Bartholiniho žľaza
Mám 17 a som stále panna bojím sa že mám tu Bartholiniho žľaza neviem čo mám robiť . Môžem to dostať aj z orálneho sexu alebo prstovania ??? Nebolí ma to , mala som to opuchnuté ale keď som na to dala studenú vodu bolo všetko v pohode a na ľavej strane mám taký bieli výtok ako tvaroh alebo to vyzerá ako mokrý prášok a svrbí to strašne !!! To je asi môj terajší problém !! Tie biele výtoky a svrbenie čo to mám je to ono ????? A pardon neviem či som to dala do dobrého Fórum .
Ahojte. Ja som mala zapal bartiliniho zlazy presne pred 10 rokmi a dnes zase. Jupii!!! Ked som to mala prvykrat, isli to tak postupne. Najprv mi nieco opuchlo a postupne zacalo boliet a rast. Isla som dr a ten mi od dveri povedal, ze mam cakat kym to nebude velke ako tenisova lopticka a potom mam prist. Nakoniec som nemohla ani chodit ani lezat. Isla som so nemocnice a tam.mi to
(Hups, poslala som si to) ....rozrezali bez akehokolvek umrtvenia. Tyzden som chodila na preplachovanie. Myslela som, ze umriem od bolesti. Dali mi antibiotika a preslo to.
A pred 2 dnami zase. Ale rano este nic a vecer uz som citila opuch. Hned som si dala antibiotika a studene obklady a zda sa, ze sa ten rast spomalil. V kazdom pripade idem dnes na gyndu a objednala som si visnevskeho balzam a dufam, pevne verim, ze mi to nebudu rezat. A samozrejme ako naschval mi zacal menzes, takze to bude zaujimave.
Baby, mám takú otázočku... Keďže Bartholinka má za úlohu zvlhčovať, postrehli ste to pri sexe, že nefunguje dostatočne?
Bartholiniho žľaza je na zvlhčovanie pošvy.Neviem ,prečo hovoríte o odstránení.Ja som mala tiež abscest(boľavá hrča hnisu).Mne to čistili pod narkózou a v pohode.Taká hrča s hnisom sa ti môže urobiť aj na ruke a nedáš si ju odstrániť.
@janacentrumtak odstranenie tej zlazy je az poslednym riesenim.. Mne ju najprv otvarali pod narkozou a cistili, ale nepomohlo.. stale sa nevyliecila ani pomocou ATB, preplachov, stale sa mi tam tvoril hnis, tak nakoniec rozhodli, ze mi ju vyberu celu.. Bol to masaker ta operacia, ale odvtedy mam aspon pokoj.. Tiez to nevyberaju len tak a snazia sa to najprv liecit, ale ked to neponaha a opakovane sa to vracia, tak je jednoduchsie jej odstranenie.. Podobne ako napr. s mandlami..
Pri pohlavnom styku mi to zvlhčenie pride ako pred tym skor len teraz citim tu jazvu prinom.Mne to neliečili mala som to v neutralnom stave skoro 2roky dr mi povedal že to vyberie a som aj rada lebo viem že mam stym pokoj aj ked to mam stale akoby mierne opuchnute alebo podraždene ale bola to velka rana a už mam par mesiacou po.
@limetka55 ahojky, som po operácii zlazy a presne to čo si prežila ty mám aj ja... som 5 dni po a stále mám bolesti a ešte mi aj taký zapáchajúci hnis vyteká z rany...bože už nevladzem, som na tramale a neviem vôbec fungovať, mám doma 9 mes. dcérku a už dom naozaj zúfalá, čo všetko si si dávala aby sa ti to zahájilo?
