo drie je to len čiastočné riešenie..mne ju vysťahovali 100x,aj tak som operacii neusla...

@katty123456 a ked si dala vybrať, je pokoj?

ivka1163
6. jan 2026
@jarhal

@jarhal mne ju vybrali,mám svätý pokoj,no po laparoskopii má ortopéd smeroval na reumatologiu, kde sa reuma potvrdila,beriem lieky a ťažkosti ako pred operáciou kolena nemam

xenia65
6. jan 2026

@tany8118 ja som mala tieto cysty zväčšené ešte v roku 2015 pod oboma kolegami. V MT mi na klinike jednodňovej chirurgie vysvetlili, že problém je v kolene, preto sa cysta nalieva. Robili mi artroskopiu kolien postupne jedno, druhé za 3 mesiace. Boli tam úlomky z chrupaviek, preto boli bolesti. Po vyčistení chrupaviek sa cysty stiahli. Operácia sa robila laparoskopicky s uspanim, v ten deň som išla domov a bez barli! Od vtedy je pokoj. Po tejto skúsenosti by som určite nečakala a netrpela zbytočne. Lebo ak koleno bolí, určite to nie je bez príčiny.

katty123456
8. jan 2026
@jarhal

@jarhal nie..stále mi tam nejaká hrca vyskakuje..oni mi ju len redukovali. Zmenšili. Ale ak sa neodstráni problém v kĺbe stále to tam trie a teda sa naplní. V každom prip čakám na tep.uz 1.5r..v apríli mam mať.

jarhal
8. jan 2026
@katty123456

@jarhal nie..stále mi tam nejaká hrca vyskakuje..oni mi ju len redukovali. Zmenšili. Ale ak sa neodstráni problém v kĺbe stále to tam trie a teda sa naplní. V každom prip čakám na tep.uz 1.5r..v apríli mam mať.

@katty123456 ďakujem.. to mi lekár nepovedal...myslrl ze to viem...ale každopádne mam po operácii menisku a verim ze by to mohlo byt uz ok..Tebe prajem vsetko dobre,nech to šťastné dopadne a budeš mat s tym nadobro pokoj.

Strana
z2