Bartoliniho cysta počas tehotenstva - tvorí sa opakovane?

zuzanade
6. dec 2018

Dobrý deň, mám 22 rokov a som v 6 mesiaci tehotenstva. Pred dvoma týždňami cca sa mi na vagine vytvorila Bartoliniho cysta. Pred dvoma dnami mi ju lekárka "narezala" a vyšiel z nej hnis. Bolesť a tlak ustúpili ale dnes po dvoch dňoch tam mam stále hrčku, síce o dosť menšiu ale pociťujem bolesť ako keď sa tam tvorila. Chcem sa spýtať tých ktoré to už mali ci náhodou nevedia ci sa tam znova niečo tvorí alebo len protva pár dní kým sa to vstrebe znova do normálu. Resp ak sa tam znova vytvorí počas tehotenstva ci ma môžu operovať aby sa tam už znova ne vyskytla? Je to rizikové dat sa operovať? Nechcem ohroziť život mojej dcéry.

asia83
6. dec 2018

@zuzanade To už je na doktoroch, zvážiť dôležitosť výberu žľazy. Ja som mala cystu v Bartholiho žľaze, ostala aj po narezaní a vytečení hnisu. Ono sa vám to môže vrátiť. Jediné riešenie je vybrať celú žľazu. Ja som si ju dala vybrať, odvtedy mám svätý pokoj. Zaklopem. Ak vám zatiaľ nerobí problémy, cystu tam máte, dajte si ju vybrať po pôrode, respektíve počas pôrodu, ak vám to urobia, to neviem.

juliet86
7. dec 2018

@zuzanade skus sedave kupele v dubovej kore. pripadne sedave kupele v zlatobyli. ak tam uz nemas otvorenu ranu teda

nikipepo
7. dec 2018

Ja som si dala vyoperovať. Dva krat som ju mala zapalenu, po vybrati atb sa vždy stiahla. Po treti krat už mi moj gynekolog povedal, že mi ju vybere. Vyoperoval mi ju priamo on (chcel mať istotu že sa to spravi dobre) v nemocnici som bola 2 dni a chodiť som mohla hneď po op. Ako tehotna neviem to musi zvažiť lekar.

zuzanade
autor
7. dec 2018

Mne to rezala gynekologicka, viem ze sa to ešte po rezani malo čistiť a vložiť sa tam nejaká rúrka aby odvadzala hnis, nič z toho sa neurobilo. Stále je tam gulicka ktorá boli. A zväčšuje sa. Pred rezanim na to nastriekala roztok ktorý to mal vraj umrtvit ale cítila som všetko. Neviem co mam robiť ci mam ísť zas za ňou a bude mi to znova rezať alebo ísť priamo do nemocnice. V lokálnej anesteze by to Teoreticky urobiť mohli, to by umrtvili len miesto. Aby neublížili bábätku.