@lasy96 Nezavidim ti ☹ Joj.. Ja som si na to nedavala nic.. Umyvala som sa len cistou vodou, ked tak specialnou kozmetikou na intimnu hygienu.. Ja som sa tam bala aj dotknut, mala som to opuchnute a fialove.. Strasne nieco. Ale kamaratka mi odporucila odvar z dubovej kory. Ze jej to pomahalo na rany po porode.. Ale neskusala som, lebo som sa bala.. Ja som bola rada, ze si to viem jemne umyt a nie si na to este nieco prikladat.. Po prvej operacii, kedy mi to iba otvorili, tak som chodila na preplachovanie, takze tiez som si na to nic nedavala.. Mala som atb a ani tie ani preplachy na to nepomohli.. Preto to muselo ist cele von.. Pomohol len cas.. Ale som rada, ze to mam za sebou, lebo odvtedy mam pokoj.. A aj ked trvalo isty cas, aby sme mohli s manzelom fungovat normalne, dalo sa to uplne do normalu 🙂 Takze vela sil prajem, nech sa to cim skor zahoji. Pripadne skus tu dubovu koru alebo sa skus opytat doktora na kontrole, co by pomohlo.. 🙂
@lasy96 A tebe to iba otvorili, nech hnis vyteka ci cele vyberali? Lebo mne hnis vytekal len vtedy, ked mi to otvorili.. Ked to vybrali cele, tak uz nic z toho neslo. Ked mi to otvarali, tak som sa po operacii zobudila bez bolesti.. Potom to trosku zacalo boliet, ale nic extra.. Len mi tiez stale nieco vytekalo, tak to muselo ist potom von.. Az ta druha operacia bola strasna.. Az po nej som to mala fialove a opuchnute.. Asi to mas velmi zapalene, ked to tak moc boli.. ☹ Snad tie druhe atb zaberu. A nepytala si sa, ci si mas nieco na to davat? Alebo aspon ten odvar z dubovej kory.. Kamoska mi hovorila, ze si to dala do vandlika a sadla si do toho.. Je to dobre na hojenie ran. Len neviem, ci aj na zapal. Na zapal urcite nic teple nie je dobre.. Az ked to vychladne.. Urcite by sa to malo lepsit a nie horsit a viac boliet 😕 Ked tak, tak skoc radsej na pohotovost, ci sa ti to nepohorsilo.
joj @lasy96 je mi ta normalne luto ja som to mala opuchnute trpla som doma ani chodit som nemohla po par dnohc mi to prasklo vytiekol hnis kopa hnisu ale ostala my tam hrcka ako čerešna ale uplne sa mi ulavilo bolest bola preč fungovala som stym vyše roka až kym som nabrala odvahu ist stym DR. ten mi povedal hned že uplne tu žlazu odstranit lebo sa to vie stale vracat.Po operaci som to mala tiež citlive ako tu pisala @limetka55 som sa aj ja bala aj umyvat išla som nato jemne vytekaal mi ešte týžden po operaci stoho hnis alebo niečo take ale zvladala som to v pohode len sedet sa mi dlho nedalo ja som tu cystu mala viac ako 3cm velku. Teraz mam pol roka po operaci už to ani necitim len niekedy ma ta jazva akoby tahala alebo čo a mam tu stranu kde bola ta cysta taku vačšiu trocha dr.povedal že to vobec nevadi že je to v poriadku. S partnerom sme tiež dlho sa dostavali do toho aaby sme mohli normalne fungovat ešte trocha to pry styku viem citit ale už je to omnoho lepšie. Tak dufam že ked ta to prestane boliet ti to vyberu cele a bdeš mat pokoj leo ked je to zapalene by sa to vyberat cele nemalo 🙂
@limetka55 taaak od pondelka ležím v inej nemocnici ako ma operovali. som na infúziách (trojkombinovane atb). hrozila sepsa...dnes je prvý deň čo som bez bolesti. dozvedela som sa že dr. rezal inde ako mal takze asi tak. som cela odrezaná, aj pysk mi len tak visí...absolvovala som CT aj MR a našli mi tam absces...takze čaká ma ešte jedna operácia-vyčistenie a zošitie. a tomu dr. sa pôjdem poďakovať. určite budem mat aj nejaké následky, minimálne kozmetickú vadu...takze takto som dopadla
😨 Boze, to ako moze doktor rezat inde??? Nechapem.. A ako si to potom pri kontrolach nemohli vsimnut?? Hlavne, ked ti z toho stale vytekal hnis.. To by po vybrati celej zlazy nemalo.. A ked tebe vytekalo, tak to mali hned riesit, ze tam asi nie je nieco ok.. 😒 Drzim palce, nech sa ti to cim skor zahoji a nech to daju do poriadku!! 🙏
@eviku252 kde sa da objednat ten balzam? Neda sa bezne kupit v lekarni?
@katka10111 dá sa kúpiť v lekárni, namiesaju ho, no mala som aj z ČR a ten bol lepší
Dobrý deň ja tu žľazu mam zapálenu 5 deň včera som mala najhoršiu noc poraďte mi praskne to ci sa mam dat rezať co by som nerada 😪
@dangerous868 dobrý deň ten visnovskeho balzam ste koľko používala?

@bezmena94 uz ani nie