icon

Bazaliom - rakovina kože. Máte skúsenosti?

denisa90
11. apr 2020

Dobry den, viete mi prosim povedat ako prebieha liecba bazaliomu?
Mate, alebo mali ste niektora tuto diagnozu?
Vopred dakujem odpovede.

henyka86
21. okt 2022

@mk1111111111 mozem sa opytat, vy ste pani dr?

henyka86
21. okt 2022

@zuzkaa111 kde ste mali vy ten bazaliom? Mozem poprosit foto po vybrati a zahojeni? Dakujem

kakawah
21. okt 2022
kakawah
21. okt 2022
kakawah
21. okt 2022

@henyka86 žije v UK, tak tu to riešim, len je to zdĺhavé, čakacie doby sú tu prišerne. Riešim to už dva roky,

zuzkaa111
21. okt 2022

@henyka86 Ja som mala bazaliom vedla prsnika pod pazuchou. Zostala mi jazva, nakolko mi doktor vybral stehy skor, kedze sme cestovali prec a potom sa blizili Vianoce a to uz mal lekar dovolenku. Myslim, ze keby som ich mala vybrate na cas, tak jazva nebude, ale mne to neprekaza, to miesto zakryva podprsenka

nadielka
Autor odpoveď zmazal
nadielka
21. okt 2022

@mk1111111111 ja mám napísané dg.Keratosis actinica.Ani neviem teda ci je je toto

henyka86
21. okt 2022

@nadielka ano tiez som mala to napisane..nevies mi poslat fotku do spravy?

nadielka
21. okt 2022

@henyka86 pisem ss

mk1111111111
23. okt 2022

@henyka86 prepáč, nebola som na nete - odpoveď k otázke odstránenia, neviem, či už niekto neodpovedal, nemám momentálne čas čítať odpovede - ak už idú vyberať, tak vyberú samozrejme celé a k tomu ten zdravý okraj, pošlú na histológiu. Okraj sa práve preto berie, aby na 100% vybralo všetko a zostalo čisté tkanivo. Na histológii pozrú okraj, či je "čistý", reoperácia je len vtedy, ak by sa našlo niečo , čo prerastá cez ten okraj - to sa zvyčajne nestáva

henyka86
24. okt 2022

@mk1111111111 dakujem za odpoved😉

nadielka
21. dec 2022

@kakawah ahoj.Ako si na tom?Mňa čaká vybratie laserom.A prosím pekne sa mi to urobilo už aj v druhom oboči🥴

kakawah
21. dec 2022

@nadielka jooj, no stále čakam 😵3 mesiace po biopsii, ani o výsledky mi neposlali nič. Ani dovolať sa tam nedá, pred týždňom poslali správu, či som ok, či stále potrebuje ich pomoc, či sa niečo nezmenilo, že sa ospravedlňujú za dlhé čakanie, lebo covid😫, reku čooo???

nadielka
21. dec 2022

@kakawah po biopsii.Cize to vybrali a nasledne išla biopsia.Ano?Ak ano ako vam to vyberali.Mne bol navrhnuty laser

kakawah
21. dec 2022

@nadielka nie, najprv robili biopsii, teraz až čakam na odstránenie.

nadielka
21. dec 2022

@kakawah aha..zvlaštne.Vám to v anglicku že?Sa mi zda.Lebo u nas sa to inak robi.Vybere s a nasledne pošle na histologiu.A viete ako vam to pojdu brat?Rezat?Asi vam to aj narastlo ze

kakawah
22. dec 2022

@nadielka operovať mi to budú Mohsovou metódou, a dnes mi prišli výsledky biopsie, len také uzrozumenie, že ako predpokladali, je to BCC., že diagnóza bola správne určená. No čakáme ďalej, že? A ano zväčšuje sa to, naposledy pri meraní 16 mm, a to pri prvej návšteve 2 a pol roka dozadu, bola dierka 2mm.

nadielka
22. dec 2022

@kakawah aha neviem čo je mohsova metóda.Takže vám to potvrdili😑.

nadielka
22. dec 2022

@kakawah Už vidím písi ste mi aká metóda to je.Ja ešte aj zabúdam😆

nadielka
6. jan 2023

@henyka86 ahoj.Prosím už ti to vyberali teda?Vieš čo to bolo?

nadielka
6. jan 2023

@denisa90 Ahojte.Prosím nemáte niekto skúsenosť vybratia útvaru(napr bazáliom)laserom?

henyka86
7. jan 2023

@nadielka ahoj nedala som si to vybrat..nakoniec som isla k jednej koznej odbornicke p.dr v Bratislave..ta mi vravela ze sa to nemusi vybrat, predpisala mi krem Aldara 5% na dva tyzdne natierat kazdy vecer..utvar sa mi vyrazne zmensil a este k tomu mi ho kamoska osetrovala skenarom..pocas aplikacie kremu to nevyzeralo pekne, ale potom po zahojeni super..budem vsak chodit pravidelne na kontroly..

nadielka
7. jan 2023

@henyka86 a máš aj fotku ako to vyzeralo pred ošetrením?Stratilo sa ti to úplne?Mne sa toho ešte aj viac urobilo..na iných castiach😪

stamion
4. máj 2023

@nadielka ahoj, ako si dopadla s tým bazaliomom, ešte ho máš alebo ti ho vybrali?

nadielka
4. máj 2023

@stamion ahoj.Vieš čo mňe to vybrali laserom.Čiže mi chýba z obočia a na dtuhej strane čo bol tak už ho tam nemám

stamion
4. máj 2023

@nadielka a myslíš že laserom ti vybrali všetko? Ja mám bazaliom nad prsnikom a už 2 krát mi ho vyrezali a znova sa mi urobil 🙉. Už rozmýšľam čo mám robiť 🤔

nadielka
4. máj 2023

@stamion vieš čo.Ja som to mala asi aktinicku keratozu.To je niečo ine.Snaš sa to už neurobi

nadielka
4. máj 2023

@stamion a ako to tvoje vyzera?

stamion
4. máj 2023

@nadielka taká chrasta a keď sa odlupne tak to je také živé, a nie a nie sa zahojit a z toho sa urobí chrasta a to ide donekonečna, len nerozumiem tomu že keď mi to už 2 krát vyrezali prečo sa mi to znova robí 🤔